Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 121-140 z 177.

• Geograficzny!

Asiaa - - Nauka

Musiałam coś źle spojrzeć Pytanie: Proszę podać dwie afrykańskie wyspy należące w przeszłości przez krótki czas do Rzeczpospolitej, a dokładniej do księstwa Kurlandii.

• Może nie jestem operatorem, ale skoro za coś nie było bana, to przyjmujemy, że pushu nie było. Także wszystkie starcia, które były zrobione, a nie było banów, powinny się tu znaleźć. To tyle z mojej strony Pozdrawiam

• Astronomiczny

Asiaa - - Nauka

Cytat od Heksogen: „Możemy je odróżnić na podstawie szerokości linii widmowych. Olbrzymy emitują węższe linie w porównaniu do karłów.” Pytanie było o to jak na podstawie widma to ocenić, dlatego zacytowana odpowiedź jest poprawna

• Geograficzny!

Asiaa - - Nauka

Hmm, znalazłam wyspę Dżerba (Djerba) i zatoka Boughrara

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Należy użyć 1,47g HCl. O ile nie popełniłam jakiegoś głupiego błędu.

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Nie no, ja się z Tobą nie będę bawić! Następny dostaniesz taki, że Ci ta Twoja biblia nie pomoże Pytaj

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Cóż to jest za związek? 5w09ea.jpg

• Astronomiczny

Asiaa - - Nauka

Nie o to chodzi Metalicznością odróżnia się populacje.

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Po wielkich bojach... Odp: wodór atomowy in statu nascendi

• Astronomiczny

Asiaa - - Nauka

E tam, wcale nie za proste Pytanko: Jak na podstawie widma odróżnić olbrzyma od karła tego samego typu widmowego?

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Active Hydrogen-aktywny wodór. Tworzony przez Generator H-01. Jest bardzo aktywny i potrafi ze środowiska reakcji wyeliminować rodniki tlenowe. O to pytasz?:)

• Astronomiczny

Asiaa - - Nauka

Cytat od tempoman: „jak nazywamy gwiazdowe układy podwójne, których jedną z cech jest silna zmienna emisja radiowa ?” Mikrokwazar

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Hmmm W podwyższonej temperaturze H2 wykazuje takie właściwości, ale nie jestem pewna czy o to Ci chodzi

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Dokładnie tak Chodziło mi pierwotnie o analizę płomieniową, ale jak wiadomo, każdy sposób jest dobry

• Astronomiczny

Asiaa - - Nauka

Towarzyszka Procjona okrąża go w ciągu niecałych 41 lat, ale reszta odpowiedzi się zgadza, więc wydaje mi się, że można zaliczyć Czekamy na kolejne pytanie

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Jak rozróżnić próbki: jedna z jonami sodu, a druga z jonami potasu?

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Reguła Hunda.

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

No tak, jak najbardziej się zgadza Oczywiście są jeszcze inne sposoby, na przykład metoda Dumasa w której nie mamy styczności z silnym kwasem. Ale odpowiedź jak najbardziej poprawna

• Chemiczny

Asiaa - - Nauka

Cytat od Dziuba: „Cytat od Asiaa: „Odpowiedzi może być kilka Przede wszystkim kojarzy się wszystkim ze zjełczałym masłem.” Ano Liczyłem, że ktoś powie o zwykłym masełku :D” Myślałeś, że ktoś aż tak się da nabrać? Lecimy dalej... Jakie są metody (wymień dwie) oznaczenia białek w żywności i która z nich jest bezpieczniejsza dla badającego?

• Astronomiczny

Asiaa - - Nauka

Dwie z trzech gwiazd trójkątu zimowego są w rzeczywistości gwiazdami podwójnymi. Które oraz jaki jest okres obiegu ich towarzyszek wokół nich?