Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 41-60 z 65.

• AntiGameReborn

Namaste - - Porozmawiajmy o OGame

U mnie nie idzie budować z podglądu Imperium, choć mam dość surki.

• Cytat od dexPL: „a pusherów coraz więcej i więcej ” Proponuję założyć nowy topic z obywatelskim pręgierzem. Najlepiej na zewnętrznym forum, żeby @Ruda nie miała czego kasować! (żart - nie mówię tego poważnie, hahah). Cytat od dexPL: „jedyne co pozostało - to ogłosić się moralnym zwycięzcą i zakończyć walkę. ” Punkty, przyrosty - z dupach się poprzewracało. Równie dobrze mogliby zmienić klimat ze sci-fi na mitologiczny, albo inny - dla pushera to nieistotne. Byleby matma się zgadzała. Wszędzie bo…

• Mogliby się zgodzić. Dali nam 99.999 za jednym kliknięciem. Nie wiem czy gdzieś o to proszono, ale strzelam, że tak było. Gdyby dali przy tym możliwość kupowania i aktywowania itemów w wybranej liczbie wybranych itemów, byłaby gwiazdka na wiosnę

• Cytat od Void: „Po prostu chodzi o to, że teraz nie będzie dziwnych kont rosnących w tydzień o kilka k miejsc. Skończy się ładowanie sury w multi. ” W punkt! Mając konto na Eridanusie, taki proceder był często widziany w rankingu. Myślałem sobie - ale ich muszą lubić w sojach... Heheh

• Cytat od buleon: „Przed handlową niedzielą można było topić bunkry/floty i mielić na deuter i to nie był push, po handlowej niedzieli okazało się, że wszyscy oszukiwali... ” Pamiętam. Byłem pod wrażeniem. Cytat od buleon: „Przebrnę przez każdy regulamin, ale chcę wiedzieć, co mogę, czego nie mogę. ” Ja również. I też jestem drobiazgowy, jednak jak znam życie, nie każdy podchodzi do tych spraw z całym sercem. Nikt nie czyta instrukcji obsługi odkurzacza, dlatego moim zdaniem szersze objaśnienia p…

• Na chłopski rozum wiadomo, że chodzi o każdą możliwość omijania pushu. Może jeszcze bardziej skomplikujemy sobie życie i zrobimy zasady jak umowę hipoteki, gdzie randomowy gracz kompletnie nie będzie wiedział co w końcu można, a co nie Nie kumam po co to rozkminiać... Push to push.

• Cytat od CzarnyPan: „dziwne że tu jako przykład jest obrona ” Myślę, że skoro cała gra przyspiesza, a GF i tak stworzyło sobie pole do większych dochodów, nie powinno dla nich stanowić ułatwienie graczom Szo i w ogóle przyspieszenie budowy. Zrozumiałbym podejście do pomysłu o przyspieszaczach floty jako absurdalnego, ale jednak problem blokowania stoczni przez pomyłkę jest realny. Czytałem tematy w dziale zadawania pytań i widziałem jeden, w którym gracz praktycznie mógł darować sobie dalszą grę…

• Witam! Chcę się z Wami podzielić taką fantazją. Chciałbym aby budowanie statków i fortyfikacji nie było ograniczane. Najdłużej budują się gąski i plazmy. Teoretycznie możliwe jest, żeby stawiać po jednej w sekundę, ale wiadomo że to drogi interes. GF puściło niedawno w ofercie nowe zabawki za anty. Cieszę się, sam używam. Pewnie nie na rękę im mój pomysł, bo mniej skracaczy budowy by schodziło, ale pomyślałem że mimo to opiszę go. Na tle masy tych zabawek, nie powinno to stanowić wielkiej różnic…

• Czyli zamiast wywalać anty na zmianę klasy, która mi się nie uśmiecha, lepiej poczekać na update zespołu. Dziękuję za odpowiedź Temat poprosiłem zamknąć.

• Możesz to jakoś uzasadnić? Nikt w ciemno nie zmieni chyba klasy tylko dlatego, że tak przeczytał na forum

• Hej! Mam AGR, ustawiłem Dt jako domyślne transportery. Chcę zrobić zwózkę w najwygodniejszy sposób z kolonii na główną, czyli klepię trzy razy enter w interfejsie Floty. Wklepuję, wszystko ładnie, pięknie, aż tu w trzeciej fazie ładowania widzę, że ilość Dt ma większą, między 5 a 10% ładowność niż cała ilość surowców które mogę wysłać. Tracę przy tym niewielkie ilości deuteru, ale na dłuższą metę straty są duże. Albo coś nie gra u mnie, albo zespół AGR nie zaktualizował jeszcze czegoś po zmianac…

• Licytator.

Namaste - - Gra

Cytat od Elkanen: „Nie wnikam. ” A jednak nic nie licytowałem, szkoda mi surki

• Licytator.

Namaste - - Gra

+ oszacowaną ilość surowców które wydałeś na to w licytacjach

• Licytator.

Namaste - - Gra

Cytat od Elkanen: „Dojdziesz do takiego momentu w licytacji, ze tylko wbijesz okreslona ilosc surowca za dany przedmiot a co niektorzy tylko zobacza, ze sie pojawiles i ile sury wrzuciles to od razu dadza sobie spokoj. ” (Ukryta treść)

• Licytator.

Namaste - - Gra

też myślę że dobrze jest czasem pokazać innym graczom że stać mnie na 60kk na turbometal 10% to odstresowuje a najlepiej jak obsikam terytorium tak pare dni pod rząd

• Ok, no to te dwie kwestie zostały ostatecznie rozwiązane Dzięki za cenne wskazówki!

• @Ten Keyra, podbiłem temat. W międzyczasie dopisałem kilka innych, pewnie istotnych danych.

• Przepraszam za podbicie tematu kolejnym postem, ale raz kozie śmierdź Wykonałem sobie taki szkic i chciałbym go skonsultować z Wami. Obecnie mam na koloniach eko 32/27/29 przy fuzjach 17. Na każdej znajduje się już 1k plazm i uzupełniam wyrzutnie do stanu 100k. Najbliższy plan zakłada kolejne etapy: Ef18 Km33 Ed31 Kk28 Km34 Ed32 Kk29 Na koloniach po dobie znajduje się średnio do 6,6kk metalu, 2,4kk kryształu, 1,8kk deuteru i 400 Dt ((500DG+1kDj+100Wp)*7 planet)*10 tur budowy Na wszystkich planet…

• Ok, sprawa ma się tak, że mając jeszcze całkiem pokaźną ilość antymaterii na testowej Bermudzie, zdecydowałem się przeprowadzić 500 prób uzyskania najniższej wartości i sam odpowiedzieć sobie na to pytanie. Wygląda to tak, że za jednostkę metalu możemy dostać najmniej 1,42 jednostki kryształu i 0,71 metalu. Mógłbym podwoić ilość prób, jednak patrząc na powtarzalność zakresów wartości oznaczanych na kolory zielone, pomarańczowe i czerwone, zgaduję że nawet jeśli poszłoby niżej, to można uznać, że…

• Mnie też to wkurza, ale jak powiedział kolega, daję sobie dwie sekundy na nawyk merdnięcia kursorem w martwe pole i kontynuuję klikanko. Poza tym chmurka z menu interfejsu potrafi być też pomocna, gdy chce się zrobić coś w innej sekcji innej planety, za jednym kliknięciem. Widzę, że często gra jest krytykowana za rzeczy, które irytują, ale nikt nie pochwali rzeczy, które są kosmetycznie poprawiane, albo dodawane są nowe elementy usprawniające grę. Tak więc nie sądzę żeby tego rodzaju kwestie na …