Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 621-640 z 763.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Biologiczny
PostJest to plankton :).
-
Biologiczny
PostOddaje pytanie:P.
-
Biologiczny
PostCytat od Mocny Zawodnik: „jest to roślina..... myślę że więcej nie musze pisać” Zagadka dotyczy rośliny, dobrze wiem co chciałeś usłyszeć jednak niesprecyzowanie zagadki pozwala na dowolną odpowiedź z zakresu wszelkich roślin. Chyba, że chcesz wejść w polemikę na temat tego czy pietruszka jest rośliną... Hm?
-
Biologiczny
PostPietruszka zwyczajna.
-
CaptainTsubasa, Sayid vs WindRaider i Messenger of Death i FeaRlesS [WOL-VES], LordLukis i Wujek [Easy] - 28734,28% TOP STARCIE LITERKOWYCH
Heksogen - - Hall of Fame
PostPanowie bardzo zacna akcja! Zapisaliście się w historii Hydry z wielkim hukiem. Mam nadzieje, że to nie będzie ostatni pokaz kunsztu strategicznego graczy Hydry przed całkowitym wymarciem bądź UF :). Wielkie gratulacje!
-
SOLO; FeaRlesS [WOL-VES] vs Will [Easy] - 5293,67%, znikjący pz, TOP 2 SOLO, do wojny!
Heksogen - - Hall of Fame
PostMówiłem, że pójdzie gładko :P. Zacny %, do wojenki i z jakim zyskiem. Graty! Przetop na flotę i podbij jeszcze wynik wojenny :D. //EDIT: Za brak dofarmu :P.
-
No nic, zadanie wisi prawie dwa tygodnie, pozostaje podać odpowiedź... Ciśnienie azotu: 20/23 = 0,8696 100 x 0,8696 = 86,96 Ciśnienie argonu, helu oraz chloru(każdy z tych gazów wywiera takie ciśnienie ponieważ liczba moli jest taka sama): 1/23 = 0,0435. 100 x 0,0435 = 4,35 86,96 + 3 x 4,35 = 100,01 (błąd wynika z zaokrąglenia wyników) Azot wywiera ciśnienie około 86,96 atmosfer a argon, hel i chlor po około 4,35 atmosfery.
-
Cytat od Heksogen: „Jedna z metod osuszania etanolu - w sumie jej spodziewałem się w odpowiedzi:P wykorzystuje właśnie to zjawisko, które nie pozwala tak łatwo uzyskać bezwodnego alkoholu;D. ” I to także jest na Wikipedii opisane. Jest to pewien rodzaj mieszaniny. A ona jest odpowiedzią na pierwszą część mojego pytania (drugą także jednak już padły odpowiedzi;P).
-
Nie:). Żeby pochłaniał wode musi mieć to stężenie bliskie 100%, a my nie możemy osiągnąć go przez rektyfikacje ponieważ skład mieszaniny przed tą operacją jest taki sam jak ten po niej. Jedna z metod osuszania etanolu - w sumie jej spodziewałem się w odpowiedzi:P wykorzystuje właśnie to zjawisko, które nie pozwala tak łatwo uzyskać bezwodnego alkoholu;D.