Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 221-240 z 420.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Graty tak szybkiego debiutu.
-
Tak się składa, że od jakiegoś czasu występuje błąd wyświetlania energii w dymku. Z pobieżnych obserwacji zauważyłem, że pomimo braku Mechanika/Sztabu wyświetlana jest wartość, jakby bonus był aktywny. Dodatkowo, gdy posiadamy Mechanika/Sztab bonus liczony jest podwójnie. Ale nie liczyłem tego dokładnie.
-
Wg mnie nie ma błędu w arkuszu. Niepotrzebnie próbujesz wyliczyć energię produkowaną przez satelitę kiedy mamy aktywnego Mechanika lub Sztab. Ogólnie produkowaną Energię liczy się tak E = zaokr((S + F + s)*B;0) S - energia z słoneczej F - energia z fuzyjnej s - energia z satelit = n*e n - liczba satelit e- energia jednego satelity (bez bonusów!) B - 1,00 lub 1,10 lub 1,12 Najpierw obliczana jest energia (z bonusem lub bez), a na końcu jest zaokrąglenie. Przykład z mojego konta: Planeta zasilana …
-
Trochę przepłaciłem na locie, ale i tak do przodu. Pozdrawiam idlaków Dnia 23-11-2017 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor chemikos [-KGH-] Technologia bojowa 250% - Technologia ochronna 250% - Opancerzenie 250% ________________________________________________ Duży transporter 8.000 Lekki myśliwiec 1.016.044 Ciężki myśliwiec 5.883 Krążownik 42.972 Okręt wojenny 375 Pancernik 35.429 _________________________________________ Obrońca Xiom Technologia bojowa 180% - Technologia oc…
-
Cytat od DarthMario.: „Cytat od Bresia (L): „Cytat od chemikos: „Dajcie teraz eko x1 i flota x5 Wtedy będzie walka o surowce. ” co to się z Tobą porobiło chemiś:D ” polatal ze mna w sd ” Ale, że o co chodzi? Nigdy nie był ze mnie typowy górnik, a ta flotka co mam na Quantum, to w zasadzie śmiechu warta jest, więc nic mi się nie stało. A na nowym uni raczej nie zagram, a jeżeli już, to raczej dość krótko.
-
@hasseu1 - jak zawsze gotowy wyjaśnić. Nawet nic nie dodam. Dzięki. W tabelce Amortyzacja zastosowałem Formatowanie warunkowe. Najwyższa wartość ma kolor czerwony, najniższa zielony, średnia niebieski. Pozostałe komórki są kolorowane różnymi odcieniami tych barw w zależności do której wartości się zbliżają. Sprawdzałem plik, który udostępniłeś i mi działa amortyzacja plazmy.