Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 69.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Czy ktoś testuje ekspedycje dla klas innych niż odkrywca? W klasie zbieracza, pomimo wysyłania pioniera na ekspedycje, wyniki są dokładnie takie same jak przed wprowadzeniem nowej wersji gry. Cytat: „Zrabowano: 392.000 Deuter Zrabowano: 2.100.000 Metal. Zrabowano: 336.000 Kryształ. Zrabowano: 924.000 Metal. Zrabowano: 532.000 Deuter. Zrabowano: 1.152.000 Metal. Zrabowano: 432.000 Kryształ. Zrabowano: 324.000 Kryształ. Zrabowano: 1.176.000 Deuter. Zrabowano: 1.008.000 Metal. Zrabowano: 1.296.000 …
-
prawie w gacie narobiłem.. odpaliłem ogame na telefonie i okazało się, że nie działa opcja ustawiania prędkości wysyłanych flot.. albo 100% albo 10%.. myśle sobie.. no pieknie.. 80% czasu na ogame to wlasnie telefon a tu taka niemila niespodzianka.. na szczęście problem dotyczył tylko firefoxa, zainstalowałem chroma i ustawianie prędkości działa poprawnie..
-
Moje znaleziska: Cytat: „Metal 37.898.192 have been captured. Metal 37.904.671 have been captured. Metal 39.598.591 have been captured. Metal 14.000.000 have been captured. Metal 18.000.000 have been captured. Metal 28.000.000 have been captured. Crystal 9.000.000 have been captured. Crystal 7.000.000 have been captured. Deuterium 8.666.666 have been captured. Deuterium 10.000.000 have been captured. Dark Matter 25.160 have been captured. Dark Matter 14.800 have been captured. Dark Matter 14.640…
-
Cytat od Das140: „@Starrk, Chyba że na expa wyślesz 1mln lm-ów Wtedy będziesz 800kk na plusie ” Jak chcesz byc na plus jak PZ ograniczone jest do 40kk. patrz na ponizszy przyklad. Moje straty 47kk i Straty Obcych 111.5kk powinny dac w sumie ponad 100kk zlomu i powinienem wyjsc na duzy plus. Jednak w zwiazku z limitem na PZ mam tylko 40kk --> jestem 7kk na minusie. Zatem, im wiecej floty wyslesz ponad max wartosc punktow strukturalnych, tym wieksze masz straty na Ekspedycjach. RW Ograniczenie PZ …
-
Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od FlyMeToTheMoon: „@ciap Edytowałem swój post, bo chciałem coś zapytać jeszcze. "A ja mam pytanie odnośnie przyszłych serwerów. Każdy nowy serwer nie będzie posiadał już handlarza, tylko sam rynek? Pytam, bo nie wiem czy czekać na coś nowego, czy założyc na starym" ” ban na handlarza jest tylko na czas eventu bodajze do 29 (?). nie pamietam a nie chce mi sie szukac. pozniej odbanuja. przeciez GF musi zapewniac mozliwosc szybkiego wydawania AM nie?;p P.S --- w R…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od maximus1234: „Więc mówicie, że odkrywcy już zabrali 400% ekspy i zmienili na 300%??? Nie dość, że w tej klasie wielkiego szału nie było to jeszcze ją osłabili ?? OMG... Pomysły maja coraz lepsze... ” Ja tu widzę, że dalej pokazuje 400 %. Natomiast jest zmiana w zbieraczu jest +100 % do prędkości transporterów! ” Ja widzę +400%, czyli 5x większy zysk z ekspedycji w porównaniu do innych klas.. +100% od prędkości bazowej dla trampków szanuję
-
Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od Czarna Owca: „Cytat od Das140: „Rynek jest legalnym narzędziem do pushownia. Już nawet nie będzie pushu zlomowego, tylko będą sprzedawali floty w kawałkach za jakieś grosze ” Dlatego rynek w tej formie nie ma racji bytu. Skoro głównym założeniem jest aby ceny wraz z upływem czasu dostosowały się względem popytu/podaży, to handel powinien odbywać się w formie aukcji, czyli w systemie gracz- rynek (wielu graczy rywalizuje o przedmiot jednego gracza, oferując ty…
-
Cytat od Das140: „Rynek jest legalnym narzędziem do pushownia. Już nawet nie będzie pushu zlomowego, tylko będą sprzedawali floty w kawałkach za jakieś grosze ” Dlatego rynek w tej formie nie ma racji bytu. Skoro głównym założeniem jest aby ceny wraz z upływem czasu dostosowały się względem popytu/podaży, to handel powinien odbywać się w formie aukcji, czyli w systemie gracz- rynek (wielu graczy rywalizuje o przedmiot jednego gracza, oferując tyle ile wg nich warty jest przedmiot), a nie gracz-g…
-
Cytat od KissOfTheDragoon: „ PYTANIA: - ile srednio mozna zwiezc surki w jednej fali expo (7 slotow) - wartosci moga miec spory rozstrzal bo wiadomo ze na expo liczy sie fart - co jest bardziej oplacalne? gra farmingiem czy expo? - odp zalezy od wielu czynnikow takich jak aktywnosc, szybkosc uni, wiek uni (na nowym nie ma idlakow), itp itd ” Parametry mojego Uni: speed flot x2, lot MT poza układ 1h-1h10min w obie strony vs lot na ekspedycje w tym samym układzie 1h45min --> w czasie jednej eksped…
-
W ostatnim miesiącu testowałem tego słynnego odkrywcę i podzielę się z wami wynikami ekspedycji i przemyśleniami odnoście wybory klasy. TO jest podsumowanie 1000 ekspedycji, które wysłałem: prnt.sc/pu47ab Gwoli ścisłości. W początkowej fazie gry na ekspedycje wysyłałem zestaw 410DT+1SS+1niszczarka. Później zacząłem sukcesywnie budować kolejne niszczarki, obecnie wysyłam ich około 600 + mix statków, które znalazłem. Wyniki i komentarz: 1. Surowce Znajdowane w proporcjach 9/3/1. Zdecydowanie za du…
-
Watek zapowiada się niezwykle interesująco. Moim zdaniem będzie to jedna z najważniejszych wojen, nie tylko w historii polskiego, ale i światowego OGame. Z pewnego źródła wiem, że TVN24 i BBC prowadzą zaawansowane negocjacje z GF w sprawie nabycia praw do transmisji. Oczekiwania społeczne są ogromne. Czy sprostamy.. nie wiem.. na pewno będziemy się starać.. moje satelity już teraz świeca jakby mocniej, Mirki w DT piłują turbiny, górnicy w kopalniach biorą nadgodziny.. emocje sięgają zenitu.. Zap…
-
U mnie bug działa bez zarzutu na obu kontach. Trzeba było postępować wg instrukcji.. to nie meble z Ikei Najwidoczniej najważniejsze w bugu jest dać rakietom się spokojnie wybudować. Zrób na próbę to na jakiejś kolonii. Ja właśnie wrzuciłem kolejny 1k cdl.. zrobiony w sekundę, więc ewidentnie działa
-
znalazlem swietnego buga cokolwiek wrzuce do stoczni jest wykonance od reki EDIT: znalazlem regule: postaw 4 poziomy magazynu rakiet --> zbuduj 40 przeciwrakiet --> odczekaj az skonczy sie produkcja --> pojawia sie bug --> wrzuc cokolwiek do stoczni i ciesz sie natychmiastowa produkcja :) dajcie znac czy dziala bug zgloszony, ale mam nadzieje, ze szybko nie naprawia
-
Cytat od Art: „Zaraz zaraz.... jak mnie pamięć nie myli, to statki można odbierać bez ograniczeń. Nawet z innej klasy, po prostu docelowo bonusów "dla klasy" nie będzie. Ale przez rynek winno wszystko lecieć bez problemu. Może to błąd innej natury? ” ODEBRALEM: Cytat: „A trade ship has arrived.nYou can collect the following goods on Homeworld [8:344:8]: 500 Light Fighter.nPrice paid: 1.600.000 Crystal You have already collected the goods. A trade ship has arrived.nYou can collect the following g…