Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 601-620 z 763.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Biologiczny
PostOddaję pytanie :P.
-
Biologiczny
PostAktyna, miozyna.
-
Astronomiczny
PostTak :D.
-
Astronomiczny
PostCzłowiek był świadkiem pewnego zderzenia w przestrzeni kosmicznej. To ciekawe zdarzenie było obserwowane przez pewną sondę, której głównym celem było badanie ciała niebieskiego biorącego udział w tej kolizji. Jak nazywają się owe ciała niebieskie?
-
Astronomiczny
PostZapewne pytasz o kometę Biela(3D/Biela).
-
Astronomiczny
PostO to pytałem :).
-
Biologiczny
PostOczywiście, zadawaj :).
-
Biologiczny
PostDruga podpowiedź:). Pewna białkowa neurotoksyna, bardzo silna toksyna jest podzielona na siedem rodzajów. Toksyna może powstać w produktach spożywczych. Jedna z nazw tej toksyny pochodzi od nazwy pewnego wyrobu spożywczego, ponadto jest stosowana w medycynie. Jak nazywają się bakterie wytwarzające tę truciznę?
-
Astronomiczny
PostW późnym etapie życia mało i średniomasywnych gwiazd dochodzi do inicjacji syntezy węgla. Proces może mieć dwojaki przebieg - spokojny bądź gwałtowny. Jak nazywamy gwałtowne zajście tego procesu związane z wydzieleniem ogromnych ilości energii?
-
Biologiczny
PostOdpowiedzią jest Chimera pospolita:P.
-
Astronomiczny
PostJest to Jean-Louis Pons. articles.adsabs.harvard.edu//f….8..159R/0000159.000.html
-
Astronomiczny
PostW rzeczy samej:).
-
Astronomiczny
PostIstnieją dwie(jedna jest gwiazdozbiorem historycznym) konstelacje, których nazwy są powiązane z polskimi postaciami historycznymi. Jak się one nazywają?
-
Astronomiczny
PostJest to promień Schwarzschilda.
-
Biologiczny
PostO to pytałem:), zadajesz! ;d
-
Biologiczny
PostKresomózgowie człowieka zawiera element, którego nazwa jest bardzo podobna do nazwy pewnych mitycznych stworów. Jak nazywa się wspomniana część mózgu? EDIT: Literówka
-
Biologiczny
PostJest to oko pszczoły.
-
Biologiczny
PostW rzeczy samej! ;d Zadajesz.
-
Biologiczny
PostZawsze wolałem odpowiadać niż pytać^^. No dobrze, zagadka ode mnie:). Pewien naturalny o dużej trwałości barwnik stosowany np w przemyśle spożywczym i kosmetycznym jest pozyskiwany z pewnych stawonogów. Kiedyś był wytwarzany w Polsce. Jaką nazwę noszą owady z których pozyskuje i pozyskiwało ten barwnik?