Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 181-200 z 232.
-
Cytat od buleon: „względnie możemy trafić na nie przypadkiem. ” Według archiwalnych tematów z eventami, na przestrzeni trzech ostatnich lat, fanty z ekwipunku pojawiają się średnio co pięć tygodni. Cytat od szpic: „Zbudują się do sierpnia 2020 ” Widocznie do listy rutynowych czynności (takich jak codzienne zaglądanie na Import/Eksport) musisz dopisać sukcesywne złomowanie tych satelit. Ale kicha... Zablokowana stocznia... Jeśli planeta nie jest konkretnie rozbudowana (a przypuszczam, że tak jest…
-
Bye, bye uni x1
PostNa chwilę obecną na pewno, ale w porównaniu do przestrzeni wszystkich lat ta tendencja rosła wykładniczo względem rozwoju technologii (hardware) i popytu rynku (czytaj. płynnej fuzji pokoleń)
-
66ef9761741fa3011fe4126b02253d0b_orig.jpg da85ccfeedda15859f7963b51023413e_orig.jpg 0dc558b6ede629c893c6f85c20a7c386_orig.jpg e756b8f0c0fd6a8c43f059540a73b273_orig.jpg 4be0739a9b1b9a93443c6a3a59eb1b6b_orig.jpg d0dc1063da825c47980bcd47ccfa999b_orig.jpg @kawa z mlekiem 4c4add0b9d13c67e134c622c3d23a23a_orig.jpg
-
Siedmioro - przy czym był to wybryk tolerowany o tyle, o ile nie wyjdą z podziemia, nim szefuńcio stworzy elfy. Swoją drogą to bardzo ciekawy początek kapryśnych zażyłości między tymi dwiema rasami. Tera ja - pytanie niezwiązane bezpośrednio z literaturą. LotR znalazł rzeszę fanów wśród strategicznych gier figurkowych. Producentem gry został brytyjski GamesWorkshop (znany z mega klasycznej serii Warhammer i gry córki - WH40k). Sam grałem na pomorskich turniejach i szczerze za tym tęsknię. Obecni…
-
Naszła mnie taka wizja, ale niestety to zostaje w sferze moich "co by było gdyby". Opcja ustanowienia jednej listy serwerów z językiem nacji w ustawieniach gry z wiadomych przyczyn odpada, ale fajnie byłoby, gdyby zrobili takie serwery international (wyłącznie z angielskim), gdzie np. parametry uni, eventy i udogodnienia anty byłyby unikatowe. Podłoże forum już istnieje. Mogliby dalej dopasowywać nowe uni dla preferencji danych nacji graczy, tak jak to ma miejsce i nie byłoby problemu z uni x1, …
-
@Revenine, o ile znajdę czas w najbliższych tygodniach, chętnie zabiorę się za skatalogowanie wszystkich grafik całego OGame. Jeśli chcesz się przyłączyć, możemy się umówić i podzielić się ich zbiórką @ciap, przypomniało mi się, że dawno temu miałem kaprys na ulokowanie 9-ciu planet w 9-ciu galach, dokładnie po środku, żeby zoptymalizować mobilność na całym uni (nie było jeszcze zakrzywień). Wówczas zauważyłem właśnie, że każda planeta wygląda tak samo. No i w związku z tym mam dwa pytania: 1. C…
-
Czyli porównując to do realnej rzeczywistości, całe te widełki mają przypominać jakby relacje dyplomatyczno-ekonomiczne mocarstw surowcowych, takich jak Rassija, Arabia Saudyjska, Norwegia, U.S. i A., i parę innych. Ma to sens. Dalej idącym wnioskiem jest to, że zamiast zazdrościć zawistnie wykorzystania tego "procederu", lepiej respektować spryt i samemu tę możliwość zastosować. Dla mnie osobiście wątek jest wyczerpany jak średnie farmy wieczorową porą :)
-
Cytat od Starrk: „Czyli kantory wymiany walut powinny być zamknięte pod pretekstem kradzieży, bo zarabiają na przelicznikach. ” Teraz dopiero załapałem, że tok mojego myślenia w tej sprawie był nakierowany patosem pierwszych postów. I głupotę w podejściu do ekonomii. OGame w tej kwestii wykazuje mistrzowstwo w kategorii gier strategicznych. Dobrze było obserwować ten wątek. To zamienia się w brazylijską telenowelę Idę po popcorn... Warto uczyć się gry na forum!
-
Planety kolejno: pustynne z gazowymi, skaliste, normane, tropikalne, oceaniczne, no i lodowe: 1f2c2f93d92becceaa21ddb218ad7f.jpg Skalista.jpg Normalna.jpg D-ungla.jpg c3029ffc95e61a790b403b9e3eb18f.jpg Lodowa.jpg Btw, proponuję Ci @Revenine zmianę teatu na Grafiki typów planet w zakładce Podgląd. Bardziej przejrzyste dla potomnych Dla zbioru grafik w ogólnym sensie trzeba by się bardziej napracować (co słomianym zapałem sam sobie deklaruję).
-
Wtyczka DuckDuckGo
PostJest spora różnica między wtyczką, a programem. Teoretycznie jest tak, że używając programu " " do farmienia powinienem dostać blokadę konta, ale tak nie jest. Z wielu powodów staram się grać na tyle uczciwie, na ile pozwala mi na to mój własny kręgosłup moralny i idąca za nią satysfakcja. Osobiście uważam, że Twój przypadek jest prostą kwestią. Bynajmniej dyskusyjną. Jeśli napiszesz o tym bezpośrednio do swojego GO na support, możesz o wiele więcej ustalić (to miłe człowieki, da się z nimi po l…
-
Wtyczka DuckDuckGo
PostMam nadzieję, że wypowie się ktoś z GO, czy ktokolwiek, kto zna definitywną odpowiedź, bo sam jestem ciekaw jak to jest z tymi dodatkami. Póki co, mnie osobiście wydaję się, że jeśli chodzi o Twoją wtyczkę, to jest dozwolona o ile nie jest niezwiązana bezpośrednio z ingerencją w grę. Ja sam używam dodatków kosmetycznych Stylish, które nie wpływają na mechanikę gry.
-
Lubicie placki?
PostWiem, wiem, tego jeszcze nie było, ale... Ziemniorowe, czasem z majonezem.
-
Wyrobiłem sobie ostateczne zdanie w tej sprawie - chyba dość obiektywne, tak sądzę. Pewnie ostateczne, lub jedno z ostatnich. Przewiduję, że jeśli nikt osobiście nie weźmie sprawy w swoje ręce (ja odpadam, bo bez względu na rodzaj afery podejście do gry mam takie jak padło w powyższym cytacie), problem będzie się kręcił w kółko jak pies, który goni własny ogon. Porównam zasadę pushu do najprostszego przykładu w prawie powszechnym - prawo jazdy. Nie każdy kto je ma, jest dobrym kierowcą, i nie ka…
-
Do wizji o Strefie 11 dodałbym jeden (ten ostatni) element. A więc tak... Nazwa uniwersum: Strefa 11 Prędkość ekonomii: x11 Prędkość flot: x1 (czas lotu, czas użycia teleportu, rakiety międzyplanetarne) Debris: 90% floty (1 poziom doku: 50%, z aktualnym wykładnikiem rozwoju) Galaktyki: 11 Paczka na start: 11.000 metalu, 11.000 kryształu, 11.000 deuteru, 11.000 Antymaterii, + 11 pól Inne: Noobprotection zmodyfikowane o całkowite wykluczenie ataku na własne planety Pewnie zamiast dodawać nowe pomy…
-
Cytat od john malkowitz007: „Bardzo prosze znajacych na tyle angielski by umiescic projekt sztywnych przelicznikow w Handlu i wyslanie go tam gdzie trzeba ” Nie tak dawno zgłosiłem tutaj propozycję odnośnie patologii w licytatorze - na pewno skojarzysz. W efekcie wygląda to tak... [LINK]. No ale to dygresja. Rzeczywiście, ciapuleńka słusznie zauważyła poboczny mankament. W syntezie pomysłu i uwag wymyśliłem sobie opcję utożsamienia widełek przelicznika między graczami z przelicznikiem u handlarz…