Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 21-40 z 170.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od Eric_Cartman: „Jeżeli przyjąć 6sek odstępu uważam,że siada na tym cała rozgrywka.I wysypują się automatyczne"boty" które bedzie o wiele łatwiej przystosować do tych 6sek i niż obecnie. ” @ERIC CARTMAN, nic nie siada, kolejkowanie dotyczy tylko skanów powtarzanych na tym samy celu - patrz komentarze wyżej. Czyli, dany księżyc lub planeta może być jednocześnie skanowana przez kilku graczy w odstępach 6 sekundowych lub powtórzony skan jednego gracza na nim/niej w odstępie nie krótszym niż …

• Cytat od kaper1: „Uciążliwość skanów jest subiektywna. ” Cytat od Zagubiony: „@kaper1 Zobacz to prnt.sc/oev6y3 i wypowiedź Safara "Sam byłem w podobnej sytuacji ale nie czekałem do ostatniej chwili i zabrałem flote. Cała sytuacja zgłoszona, załączone linki i odpowiedz klasyczna" Przeczytaj 1 post sprawa była zgłoszona. Podstawa do zgłoszenia "Każdy gracz ma obowiązek poinformować Operatora Gry o odkrytych błędach gry." oraz "Bugusing to wykorzystywanie błędów w oprogramowaniu bądź próby spowolni…

• Cytat od kaper1: „Jest pewne ale, bo w skrajnym przypadku możemy czekać na raport z misji szpieguj długo... Coś za coś, ale prawdopodobieństwo, że w tym samym czasie kilkudziesięciu graczy chce skanować jedną planetkę/księżyc bez intencji zamulania jest znikome, praktycznie równe zeru. ” @Avinashi, wydłuża tylko i wyłącznie w sytuacji jak wyżej. Być może nie byłem zbyt precyzyjny, ale to chyba wyjaśnia wątpliwości co do kolejkowania misji szpiegowania.

• Cytat od Avinashi: „Jeżeli, skanując całą JEDNĄ galaktykę, potrzebuję na to np 30 min przy dobrych wiatrach/ chęciach/ możliwościach i wysyłając skany średnio co 1,5sekundy (wiadome że różni gracze/różne koordy) nagle 'otrzymałabym' "możliwość" wysłania 1 skana co 6 sekund, to wolałabym zezłomować flotę i przejść na eko.. ” @Avinashi, nie tak, inaczej, skanujesz normalnie, jeżeli powtarzasz skan na ten sam cel, to możesz to zrobić w kolejce 6s, jeżeli wcześniej, dostajesz info, że misja się nie …

• Cytat od Zagubiony: „Lincz to wymierzenie kary przez osoby do tego nieuprawnione, kary wymierzone przez sady podaje się do publicznej wiadomości.Działa to prewencyjnie odstrasza to potencjalnych amatorów łamania prawa. Uzasadnienia jeśli nie zawierają danych wrażliwych też są do wglądu publicznego. ” Oczywiście masz rację, ale dobrze wiesz, o co chodzi w publikacji pręgierza. Ponadto, żadna kara nie odstrasza przestępców, nawet egzekucja a przecież zarówno przestępcy jak i oceniający są tylko lu…

• Cytat od ladys: „To naprawde prosty zapis z zaznaczeniem ze zlamanie tej zasady w wyniku ktorej obronca traci flote musi byc poddane analizie GO i podlega karze jesli jest stwierdzone ewidentne naduzycie. Nie zmieni to nadal naduzyc w ktorych ktos bedzie specjalnie wykorzystywal lagi ale napewno pomoze w dalszej grze graczom ktorzy maja obawy czy jest sens dalej w to sie bawic. ” Propozycja i komentarz ciekawy ale nadal wmusza interpretację a ta będzie prowadzić do kolejnych komentarzy, sprzecze…

• Cytat od Zagubiony: „W mojej opinii zasady powinny być znane graczom przed rozpoczęciem gry. Konsekwencje do graczy winny być wyciągane po złamaniu zasad gry lub forum. ” @Zagubiony, zasady są znane wszystkim graczom przed rozpoczęciem gry, i na tyle ogólne, na ile pozwala rozsądek przy ich definiowaniu. Logując się zgadzasz się na ich stosowanie i podlegasz ewentualnym karom, jakie mogą z nich potencjalnie wynikać, również akceptujesz istniejący system rozpatrywania zgłoszeń. Jeżeli są wątpliwo…

• Cytat od tomkik: „Art podstawki? w moim przypadku PL1 był największą flotą a po 2 jak można podstawić atak w układzie ? ” oNie podstawki, wiesz co się szykuje, wyskanował flotę, puszczasz jakieś 50 recków fsa z gęsią na zbieraj pod moona jako podpuchę, sojusz podtrzymuje pzta by atakier sądził, że nie tylko on jeden jest chętny, swoją flotę na stację na innego moona żeby atakier myślał z fona latasz i puściłeś krótkiego fsa, jednocześnie sojusz wysyła na zatrzymaj na czas powrotu recków ze zbier…

• Cytat od Art: „Poza tym każdy boi się podstawki czy czegokolwiek i chce być pewny swojego ataku, czy to oznacza, że mamy usztywnić częstotliwość skanowania? Ile to by było? ” @Art, skoro już wyszedłeś z takim pytaniem, to może wszystkich "samotnie" grających, bez polotu w ocenie sytuacji, zadowoli fakt, że na przykład minimalny odstęp, kolejka (?): Cytat od Art: „złotych 6 sekund ” Osobiście nie jestem za tym, ale czego się nie robi dla samotnie grających...

• @dexPL, ale temat założył @Safar i w screenach widzę tylko misje szpieguj. Piszesz raz o misjach atakuj, innym razem - szpieguj. Może przeoczyłem jakieś Twoje screeny. Powiem Ci tak, gdyby to mnie dotyczyło od prawie samego początku lotu, poprosiłbym buddy i sojusz o zaspamowanie sondami główne konto na choćby 30s, skoro mechanizm jest taki sam dla każdego, i pojawiłoby się okno na podniesienie lub telep floty.

• Cytat od Art: „Nawet jeśli doświadczyłeś laga, ” @dexPL, sam doświadczyłem lagów i to znacznych przy prostym locie i skanowaniu celu. Nie jestem informatykiem, ale zauważyłem, że gdy mam dłuuuuugą historię OGame z brodą i kupę ciastek, to jej/ich częste kasowanie i wyczyszczenie znacznie upłynnia grę. Jak znam życie, to na fonie rzadko kto czyści historię, o ciasteczkach nie wspominając. Mi pomaga, może komuś też pomoże. Gram na speed uni x6 i zdarzają się akcje, gdzie nawet nie zauważam szybkic…

• Cytat od dexPL: „Dlatego tez karane powinno byc KAZDE zastosowanie spamowania atakami, a nie tylko ostatnie X sekund. ” @dexPL, jestem prawie pewien, że zdefiniowanie takiego "spamowania" będzie praktycznie niemożliwe, a skutki ewentualnego przyjęcia definicji będą opłakane dla każdego, bo każdy, kto lata flotą stanie w pozycji atakiera lub obrońcy. Obecnie jest definicja bugusing'u, dotyczy również stron trzecich, jeżeli zamierzony. To chyba wystarczający kompromis dla każdej ze stron, i jeżeli…

• @dexPL, Twoja propozycja to broń obosieczna, gdyż w konsekwencji może uniemożliwić skuteczną kontrolę warunków lotu i ataku/szpiegowania. Byłby to precedens, jak napisał @ZlodziejSmalcu. W erze smartfonów i ogólnej prawie 24h dostępności do konta, może należałoby zastanowić się nad wydłużeniem zabronionego czasu skanowania przed atakiem z 6s do powiedzmy 10s ale i tak ukryte ataki w misji szpieguj pozostaną bez wykrycia w deszczu sond. Ja rozumiem łowców metalu i kryształu, że czasami misja szpi…

• Brawo @tomee! Masz absolutną rację Może się komuś przyda... (Ukryta treść)

• No Chivas, troszkę padło latajek, skąd u Ciebie takie zamiłowanie do sondek? Ładne stadko było a poza tym lmy z ow? Ja bym raczej obstawiał z panckami, no chyba, że to taka farmingowa eskadra. Tłustą gąskę uchowałeś, szybkiego klepania na nowo latajek i nie daj się snu, piguły weź albo dobrze się wyśpij

• Cytat od tomee: „od kiedy to trzeba coś wklejać żeby było widoczne kto zebrał złom ” Oj @tomee chyba trzeba, bo z tego co wiem, to OGotcha domyślnie przyjmuje, że atakier zebrał cały złom, jeżeli nie ma podpiętego API zbiórki ze strony obrońcy. No chyba, że co innego miałeś na myśli. Jak się mylę, to poproszę o sprostowanie.

• @SyNdRoM, pisałem przecież, że lato, ładne dziewczyny wokoło... Ja tam wolę polatać gdzie indziej niż w cyferkowie, ale niedługo zdejmę a potem znowu zapuszczę - urlop w realu, więc winkle czekają... A propos @SyNdRoM, jak sam siedziałeś na (u) i to całkiem spory kawałek czasu, to czy ktoś miał do Ciebie wątki? Miłego latania i owocnych wlotów życzę. @assuma, wyedytuj i podepnij zbiórkę reckami, bo jeszcze okaże się, że i tutaj wątki i ścisk pośladów jest

• Oj widzę @SyNdRoM, że okropnie Cię męczy to starcie, czyżbyś był potencjalnym nabywcą, już uszczuplonego konta, na przemiał?

• Zgodnie z wszelką sztuką lekarską, leczenie to nic innego jak podawanie leków w minimalnych dawkach, co by pacjent się nie przekręcił i co by metka nie spadła Zatem widzę @Mamed, że skutecznie zaaplikowałeś czopek lekarski , graty! Cytat od Mamed: „A tak serio sam fart zero skila, mam wrażenie ,że coś musiało się stać u Zgona ” Tak to bywa w malignie, gorączka STeków dopadłaby każdego - to taki nowy wirus OGame'owy, atakuje zdradliwie i z zaskoczenia, bo nici z opóźniania i kontroli lotu

• Cytat od Lona P.: „no szkoda reksia bo to dobry piesek byl. nie trzeba bylo go od razu usypiac... ” Hahaha, przygadała pochwa reksiowi @DrZgon, nie dość że Reksiom, to pochwom też nie przepuszcza, tym bardziej Pochwa(om)Lony, ba, tym razem nawet w trójkącie wyszło SzO Reksiu, trochę latajek ubyło, krótka przerwa, re-build i spoko, flota znowu jak marzenie a pomyśl ilu, do tej pory zielonych, jest teraz w Twoim zasięgu