Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 61.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Przede wszystkim gratuluje podjęcia decyzji o zakończeniu. Zawdzięczam Tobie bardzo dużo i tutaj chciałbym podziękować za te wiele lat pracy na rzecz sojuszu i otrzymaną pomoc :). Dumny jestem z tego, ze mogliśmy być razem w sojuszu i zrobić ten jeden ACS. Po cichu liczę, ze dołączysz do nas z amirem w word of warships do topienia noobów :P. Mówiąc szczerze, gdy przeczytałem w sojuszu wiadomość o tym, ze kończysz, cała moja pozostała chęć do gry została drastycznie zredukowana. Tak czy siak Weso…
-
Witajcie Dziwnie się czuje pisząc, kolejny w swojej karierze "list pożegnalny" ( 2 lub 3 razy kończyłem - masakra) i nawet nie chciałem tego robić, gdyż brzmię przez to mało wiarygodnie... Aczkolwiek po rozważeniu za i przeciw, nie mogłem inaczej, gdyż wypada powiedzieć dla samej przyzwoitości "do widzenia", chociażby z szacunku dla reszty graczy z którymi dzieliło się galaktyki tyle czasu :). Powód mojej takiej, a nie innej decyzji, nałożyło się bardzo dużo czynników i bynajmniej nie były nimi …
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Dokotorss: „Cytat od Kippei: „Cytat od Dokotorss: „Prawda jest taka, że jak włączą wam x5 to polowa graczy odstawi gre na bok i po roku czasu zateskni za x1 i bedzie szukał konta na nekkar aby pograc sobie w spokoju, bo nikt codziennie nie bedzie chcial zagladac na konto aby sprawdzic czy ma wszystkie moony:) ” Nie rozśmieszaj mnie. Zniszczyłeś w ogóle w życiu komuś księżyc ?? Bo gdybyś wiedział ile zachodu to kosztuje to byś nie paplał takich farmazonów ( obserwacja + czas lotu + licze…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Dokotorss: „Prawda jest taka, że jak włączą wam x5 to polowa graczy odstawi gre na bok i po roku czasu zateskni za x1 i bedzie szukał konta na nekkar aby pograc sobie w spokoju, bo nikt codziennie nie bedzie chcial zagladac na konto aby sprawdzic czy ma wszystkie moony:) ” Nie rozśmieszaj mnie. Zniszczyłeś w ogóle w życiu komuś księżyc ?? Bo gdybyś wiedział ile zachodu to kosztuje to byś nie paplał takich farmazonów ( obserwacja + czas lotu + liczenie na to,ze obrońca się nie zaloguje +…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od horch: „ja jestem górnikiem i jestem na NIE. Nie głosowałem ani na x5 ani na x2. ciap twoje odpowiedzi i uzasadnienia są ignoranckie. Art też broni zmiany na x5 tak jakby to byl pomysl po cichaczu uzgodniony a teraz zrobilo sie to tak by przepchnąć na u68. To nie jest strata 100kk surowca które mozemy odzyskac w miesiąc. Ta zmiana anuluje nam 90 % czasu jakie wlozylismy w granie (budowanie te za free a takze te płatne). Wiele społeczności growych powiedziało by takiemu zabiegowi NIE. Al…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Pazik: „Cytat od Darth Sion: „Nie mam pewności jak grupy graczy głosowały ale wydaje mi sie, że konta flotowe zagłosowały za pozostaniem przy predkości x1 a ekonomowie za x5 Wiec jeśli byłby wybór kto chce iść na uni x1 a kto na x5 to jest duza szansa, że ekonomowie pójda na x5 a floty na x 1 i co wtedy ? za co będziemy latać ?:) to będzie jeszcze szybsza smierć dla uniwersum flotowego bo ekonomom to będzie nawet super nie wiem czy mam racje ale wizja taka tez mi nie przypada do gustu w…
-
Zwiększenie ekonomi
PostJeszcze nie pamiętam by jakakolwiek zmiana nie była bez grubszych jazd ( nawet głupie UF ludzie obrzucali gównem bo przecież spadnę w statystykach). Dlatego osobiście twierdzę, że możemy sobie robić tak ankiety do usranej śmierci i za każdym razem kwestionować ich wyniki. Teraz jednym się coś nie podoba, a po trzecim głosowaniu będzie druga grupa, która tez będzie żądała powtórki głosowania bo też im się nie podoba ( wtedy ich olejemy, czy będziemy konsekwentni i ich wysłuchamy ?) . Jedyny probl…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od ciap: „@Kippei Takie rzeczy robi się po zmianach. Speed floty nie zmieniliby teraz więc złoma byś nie dostał. Zawsze może coś wypaść itd. ” Miałem swój cel by teraz to zrobić (zaoszczędzić sobie czas by po fuzji nie robić wszystkiego na raz, po nowym roku czeka mnie gorący okres i chciałem mieć spokój). Ponadto gotowość na taką zmianę nie powodowałaby dalszego generowania strat... Cytat od ^obserwator^: „Cytat od Kippei: „Cytat od ciap: „@Kippei Co Ty tam robisz? Przygotowanie konta na …
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od ciap: „@Kippei Co Ty tam robisz? Przygotowanie konta na większy speed to kwestia weekendu jednego? ” Przetopienie 25 mld floty w budynki trwa trochę czasu (przehandlowanie + transport+ budowa ), zwłaszcza, ze nie mam zamiaru używać antymaterii na skracanie czasu. Natomiast by zacząć przetop potrzebujesz dużych magazynów by na handlarzu i skupie złomu nie zbankrutować. Tak więc zebrałem 80 % Deuteru z konta i przehandlowałem ( 2/5 są już stopione - trwale w budynku ) bo uznałem opcje x5 …
-
Zwiększenie ekonomi
PostJeżeli chcecie to róbcie te ankiety na szybkości bo naprawdę zaczyna mnie to więcej jak trochę irytować. Nie wierzę, że ludzie dostana olśnienia, a ponadto każdy ma swój określony plan na rozwój konta ( ja na zmianę muszę się przecież przygotować i już to czyniłem oraz poniosłem pewne koszta )
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od pit: „Cytat od bartek89: „Jak ktoś ma kasować konto to może zawsze do mnie wysłać jakieś surowce na zakończenie kariery :D:D tak żeby się nie zmarnowały Przynajmniej szybciej dogonię ten top 100! ” Podpisuje sie pod tym. Też chetnie przyjme troche surowców. A tak poza tym nie ma co płakać nad rozlanym mlekim. Jest jak jest i trzeba to zaakceptować, przestawic się na inny styl gry i tyle a sentymenty ze niby elitarne... srata tata. Należy iść z duchem czasu a nie tkwić w miejscu jak jaki…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Art: „Wyniki zostały opublikowane. Niestety wynikła rozbieżność przy pierwszej ankiecie, gdyż nawet po jej zamknięciu można było kasować swoje głosy. Zostało to naprawione. Ps. I tak osoby, które wycofały swój głos nie zmieniły ostatecznego rozkładu głosów w pierwszej ankiecie, gdzie także x5 wygrało. ” Tak w ogóle kiedy możemy spodziewać się fizycznej zmiany prędkości ?? PS: Total votes per each option Option Votes x2 212 x3 46 x4 14 x5 318 __________________ TOTAL 590 "We are the cham…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Calipso: „@Kippei: Widze, ze juz sie bardzo cieszysz na mysl o zostaniu Ekowcem i stopieniu floty, ze zapominasz o tym (albo ja cos nie doczytalem), ze wszystkie elementy gry dotycza i tych i tych, chociaz moze w roznym stopniu. Zdejmowanie moonow, Dok, itd. Moony: Bardzo chcialbym podzielac twoj optymistyczny punkt widzenia jesli chodzi o moony i "nietykalnosc" starszych kont eko . Cale szczescie, ze moony sa i zasadniczo nie powinno tak byc, ze istnieje taka mozliwosc, zeby raz dwa sc…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Calipso: „@Kromak: Dobrze ze mi zwrociles uwage na fakt premiowania aktywnych graczy, bo juz o takim oczywistym fakcie sprawiedliwosci calkiem zapomnialem wink.png . Po krotkim zastanowieniu moge powiedziec, ze zostalem niesprawiedliwie potraktowany jako gornik, ktory siedzi na koncie caly dzien, wysyla po 100-200 flot na idlerow, ekspedycje i FSy i mam z tego po 5-10% dziennie bonusu w stosunku do tego co z kopalni wydobywam . Oczywiscie latam transami, bo nie mam floty, wiec niczego n…
-
Zwiększenie ekonomi
PostJuż nastawiłem się na EKO X5 i po cichu liczę, że zwycięży ta opcja. Poniekąd wiem co niektórzy czują (zwłaszcza ci co operują flotą tradycyjną), gdyz świat obróci się o 180 stopni, ale w momencie gdy dokonałem symulacji w Excelu oraz odpowiedziałem sobie na kilka pytań, które dręczą mnie od dawna uznałem, że EKO X5 byłoby dla mnie uśmiechem od losu. Egoistycznie co prawda, ale tutaj każdy wybiera pod siebie :). Jakby nie patrzeć zmiana dotknie mnie bardzo mocno (45 % wartości konta ) , ba nawet…
-
Zwiększenie ekonomi
PostWe wcześniejszej ankiecie dałem NIE, ale w drugiej dałem już X5. Skoro maja już coś zmieniać to niech będzie taki boost, że w rok będzie prawie 100 mln przyrostu (jak nie więcej) . W pewnym sensie będę No-life na EKO, ale harmonogram klikania na pół roku się zrobi i później będzie się tylko uruchamiało produkcje o określonych godzinach ( 6 mld surowców strat wymusi ekstremalne podejście do tematu). PS: Etap przygotowań do całkowitego przetopu floty uważam za rozpoczęty (25 mld => 18,75 mld (75%)…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Calipso: „Bez przesady. Zwiekszenie speed eko przymiarka do zwiekszenia speed floty? Jakby nie bylo takich uniwersow, gdzie tylko eko jest przyspieszone, a sa takie, gdzie jest flota przyspieszona. Ja osobiscie mniej boje sie zwiekszenia speedu floty, niz eko . Ja sobie poradze, jestem aktywny. Kromak pisal, ze ci aktywni straca, a z mojego puntku widzenia (gornika), wlasnie odwrotnie. Jak nie bede aktywny, to mi wyfarmia to 5x wydobycie. Ale tez ogarne jakos. 5x FS dziennie, chociaz to…
-
Zwiększenie ekonomi
PostNie wiem czemu, ale "propozycja" zmiany przypominają pewien sztampowy program pewnej partii politycznej, gdzie do jednej kieszeni wkładają Tobie bonus po to by go wydobyć w inny sposób :). Zgoda na eko X5 będzie automatyczną zgoda na ewentualną fuzję w przyszłości ze speeduni. Przykładowo za pół roku GF ogłosi wspaniałą "nowinę", ze łącza nasze universum z np. Quantum i wszyscy będą wtedy tacy szczęśliwi ? Nawet zmiana eko na te X5 nie zmniejszy dystansu do szybszych universów, które maja ten sy…
-
Niestety tam gdzie GS'y maja chociaż najmniejsza ochronę w postaci mięsa armatniego to ubytki we flocie są gwarantowane,a bilans robi się mniej optymistyczny. Tak czy siak RW jest i plusik jakiś tam wyszedł wiec przetapiać i szukać kolejnych celów :). Obrońcy BSZO bo i tak nas mało na tym cmentarzu :(.