Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 581-600 z 763.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Chemiczny

Heksogen - - Nauka

W rzeczy samej:).

• Astronomiczny

Heksogen - - Nauka

Tak.

• Chemiczny

Heksogen - - Nauka

Stapiając mieszaninę metali o składzie: Bi 50,1% Pb 24,9% Sn 14,6% Cd 10,4% uzyskamy stop o temperaturze topnienia 65,5 °C. Każdy z w/w metali posiada temperaturę topnienia wyższą niż 65,5 °C. Jak nazywamy mieszaninę posiadającą taką właściwość?

• Astronomiczny

Heksogen - - Nauka

Pewien naturalny satelita jest większy od pewnej planety Układu Słonecznego. W dodatku owe ciało niebieskie posiada własną magnetosferę. Jak nazywa się wspomniany obiekt?

• Chemiczny

Heksogen - - Nauka

Ciśnienie wpływa na przewodnictwo ale najbardziej jonizacja prowadząca do powstania plazmy która jest bardzo dobrym przewodnikiem.

• Astronomiczny

Heksogen - - Nauka

Na jego cześć nazwano przerwę w pierścieniu Saturna.

• Astronomiczny

Heksogen - - Nauka

Racja, Twoja kolej :).

• Chemiczny

Heksogen - - Nauka

Jasne, choć zakładałem w odpowiedzi łuk elektryczny jednak zasada przepływu jest taka sama i nie pozostaje nic innego jak przyznać Ci racje:). Zadajesz.

• Astronomiczny

Heksogen - - Nauka

To ja zadam :D. Jak nazywamy zakrzywienie światła w obrębie oddziaływania grawitacyjnego masywnego ciała niebieskiego?

• Biologiczny

Heksogen - - Nauka

Dokładnie, te związki blokują enzymy wątrobowe co wpływa na metabolizm leku.

• Chemiczny

Heksogen - - Nauka

Czy jest możliwe aby powietrze przewodziło prąd elektryczny? Jeśli jest coś takiego możliwe gdzie stosuje się tę możliwą właściwość?

• Biologiczny

Heksogen - - Nauka

Dlaczego picie soku grejpfrutowego jest niewskazane podczas przyjmowania leków?

• Konto w grze to konto w grze a plujecie się co najmniej jakby zwłoki ograbili. Mimo czyjeś śmieci gra toczy się dalej, takie jest życie.

• Biologiczny

Heksogen - - Nauka

Jest związany z prawem Mendla.

• Chemiczny

Heksogen - - Nauka

Materiał budowlany to polistyren będzie. Jego rozpuszczalnik zawarty w zmywaczu hm ;d - acetonowych zmywaczy ogólnie się już nie produkuje jednak jestem pewien, że aceton jest rozpuszczalnikiem jego. Jest jeszcze opcja z octanem etylu czyli głównym rozpuszczalnikiem zmywacza obecnie jednak głowy nie dam, że polistyren się w nim rozpuszcza.

• Chemiczny

Heksogen - - Nauka

Nie chodzi o ciepło właściwe. Guardian Rex masz rację, chodzi o wiązania wodorowe a samo zjawisko nazywany asocjacją. Zadajesz;).

• Chemiczny

Heksogen - - Nauka

Wydało mi się proste... Skoro nikt nie podbija tematu to pozwolę sobie to zrobić. Woda mimo swej małej masy cząsteczkowej posiada wysoką temperaturę wrzenia. Dlaczego tak jest? Rzecz jasna, mam na myśli temperaturę wrzenia pod ciśnieniem 1000 hPa.

• Biologiczny

Heksogen - - Nauka

Masz rację :). Twoja kolej.

• Biologiczny

Heksogen - - Nauka

Pewna substancja stosowana jako wzmacniacz smaku powoduje chorobę, której objawami są między innymi: kołatanie serca, ból głowy, nadmierna potliwość, mdłości czy skurcze mięśni. Jak nazywa się owa dolegliwość?

• Biologiczny

Heksogen - - Nauka

Resorbowana jest woda, aminokwasy, glukoza oraz jony metali np sód czy potas.