Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 203.
-
Legia Warszawa
Bagin :D - - Piłka Nożna
PostCytat: „No i oby wreszcie trener przejrzał na oczy i zaczął z Sa od 1 minuty, a nie tym kaleczniakiem, Masłowskim.” Nie po to Boguslaw wydal 4 miliony zlotych by Maslowski siedzial na lawce
-
Legia Warszawa
PostHah, wlasnie mialem wgramolic sie z 35-letnim Malarzem za 500 tys. zlotych, ale widze ze juz mnie uprzedzono. Legia w ostatnich tygodniach wydala w sumie 4,5 miliona zlotych na 25-letni talent i na prawie 40-letniego bramkarza bez CV. Kompletnie tego nie ogarniam. Pamietam ze bylem, jak sie okazalo nieslusznie, sceptycznie nastawiony co do sensu sprowadzania takich pilkarzy jak Jodlowiec czy Brzyski (albo Tralka...), ale mam wrazenie ze to co teraz u was sie dzieje to calkowicie inny poziom. Ter…
-
Legia Warszawa
PostTaiwo nie dla Legii, czyli po zlej czas na dobra wiadomosc.
-
Legia Warszawa
PostSwoja droga bardzo uderza mnie nachalne promowanie transferu na Weszlo. Lubie ten portal, Stanowski jest jedynym dzienikarzem sportowym obok Zycha na ktorego twitter czasami zagladam (no dobra jest jeszcze "Lechowy Fanatyk", ale to tylko dla beki), ale tym razem przeginaja. Stanowski upierajacy sie ze kwota jest drugorzedna bo tak naprawde liczy sie przydatnosc do zespolu szczerze mnie rozbawil. Zdaje sie ze pomylila mu sie Warszawa z Barcelona. Albo i on z Osuchem sie kumpluje... Niemal kazdy t…
-
Legia Warszawa
PostWydaje sie az nieprawdopodobne ze ktos tak ogarniety jak Bogus jest gotow wylozyc kilkaset tysiecy euro na 25-latka ktory nigdy nie liznal powaznej pilki, ma jedna udana runda na poziomie ekstraklapy, i jest po ciezkiej kontuzji.
-
Legia Warszawa
PostAlbo Boguslaw nie ma co z kasa zrobic, albo Stanowski nie ma zadnych wtykow u Boguslawa, albo ja na pilce sie nie znam. Podstarzaly lewy obronca z konkretnym CV, czyli Taiwo, 25-letni "talent" Maslowski za milion euro minus tyle ile Osuch spusci z ceny. Przypomina mi sie troche legendarne poznanskie okienko w ktorym Rutkowski dal bajkowy kontrakt Arboledzie jednoczesnie sprowadzajac otylego Murawskiego z Rosji, a to wszystki przyprawione Ubiparipem.
-
Legia Warszawa
PostLesnodorski moze odetchnac z ulga. Przeciesz gdyby nie te zakazy to przyjacioly z kumatymi (?) znowu podeptaliby dobro Legii Warszawa, a tym razem mogloby to kosztowac nieporownywalnie wiecej od wojazy po belgijskiej prowincji (o ile jestem sceptycznym optymista jesli chodzi o ogarniecie sie kumatych, o tyle nie jesli chodzi o ogarniecie sie przyjaciolow bo to nie ich klub ponosi kary). Swoja droga ciekawi mnie do ile razy sztuka by dziadki z UEF-y zastanowili sie nad wykluczeniem z pucharow.
-
Legia Warszawa
PostTo jest chyba najbardziej perspektywiczny wiosenno-eksportowy team od czasow pamietnej Wisly 2002. Wprawdzie nie uwazam by byl to juz poziom gwarantujacy (+-szczescie) przebrniecie przynajmniej jednej rundy pucharowej bo marki klubow niezgorsze (Sevilla, Roma, Ajax,...), ale ewidentnie jest to nowa jakosc w polskim grajdolku, juz nie tylko organizacyjno-finansowa ale i sportowa. Szczerze gratuluje i, co by nie mowic, zazdroszcze. P.S. Co prawda uwazam ze 15 punktow to wynik ponad stan (tak jak r…
-
Legia Warszawa
Postfarcik Cytat: „oswiadczenie grup kibicowskich...” Bez przesady, z reguly duza czesc oswiadczen pisanych piorem naszych rodzimych kiboli jest smieszna, stezenie patosu na poziomie kosmicznym. Anyway, co do samego oswiadczenia to jest ten brak marginalizacji o ktorej pisalem. W przeciagu ostatnich kilkunastu miesiecy wyrzucili w bloto pewnie z kilka milionow zlotych a oni dopiero teraz oswiadczaja ze moze sie zmienia i to tylko z powodu surowych kar nakladanych na Legie. Moze, bo przeciesz decyzje…
-
Legia Warszawa
PostThorgoth Moja krytyka legijnych srodowisk kibolskich nie oznacza ze koniecznie zgadzam sie z optyka UEF-y ktora to rzeczywiscie jest biurokratycznym potworkiem, czasami ocierajacym sie o biurkowo-pieczatkowy absurd. Pohukiwanie splywa mi po penisie, race tez, sek w tym ze organizatorowi rozgrywek takie atrakcje nie splywaja. Skoro nie splywaja, czyli kosztuja klub, to po co tak nagminnie? Tak jak kibole nie obalili Tuska, tak nie zmienia UEF-y sztucznymi ogniami na trybunach. Nie tedy droga. Poz…
-
Legia Warszawa
PostCytat: „Znany jest już werdykt komisji dyscyplinarnej UEFA...UEFA była jednak bardziej surowa - skończyło się na dwóch meczach w Lidze Europy bez udziału publiczności, karze 100 tys. euro i zakazie wyjazdowym dla kibiców do końca sezonu.” No to puchary w tym sezonie juz sie skonczyly w Warszawie, moje kondolencje Thorgoth Czytalem na Weszlo bodaj kilka dni temu super optymistyczny wywiad w ktorym Lesny mowil o budzecie 200 mln zl za kilka lat. Dupa, z takimi kibolami to nie przejdzie. Trzeba naj…
-
Legia Warszawa
PostCytat: „Jako, że pojawiły się (szczególnie u Karlika) zapytania o rankingi” Karlik ironizuje, a przynajmniej probuje. Chwala mu, bo jest wytrwaly. Prawie jak Redy ktory za jednym "Kolejarzem" gonil mnie 50 lat. Jest to w sumie logiczne, na starym rupciu nie wlaczysz Wiedzmina 3, wiec zadawalasz sie przechodzeniem po raz setny Gothica 1 Cytat: „Mam nadzieję, że już nie trzeba będzie męczyć Bagina, żeby to ręcznie liczył” Wypraszam sobie, nic recznie nie licze tylko korzystam z dokladnie tego same…
-
Legia Warszawa
PostCytat: „Bad UłEFA.. hmm słynne race Bayern'u mogą być chyba przykładem 'równych i równiejszych' c'nie?;>” Jak swiat swiatem bogatszy moze wiecej, tak w wydaniu indywidualnym jak i kolektywistyczym. Nie jest to fajne i sprawiedliwe, ale tego nie zmienisz. Ergo, jedynym wyjsciem jest bogacenie sie, czyli w tym kontekscie, im Legia bedzie bogatsza tym UEFA bedzie Wam przychylniejsza. Innej drogi nie ma.
-
Legia Warszawa
PostIno podobno UEFA Legii nie lubi, a przynajmniej taka panuje opinia w chatkowym plemieniu Kara rzeczywiscie lagodna, przeciesz mogli zamknac stadion. Inna sprawa ze te 80 tys. euro mozna by w pozyteczniejszy sposob wydac.
-
Legia Warszawa
Postfafi Cytat: „Akurat ta miara popularności Celticu w Europie przedstawiona na przykładzie Irlandii nie jest w żaden sposób obiektywna. ” Nie zmienia to faktu ze Celtic sprzedaja koszulki poza Szkocja, Legia nie. Cytat: „Odnośnie polskich serwisów o Celticu to powstawały one na fali euforii spowodowanej dobrą grą Boruca i Żurawskiego, a wcześniej Dziekanowskiego. ” Analogicznie, nie slyszalem o serbskich serwisach o Legii powstalych na fali euforii spowodowanej dobra gra Radovicia. ---------------…
-
Legia Warszawa
PostCytat: „Legia to marka, którą zna cała piłkarka Europa gamoniu.” Europejska marka jest Celtic o czym swiadczy chocby to ze w sklepach za granica (np. Irlandia) mozna bez problemu kupic ich koszulki, a w Polsce istnieja serwisy o Celticu stworzone przez polskich fanow szkockiego zespolu. Pod tym wzgledem zasieg Legii (gadzety klubowe, sponsorzy, prawa telewizyjne, kibice) jesty wylacznie lokalny, to znaczy ograniczony do Polakow. I nie moze byc inaczej, Legia w calej swej historii zagrala w LM ty…
-
Legia Warszawa
PostLegia vs. UEFA A teraz drogi karliku skup sie, oblej glowe zimna woda co by procesor sie nie przegrzal a nastepnie rusz mozgownica ; to Legia jest UEF-ie potrzebna czy UEFA Legii? Ze mafia? Uczestnictwo w rozgrywkach organizowanych przez UEF-e jest dobrowolne a Legia jest za mala plotka by cos zmienic. Pozdrawiam P.S (podpowiedz cobys problemow nie mial) Dla UEFY Legia to tylko jeden z wielu wielu nic nieznaczacych klubow w Europie o minimalnych przychodach i watpliwych sukcesach, dla Legii rozg…
-
Legia Warszawa
PostMetalist to dzis niezmiernie slaby team, pokazal to dwumecz z Ruchem, z ich dawnej potegi nie zostalo prawie nic. Legia ma obowiazek... wyjscia z grupy, bo jesli nie teraz, w takiej formie i po zdemolowaniu Celtiku, to kiedy? Piszesz ze Lokeren gra w silniejszej lidze. To prawda, ale to wciaz srednia liga w ktorej Lokeren zajal 5 miejsce. Do ichniejszych potentatow nie nalezy, a przeciesz i Ci potentanci nie tacy straszni. Zeby nie byc goloslownym; w sezonie 13/14 Slask eliminuje Club Brugge (4:…
-
Legia Warszawa
PostAutentycznie mam nadzieje ze Legia zostanie hojnie ukarana. Sorry, ale polityka milosci Lesnodorskiego zawodzi, nic sie nie zmieni dopoki UEFA nie walnie piescia w stol.