Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 661-680 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Rozumiem, że sondy szpiegowskie raczej nie zostaną zaliczone do statków handlowych objętych bonusami klasy "Zbieracz"?

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od nowynick: „Cytat od wampek: „Cytat od Lord Maul: „Przypominam wszystkim górnikom, że dla nich zakładka stocznia jest również dostępna. Wiem, że dla niektórych marzeniem jest postawić bunkier i potem nic nie robić, ale chyba nie o to chodzi. ” A to niby dlaczego nie może o to mi właśnie chodzić? Hę? ” Ja rozumiem jeżeli ktoś chce stawiać bunkier. Ba, nawet jakieś innowacje w obronie byłyby ciekawe. Jednak tutaj jeżeli celem dla kogoś jest nic nie robić, to może po prostu... nie grać? ” M…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Lord Maul: „Przypominam wszystkim górnikom, że dla nich zakładka stocznia jest również dostępna. Wiem, że dla niektórych marzeniem jest postawić bunkier i potem nic nie robić, ale chyba nie o to chodzi. ” A to niby dlaczego nie może o to mi właśnie chodzić? Hę?

• Bye, bye uni x1

Raz, że prędkość jest zwiększana ze względu na ewentualne fuzje, a dwa by po prostu było na uni co robić... jak posiada się rozbudowane konto, na którym na kopalnie czeka się kilka dni(tygodni), to gra zaczyna trochę nużyć. Zwiększenie wydobycia sprawia, że człowiek ma po co się logować i widzi jak jego gra przynosi efekty. Rozumiem, że są fascynaci, co grają dla idei, ale zwykły zjadacz chleba niestety postrzega grę poprzez frajdę, jaką mu ona daje.

• Cytat od Cicho Sza: „Przeczytałem wszystkie posty Arta - jako CM tylko jego wypowiedzi są ważne... ” Nie wiem skąd taki wniosek, ale sam fakt, że Art nie sprostował wypowiedzi Ciap można uznać de facto za potwierdzenie przez niego jej wersji wydarzeń. Zresztą jak chcesz prowadź sobie tą jednoosobową wojnę... nie za bardzo tylko rozumiem na jaki efekt liczysz.

• Jak przed fuzją czytałem temat z nią związany, to również początkowo pomyślałem, że każde docelowe uni dostanie dodatkowe pola, ale wraz z rozwojem sytuacji ktoś wyjaśnij, że bonus przyznany zostanie tylko tym światom, które go jeszcze nie posiadają... jeśli przeczytasz tamten temat jeszcze raz to na pewno również natrafisz na taką informację.

• A gdzie było napisane według jakiej zasady będą rozpatrywane ankiety? Bo widzę, że każdy tworzy swój własny regulamin. Ankiety były POGLĄDOWE, co było wielokrotnie zaznaczane.

• Nowe Uniwersa- Kompromis

wampek - - Gra

Cytat od ciap: „Cytat od Gethauz: „Zamiast dyskusji temat staje się pożywką dla trolli internetowych. ” Liczyłam że się odniesiesz do moich statystyk. Jednak zostałam wrzucona do worka "trolli internetowych". ” Ja się odniosę... skąd pewność, że te osoby po prostu nie przeniosły się na nowsze uniwersum, wydając kasę tam gdzie gra najwięcej ludzi i gdzie w większym stopniu można komuś zaimponować?

wampek - - Gra

No to już jest problem na inny temat i kwestia odpowiedniego skonstruowania regulaminu i narzędzi GO do wykrywania takich przypadków... mój pomysł rozwiązuje inną kwestie. Tą dotyczącą poczucia braku perspektyw dalszego rozwoju przez graczy niewydających pieniędzy... oni też chcą mieć o co walczyć. Wiem, że nigdy nie przyznasz mi racji, bo moje rozwiązanie automatycznie negatywnie odbije się na prestiżu twoich osiągnięć na uniwersum, ale prawdę mówiąc mało mnie to obchodzi.

wampek - - Gra

Ale zawsze będzie to trochę bardziej "uczciwa" grupa niż obecnie. Poza tym, ci którzy kupują konta na pewno nie szczędzą też kasy na antymaterie. Wiem, że to bomba pomysł, dlatego go tu przedstawiłem.

wampek - - Gra

Cytat od Truck driver: „Kupuje regularnie anty bo mam dostawcow wiec musze przerobic dex, ktory skupuje? A nie handluje na jednych koordach tylko po calym uni i nie wszedzie mam odpowiednio duze magazyny wiec anty ucieka szybko by kupic taniej a sprzedac u handlarza po max przelicznikach i wyjsc troche na plus z kazdej wymiany. Nie pasuje mi w calym pomysle to, ze chcecie wprowadzic uni z anty ale jednoczesnie dzieki temu sprawic by szybciej takie uni bylo zamkniete niz zostanie otwarte? Skracan…

wampek - - Gra

Cytat od Truck driver: „Cytat od wampek: „A kto gdzieś napisał, że grasz nieuczciwie? Jednakże nie jest tajemnicą, że wydając kasę, ma się większe "możliwości" niedostępne dla innych. Ja bym chciał wiedzieć jak wypadam na tle osób grających z takimi samymi kartami jak ja... co w tym dziwnego i złego? ” Wyjasnij jakie mam wieksze mozliwosci? Kupuje konta, zlomuje je? Tyle zysku co masz z handlu i wymieniania dexu u handlarza i biorac pod uwage koszt zakupu antymaterii ma sie nijak do tego ile moz…

wampek - - Gra

A kto gdzieś napisał, że grasz nieuczciwie? Jednakże nie jest tajemnicą, że wydając kasę, ma się większe "możliwości" niedostępne dla innych. Ja bym chciał wiedzieć jak wypadam na tle osób grających z takimi samymi kartami jak ja... co w tym dziwnego i złego?

wampek - - Gra

To będziesz uwzględniony na głównej liście razem ze wszystkimi. A osoby niepłacące, które chciałyby porównać swoje umiejętności do innych osób grających bez wspomagania będą miały taką możliwość na oddzielnej liście... moim zdaniem uczciwe

wampek - - Gra

Ja widzę prostsze rozwiązanie problemu... na każdym uniwersum trzy listy rankingowe: ogólna, tych co wydali kasę na astro oraz tych co nie wydali kasy (można wprowadzić jakiś limit wydatków, np. z listy trzeciej wylatuje się jeżeli wyda się więcej niż np 50zł). W ten sposób będzie można porównywać swoje osiągi do ludzi o podobnym podejściu do gry

• Jeśli rozniesie się plotka, że jednym zmienili, to od razu wszyscy będą chcieli... wszystkie uniwersa u nas, jak i może w innych krajach. Taka sytuacja wówczas będzie wymagała więcej czasu niż 30 minut, by to wszystko ogarnąć.

• Jak miał zaczekać, jak z każdej strony był bombardowany pytaniami o wynik negocjacji? Gdyby nie odzywał się do dnia wprowadzenia skryptu to dopieto byłaby tutaj burza... Nie rozumiem tego hejtu na Arta, wywalczył to przekazał dobre nowiny. Za bałagan odpowiedzialny jest programista, który skrócił sobie pracę upraszczając procedurę przydzielania relokacji... I ciężko jest też obwinić go o złe intencje... Nie łatwo było przewidzieć fakt pozostawienia sobie przez co niektórych przenosin z poprzedni…

• Co do ilości znaków... Przesyła za każdym razem całość, bo strona ma wyłączony mechanizm cache. Jest to zamierzone działanie ponieważ dzięki temu odświeża wam za każdym razem dane na stronie... Ataki, stan surowców, wybudowane budynki. Robi to w jednym pliku by ograniczyć ilość zapytań do serwera. Dwa razy więcej plików = dwa razy więcej zapytań... Nie wiem jak z grafikami, nie chce mi się sprawdzać

• Niby taka zmiana kilka linii kodu, ale skąd pewność, że algorytm pozwala na zmianę zachowania programu dla wybranych, powiedzmy, że potrzebujących tego uniwersów? Prawdopodobnie silnik gry jest odgórny i taka zmiana wiązałaby się ze zmianą dla wszystkich światów, a to z kolei mocno by zaburzyło balans gry (gdzieś był na forum temat, dlaczego te omawiane pozycje planet nie są dostępne dla przenosin), dlatego śmiem twierdzić, że sprawa nie jest do rozwiązania w kilka minut jak to niektórzy by tego…

• Art pisał, że ankieta na Nekkar prawdopodobnie dopiero za pół roku... "żądamy"? Jakby do mojej firmy ktoś taki przyszedł, to od razu z buta na bruk. Czego się teraz spodziewasz? Że Art w podskokach przybiegnie i jeszcze przeprosi, że kazał ci 5 minut czekać? Nie zdziwię się, jeśli specjalnie oleje teraz ten temat... I co zrobisz w odpowiedz? Zrezygnujesz? Będzie to tylko z pożytkiem dla ogame... jeden cham mniej