Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 41-60 z 61.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Dobry wieczór Mój pierwszy, prawdziwy bfs od pół roku ( na kilkadziesiąt wykonanych prób :E). Ostatnim razem lecąc na obrońce musiałem improwizować, ale tym razem nie musiałem się wcale wysilać, a to lubię najbardziej :D. Prawdopodobną aktywność powrotu widziałem trochę wcześniej, lecz pochłonięty całkowicie przez "Pieśń lodu i ognia" uznałem ten fakt za mało istotny i wróciłem do czytania :). Po przeczytaniu 170 stron (coś pomiędzy 1,5, a 1,45h) i tym samym skończeniu tomu postanowiłem zrobić s…
-
Jak dotąd sądziłem, ze masz tylko gęsi, a tu proszę 30 k panc się znalazło ( dawno temu Ciebie skanowałem i udało się wyznaczyć same GS'y). Tak czy siak dobrze jest wykorzystać sporadycznie używany skład floty, którego utrzymanie (jeden fs) kosztuje tyle co cały rok latania GS'ami :P. Gratulacje wyczucia czasu i liczę, że częściej zbierzesz w sobie siły na kolejne loty szybka flotą :). Obrońcy SZO
-
Witam, dzisiaj tak króciótko dla przypomnienia o sobie. Jeden poświęca mnóstwo czasu i nic nie może zyskać ( jak już to efektem są nędzne ochłapy - poniższe ST należy do tej kategorii), a drugi trzepie ST jedne za drugim bez stresu o przepał i zysk, gdyż obrońcy się nie logują, a niszczenie kończą się z pozytywnym skutkiem ( w ogóle kulka spada ). Gdybym miał zliczyć przepały oraz losowe niepożądane zachowania obrońców ( np. logowanie i odbieranie fs'ów, czego nigdy wcześniej nie robili, ale w m…
-
Cytat od Truck driver: „Rozwój grawitonów - dodatkowa szansa na zniszczenie księżyca przez GS Poczytaj temat i ogarniesz jaki jest sens badania grawitonow. Cytat od Kippei: „Skoro ludzie robią badania przekraczająca kilka mld surowców to nie zrobią rozwoju grawintonów, chociaż na 5-6 lvl ? Jest to badanie prawie, ze za darmo, gdyz pokrywasz jedynie 25 % wartości takiego badania , a z pomocą anty odzyskasz 75 % wkładu :). Nikt w to się nie bawi bo oczywiście nic ono nie daje, ale w momencie gdy b…
-
Cytat od Truck driver: „Fuzyjna moze i sie oplaca jesli ktos ma kilka planet lub wszystkie planety blisko siebie w takim przypadku gdy prowadzi sie z kims wojne. Kiedy masz planety porozrzucane daleko jedna od drugiej wtedy stracisz wydobycie moze z 2 lub z 3 planet wiec nie wyklucza Cie to z gry. Wiem co mowie. Chyba ze dwa razy juz mialem takie akcje na koncie. ” Akurat punkt widzenia zależy od eko, które posiadasz oraz temperatur planet. Przy bardzo dobrze rozwiniętym koncie z planetami z zim…
-
E. Fuzyjna jest bardzo przydatna i największa jej zaletę zauważysz w momencie gdy prowadzi się z kimś wojnę na wyniszczenie ( czytaj zerowanie obrony, niszczenie satek itd. - brak tych elementów oznacza całkowite wstrzymanie wydobycia na planecie/planetach, co przy długotrwałym okresie może spowodować całkowity paraliż konta). Natomiast przy jej sensownym zastosowaniu ( pozycje planet musza być zimne, 17-18 poziom elektrowni fuzyjnej + 20-21 lvl energetycznej ) daje naprawdę sporo energii i co n…
-
Podbijam i jest to poważny problem, który powinien zostać zgłoszony GF ( tutaj sugestia do Administracji gry). Czystym samobójstwem jest umieszczanie czatu na tym samym serwerze co gra, gdyż ten prócz obliczeń i obsługi zapytań musi generować jeszcze treści ( w przypadku dodania czatu, treści zżerają zasoby podwójnie). Piszę to dlatego iż znowu mogą robić się lagi i inne różne cuda na które znowu jedynym rozwiązaniem będzie "zmiana zasad gry". PS: Zresztą widać "profesjonalizm" GF co aktualizacj…
-
Dziękuje za pozdrowienia w ST, ale nie wiem czy do końca sobie na nie zasłużyłem, gdyż przyznam się, że z radością wypełniłbym swoje ładownie złomem ( 20 minut stało) , tylko nie miałem wtedy floty . Tak czy siak gratulacje wykorzystania błędu przeciwnika, a Tobie Qla życzę BSZO i wyciągnięcia wniosków z błędów.
-
Przyszłość Ogame
PostCytat od pleomati: „Na moona jest 1/5 szans czyli przy szczęściu może być za 2 razem a przy słabym szczęściu za 15 razem.Statystycznie co piata proba wychodzi.Czy to jest mało czy duzo... raczej jest dobrze no bo przy zmniejszeniu prawdopodobieństwa będzie duzo trudniej.GS ma malo szans na zniszczenie moona ale topka może sobie budować 1 GS co kilkanascie sekund to i tak tych GS mogą nabudować setki w krotkim czasie. ” Powstanie moona jeszcze ułatwiono bo masz te całe fazy księżyca dające bonus …
-
Przyszłość Ogame
PostCytat od Fenrir: „Cytat od Kippei: „Ta gra już umarła jakieś 7 lat temu, a teraz przerabia się ją typowo pod statystów (górników/bunkrowników). Obecnie gra flota normalną to czysty masochizm bo przez poronione zasady (reguła bash'a dla GS; zabroniony skan poniżej 6 sek przed wlotem ) i mechanikę gry (łatwiej uzyskać moona niż go zniszczyć; brak powiązania kosztów lotu z czasem jego trwania; pole wrakowe tylko dla obrońców) powoduje, że aktywność (czas poświęcany grze) jest niewspółmierny do uzys…
-
Przyszłość Ogame
PostTa gra już umarła jakieś 7 lat temu, a teraz przerabia się ją typowo pod statystów (górników/bunkrowników). Obecnie gra flota normalną to czysty masochizm bo przez poronione zasady (reguła bash'a dla GS; zabroniony skan poniżej 6 sek przed wlotem ) i mechanikę gry (łatwiej uzyskać moona niż go zniszczyć; brak powiązania kosztów lotu z czasem jego trwania; pole wrakowe tylko dla obrońców) powoduje, że aktywność (czas poświęcany grze) jest niewspółmierny do uzyskiwanych korzyści ...
-
Cytat od kmlody84: „Gdyby nie to, że większość graczy do zdejmowania moonów używa multikont i koszty (surowca) są nieistotne, to bym się zgodził że szanse są wyrównane. Ale to już temat na inną dyskusję, więc nie drążmy. Nie zgodzę się, że moona najczęściej siada za 3 razem, bo robiłem już setki prób moonowych w tej grze i najczęściej są próby 5-7 (zdarzają się 1-2, ale bywają też za 23 razem). Więc nie powiedziałbym, że koszt zrobienia moona jest niewielki, bo to zależy na jakim etapie gry i na…
-
Cytat od kmlody84: „Szansa na zniszczenie moona już teraz jest za duża. Powinny być budynki/badania zmniejszające tą możliwość. Nie po to się tyle surowca inwestuje w kolejne poziomy stacji i falangi, zeby potem ktos sobie wsadzil w uklad lotke za anty i zdal moona przez noc.” Upraszczasz to trochę za bardzo, gdyż każde niszczenie jest poprzedzone wielogodzinnymi obserwacjami, a także szczegółowym planowaniem. Nikt nie posyła niszczeń bez planu i powodów (zysk), gdyż takie niszczenia pociągają s…
-
Na niemieckim forum pisali coś z większa szansa na moona i jeżeli to prawda to jest to najgłupsze premiowane badanie w historii ogame. Jak dla mnie powinna być zwiększona szansa na zniszczenie moona ( bez udziwnień), gdyż przy limicie 6 ataków na dobę ( na starych universach komiczna zasada, zwłaszcza, ze 99% to te z 8 k średnicy) cudów nie zwojujesz i raczej zniechęca to do rozgrywek z niszczeniami jeżeli poświęcasz grube godziny, a moon pozostaje cały. Później przy nieudanym takim przedsięwzię…
-
Gracie jeszcze?
PostWielu z U25, gra na U68 ;). Włącznie z graczem, którego kojarzysz z podglądu lama_pl ... Wystarczy zerknąć na infuzę lub ogniter'a i tam skojarzy się kilka ników :D. Też osobiście pochodzę z U25 :). Grałem tam pod następującymi nikami : RADAMANTHYS ( też obecnie pod nim gram ) , SAREVOK, OUTBREAK. Tak więc, wychodzi na to, że prędzej,czy później i tak wracamy do gry na ogame :P...