Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 81-95 z 95.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Jak ktoś wybrał zbieracza to z reguły lubi to typowo górnicze dłubanie w excelu i szybko sobie przekalkuluje czy taniej nie wyjdzie samodzielne postawienie innych statków sumarycznie równie skutecznych co Rozpruwacze. Żeby nie było, sama koncepcja rynku bardzo mi się podoba (szukając większych lub mniejszych okazji na razie wychodzę na + ), szkoda tylko, że został on stworzony dla utopii, w której ludzie nie grają w Ogame całymi rodzinami, z psem, kotem i jego myszką włącznie

• Cytat od Apofis: „Cytat od ZDOBYWCA1: „np. kupujemy 1000 MT za którego płacimy 2kk Metalu i 2kk Kryształu i wystawiamy go na ryneczku za maksymalną kwotę czyli 6399998 minus prowizja 111.999 co daje nam w zaokrągleniu 6,28kk czystego kryształu czyli reasumując mamy czysty zysk nic tylko wystawiać dla multikont "Okazje" ” Tylko, że dużo osób tak robi żeby zarobić głownie sprzedając rozpruwacze i pioniery ” Na naszym uni to nie za bardzo. Rozpruwacze widziałem chyba ze 3 razy tylko, z czego 10 za …

• Pytanie może i głupie, ale na pewno masz wystarczająco dużo anty? BTW, 10 pionierów zakupionych na rynku przyleciało do mnie w 62 statkach, z kolei 2k MT zdołali wcisnąć w 1600 statków. Pracownicy floty handlowej mają Średnie Transportery czy jak?

• Żeby kupić przedmiot zmiany klasy nie trzeba dezaktywować już posiadanej, więc wystarczy jak uciuła antymaterii na 1 przedmiot

• Cytat od Wisior: „To ja mam jeszcze jedno pytanie. Jest możliwość na rynku wystawienie zapytania na przedmioty Odkrywca, Zbieracz oraz Generał. Ktoś wie jak zdobyć te przedmioty? Pies, kuzyna kolegi od strony drugiej żony mojego wujka (hehe) założył sobie konto na tym samym uni, a ja wystawiłem ofertę na zakup przedmiotu. Niestety przed wybraniem klasy nie można było sprzedać, w czasie wybrania klasy nie można było sprzedać, ani po oddaniu klasy nie można było sprzedać Ktoś wie jak zdobyć (LEGAL…

• Widocznie musisz go dopiero u obrońcy wybudować, żeby móc korzystać

• Cytat od Bunny: „niektore ceny np za pelzacze od Owcy troche smieszne 800kk paliwa za 10 pelzaczy ” Próbować zawsze można. Śmieszne to są dopiero widełki cenowe za dopalacze surowców. Max 369.776 dexu za 30% większe wydobycie dexu właśnie to jakieś nieporozumienie

• Tak właściwie to ja chyba nie rozumiem całej tej dyskusji nad opłacalnością starć z piratami/obcymi. W końcu czy to nie tak, że na expy od zawsze latało się głównie DT, bo flota bojowa w dłuższej perspektywie przynosiła straty właśnie przez tych złych agresorów czających się na 16 pozycji? Przecież skład floty nie ma chyba wpływu na wydarzenia, grunt żeby wysłać odpowiednią ilość pkt?

• No co zrobisz? Nic nie zrobisz Jedyne co pozostaje, to liczyć, że największy pusherzy szybko się znudzą wynikiem osiągniętym przy minimalnym wysiłku i zwyczajnie odejdą. Na razie będę sobie spokojnie klikał (byle dex ode mnie kupowali bez rynku, po normalnym przeliczniku ), żeby chociaż do top 100 się dokulać, a jak sytuacja na uni się pogorszy to po prostu skończę przygodę po raz drugi (tym razem bez żalu).

• Korzystając z chwili "spokoju" w temacie, mam jeszcze pytanie takie ogólne odnośnie ekspedycji- wystarczy wysyłać pojedynczego pioniera (nie licząc reszty statków), czy bonus się w jakiś sposób kumuluje? Bo nic takiego nie kojarzę, a widzę, że niektórzy wysyłają pioniery całymi stadami.

• Cytat od cichah2o: „czyli na speed 1 jest tylko 1,5 raza więcej - odkrywca się nie opłaca, ale na speed 7 mamy już 10,5 raza więcej - i tu odkrywca bardzo się opłaca <- tak wynika z raportów z ekspedycji tu zamieszczanych - szkoda, że takie informacje dostajemy po wprowadzeniu klas a nie przed ich wyborem... ” Powiedziałbym raczej, że szkoda, że opisy klas jawnie wprowadzają graczy w błąd, a dla osób dopiero zaczynających zabawę będzie to właściwie pierwszy wybór jakiego dokonają po rejestracji.

• Cytat od wampek: „Pewnie gdzieś za kilka dni kończy się mu staż to sam sobie pójdzie ” Żeby się nie okazało, że za kilka dni w GF zostaną tylko akcjonariusze, bo całej reszcie skończy się staż Czy ktoś z górników liczył już opłacalność pełzaczy? Przecież energię żrą one jak głupie, a wzrost wydobycia znikomy.

• Cytat od Maniak87: „Co to jest ten 'y' to prędkość eko na uni?? ” Art trochę wyżej podał, że to nie jest prędkość Uni, tylko jakaś kolejna zmienna: Cytat od Art: „To parametr serwerowy, definiowany odgórnie. Możliwe, że będzie opcją przy konfiguracji nowych uni (? ”

• Cytat od kermit: „czym w końcy jest y - tajemniczy czynnik ” Sądząc po skrócie, y to taka zmienna zależna od danego roku. Do końca grudnia będzie wynosiła 2019

• Równowaga klas

jibrill - - DiD Leda

Cytat od tereth2: „Odkryliśmy niesamowity cmentarz statków kosmicznych. Kilku technikom z ekspedycji udało się uruchomić niektóre statki i dołączyć do floty. Następujące statki dołączyły do floty: Bombowiec: 96 Duży transporter: 290 Lekki myśliwiec: 26 ” Rozumiem, że ekspedycje działają tak jak dawniej i żeby zdobyć dany rodzaj statku trzeba wysłać na misję taki sam lub lepszy? No i gdzie w hierarchii znajdują się Pioniery?