Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-37 z 37.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Historyczny
PostCytat od asc_: „Kodyfikacja justyniańska ? Składała się pierwotnie z trzech części: Digesta seu Pandecta, Codex i Institutiones. Później dodano jeszcze Novellae.” Dobrze. Właściwa nazwa, nadana w XVI wieku to Corpus Iuris Civilis. Zadajesz
-
Historyczny
PostJest to zbiór praw składający się z trzech części i później dodanej czwartej. O czym mowa? EDIT. Nikt długo nie odpowiadał więc daję podpowiedź, bo może pytanie zadane zbyt ogólnikowo. Jest to jedno z najważniejszych źródeł poznania pewnego bardzo ważnego systemu prawnego. Chodzi o starożytność.
-
Historyczny
PostHong Xiuquan i powstanie Tajpingów.
-
Arsenal Londyn
pUco - - Piłka Nożna
PostJedna rzecz tylko. Cieszy bardzo że zagrał Szczęsny. Chociaż może zagrał to przesada napisać . Wenger jak go tylko nie będzie olewał to ma wielki talent na wiele(niestety ) lat.
-
Arsenal Londyn
pUco - - Piłka Nożna
PostBezsens Fabregas nigdy nie był takim kapitanem jak mówisz. I głupotą jest od niego tego oczekiwać. Tu jest błąd Wengera, który po skończeniu się pewnej grupy piłkarzy Arsenalu zwanych szumnie 'The Invincibles' nie miał materiału na kapitana i opaskę dał po prostu piłkarzowi najlepszemu, niekoniecznie z odpowiednią charyzmą. Grał dobrze, a na pewno najlepiej w tym sezonie jak na razie . A Chamakh racja, taka Arsenalowa odpowiedź na divingowe i aktorskie umiejętności Naniego, tyle że przy tym drug…
-
Arsenal Londyn
pUco - - Piłka Nożna
PostCytat od dragonartur: „Fabregas chyba myślami już w Barcelonie.” Już gdzieś od pół roku . Ale nie bredź bo generalnie obok Nasriego był najlepszy na boisku(w Arsenalu), a wyskok z ręką to już w tamtym sezonie sie mu zdarzyła w meczu z Liverpoolem, tyle że wtedy nie został złapany . Wraca Fabregas do dużej formy bez dwóch zdań. Co do Chamakha kompletnie sie zgadzam, bramke strzelił ale grał totalny piach(juz nie pierwszy raz w tym sezonie). A że Chamakh nie zagra z Bragą Wenger zapowiedział juz p…
-
Chelsea Londyn
pUco - - Piłka Nożna
PostImo w tym sezonie jak będą 2 w półfinale to mega fuks, albo naprawdę drastyczna poprawa gry. Dla mnie największe szanse na to mają Tottenham(jak ogarną wreszcie defensywę = wróci Dawson) i MU(bo w LM grać po prostu potrafią). Liga jest spłaszczona ale jak kos wyżej zauważył głównie przez wpadki faworytów, a nie jakiś super boost reszty . Faworytów BPL ma jak dla mnie dwóch: Chelsea(jeśli za miesiąc będą dalej pierwsi po takich meczach jak się im szykują to później już nie oddadzą mistrzostwa, al…
-
Manchester United
pUco - - Piłka Nożna
PostCytat od **PIMP**: „Ja mam pytanie - czemu Kuszczak nie lapie sie nawet na lawke? Ten dzieciak wygryzl go ze skladu? Czy kontuzja?” "grypa żołądkowa"
-
Manchester United
pUco - - Piłka Nożna
PostPo tym jak 2 lata temu Barcelona mu "podziękowała" oczywistym stało się że to MU będzie następnym marzeniem. I bardzo prawdopodobne że się spełni. No chyba że po sezonie wyleci na zbitą twarz z Madrytu .
-
Real Madryt
pUco - - Piłka Nożna
PostCytat od piciak: „I Oficjalnie potwierdzone (...) ” Oficjalnie gdzieś tak do popołudnia dzisiajszego najprawdopodobniej kiedy znowu nowe ploty się pojawią w prasie. Oficjalne potwierdzenie to podpis na kontrakcie. Choć fakt teraz wygląda to na już dopięte ;). Cytat od Grant-: „Cytat od piciak: „(...) Teraz tylko czekamy kogo znowu Real kupi, lubię patrzeć jak kupują nowe gwiazdki:)” Ja lubię bardziej zakończenie sezonu gdy znów okazuje się że to niewiele daje :D” Ot co Ciekawe jak będzie wygląda…
-
Real Madryt
pUco - - Piłka Nożna
PostCytat od ^Zaborca63^: „Cytat od Kozinho: „Sorry, ale Fabregas w Realu, to jakaś pomyłka. Nie trzeba tłumaczyć czemu” wtedy by Real miał większe szanse na mistrzostwo, ot co ;>” Już po ostatnich zakupach miał mieć większe szanse na mistrzostwo, ale się to jakoś w sezonie pozmieniało, ot co
-
Liga typerów - dyskusje
pUco - - Piłka Nożna
PostCytat od Thorgoth: „(...) Jak świat światem nowy sezon zaczyna się w wakacje kwalifikacjami do europejskich pucharów, a mistrzostwa są zwieńczeniem sezonu poprzedniego. (...)” Ot co Brawa za prowadzenie tematu tak w ogóle
-
Inter Mediolan
pUco - - Piłka Nożna
PostCytat od Yamato Damashi: „Co do Hilario to nadal mam jego genialny mecz w pamięci parę miesięcy temu, jego 'parady' były tak przekomiczne i tak nieskuteczne, że śmiałem się z każdą kolejną akcją. Może, dlatego tak do niego podchodzę za każdym razem gdy wchodzi na boisko, nadal mam go przed oczami w tamtym meczu :fgrin:” Wygląda na to że nie musisz już tak daleko sięgać pamięcią- dzisiaj też sobie ładnie poczyna ;D
-
AKTUALIZACJA (zmiana sojuszu) pUco [ALLSTARS] UNI 33- Ilosc punktow: 4.031.785 (Miejsce 8 z 3.764) (17.11.07) - Flota: 33.237 - Badania: 160 - Metal: 5.191.344 (Kopalnia metalu 33 33 34 33 33 34 33 33 34) - Krysztal: 2.080.728 (Kopalnia krysztalu 29 30 29 29 30 29 29 30 29) - Deuter: 1.090.296 (Ekstraktor deuteru 28 28 29 29 29 28 28 28 28 ) - Lacznie: 8.362.368
-
AKTUALIZACJA pUco [INFERNO] UNI33- Ilosc punktow: 3.413.264 (Miejsce 7 z 3.862) (05.09.07) - Flota: 24.934 - Badania: 157 - Metal: 4.970.592 (Kopalnia metalu 33 33 33 33 33 33 33 33 33) - Krysztal: 1.989.360 (Kopalnia krysztalu 29 29 29 29 29 29 29 29 29) - Deuter: 1.058.352 (Ekstraktor deuteru 28 28 29 28 28 28 28 28 28 ) - Lacznie: 8.018.304
-
Cytat: „Dark Krespo napisał(a) No to ja postaram sie zebrac info by byl jakis przedstawiciel badz przedstawiciele uni 33 :)” Pasuje rzeczywiście pUco [INFERNO] UNI33- Ilosc punktow: 2.452.792 (Miejsce 16 z 3.443 ) (14.06.2007) - Flota: 22.584 - Badania: 155 - Metal: 4.455.072 (Kopalnia metalu 32 32 32 33 32 33 31 32 32) - Krysztal: 1.626.840 (Kopalnia krysztalu 27 27 28 28 28 27 27 28 27) - Deuter: 959.376 (Ekstraktor deuteru 27 27 28 27 27 28 28 27 27) - Lacznie: 7.041.288