Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 521-540 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Poka_Bydlaka: „Evrnt na przyspieszenie badań anulowany. Event na moony z problemami. Może przy zakupie AM coś się popsuje i podwoi ilość zakupu. ” Prędzej podzieli...

• Cytat od dexPL: „Cytat od Baju: „teraz wróciła 37 flota ekspa z jednego układu i dalej widnieje komunikat: Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana. ” Kwestia teraz czy komunikat kłamie, czy ustawienia serwera są jednak inne niż limit 30. I tak serio - to pewnie nawet nasz support tego pewnie nie wie. ” Programiści zapewne też nie;) Trzeba zorganizować ekspedycję w czeluścia kodu, by odkryć jak działają ekspedycje

• Ktoś gdzieś napisał, że zostały podwyższone (do 20 chyba)

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Starrk: „@Pazik i wszystkie inne mądrale. Tu nie było podstaw do bana za bugusing. Dlaczego? Ponieważ nie był to błąd gry. Była to legalna funkcja zaprogramowana i testowana właśnie w ten sposób. Tam nie wysypywał się kod. Tam programiści specjalnie zaprogramowali rynek w ten sposób, aby surowce się mnożyły. Dlaczego? Pytajcie ich. Niemniej jednak funkcja działała poprawnie, ale, i tutaj jest sedno, niezgodnie z duchem OGame. Według logiki gry surowce nie powinny brać się znikąd, na co …

• Wczoraj wybrałem ostatecznie odkrywcę i na start na pierwsze 12 ekspedycji wpadło mi odpowiednio w poszczególnych raportach: 32,5kk kryształu, 25,2kk metalu, 10,5 deuteru, 51,5kk metalu, 3x kupa floty i dwa razy anty po 700 sztuk. 1x piraci, 1x przyspieszenie powrotu,1x opóźnienie... więc raczej to kwestia szczęścia, a nie zmian w algorytmie.

• Dodam jeszcze, że odkrywca może wysłać dwie ekspedycje więcej, więc w ogólnym rozrachunku dziennym anty możesz zarobić więcej niż pozostałe klasy.

• Powiększenie planet

wampek - - Gra

Cytat od Andre1974: „Proponuję aby w ramach prezentu świątecznego i gestu dobrej woli Gameforge powiększyło wszystkim obecnie posiadane planety o 30 pól ” Jeśli to ma działać tak jak skracanie badań w ostatnim czasie, to ja podziękuję

• Pewnie niewielu, ale prawda jest taka że wystarczy wystawić zapytanie za minimalną cenę, a ktoś się skusi i sprzeda nam poszukiwane statki z niewielkim zyskiem... przynajmniej tak było w moim przypadku.

• Cytat od Apofis: „Każdy kto nie może robić takiego statku kupi go za tą cenę ” Prędzej poprosi swojego chomika o założenie konta i tanią odsprzedaż wspomnianych statków.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Mordi: „Osobiście uważam, że dopiero po Nowym Roku będzie to naprawione bo jedyny student pracujący przy kodzie pojechał na Święta i Sylwestra do domu. No cóż- życzę mu radosnych świąt. ” Najszybciej pewnie w marcu... w końcu styczeń i luty to ulubiony okres wszystkich studentów, czyli sesja

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Poka_Bydlaka: „Uwaga. Nie polecam transportować sondami. Nie działa to jak trzeba. Towar jak i sondy znikają w czasie i przestrzeni na jakiś czas. Ed. Drugi transport zadziałał lepiej. Ale chwilę trzeba było czekać na powrót. ” No cóż... pozostaje czekać na łatkę do łatki.

• A komuś udało się już ustalić, czy pozostałe klasy również mają szanse na złapanie przedmiotu? '

• Cytat od Mad Max Ufop U21: „Wy tu gadu gadu a kolejne osoby są poszkodowane przed bug. Czekam prawie pół roku na zakończenie astro, skracam badanie o 2h żeby zakonczyc je przed wlotem 15 fal kolonizatorów i w nagrode dostaje 4 tygodnie dodatkowego czasu badania. Jutro startuje event zakoncz badanie za anty więc prosze doladowac mi konto wystarczającą iloscia anty i sam sobie poradze z tym problemem. ” Nie wiem, czy w ten sposób nie przedłużysz sobie badania o kolejne kilka miesięcy

• Mam pytanie do odkrywców... idzie spokojnie wyciągnąć średnio te 80kk dziennie? Taki sobie wyznaczyłem próg opłacalności poniżej którego lepiej będzie sięgnąć po zbieracza...

• Cytat od ciap: „Cytat od maximus1234: „Nie wiem czy to tylko mnie sie tak wydaje, ale od popołudnia wyniki ekspedycji znacznie spadły... Czyżby już zaczęło się psucie? ” GF nie pracuje w weekend Zwykły pech pewnie. ” Pokaż mi firmę, w której nie zdarzyło się ludziom od czasu do czasu pracować w niedziele Może GF jednak przejęła się swoją aktualizacją i wystawiła jakiś "dyżur" na weekend.

• Cytat od dexPL: „@wampek Naprawdę wierzysz, że ktoś napisał tą klasę inaczej niż dodanie zależności od klasy? time := class_researxh_time_param * time ? i dla odkrywcy to = 0,75 albo bardziej skomplikowany if ... Kurcze, to jest pół linijki kodu, zero innych zmian. I jedynie PRZETESTOWAĆ efekty. No i to ostatnie robią na produkcji, na użytkownikach końcowych. ” Osobiście wątpię by ograniczało się to do jednej linijki kodu... program musi współdziałać z innymi bonusami. Zresztą widać po końcowym …

• Cytat od dexPL: „Cytat od BlackLatteCoffee: „To samo z 4 dni na 1t i 16h zgłoszone ticketem do tego 30k anty zniknęło z konta ” Pewnie podrabiane było A tak serio - wielu rzeczy się spodziewałem - ale że popsują coś takiego jak przeliczanie czasu badania? Przecież to wystarczyło. ... nic nie zmieniać dla badań w statusie Active. I tylko tyle. ” Nie dało się nic nie robić z badaniami, bo odkrywca dostaje do nich bonus... kod jest więc pewnie napisany od nowa i tak samo jak pozostały... nieprzetes…

• Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od dexPL: „Cytat od ---Webber---: „@Muniek ty puszczasz te ekspy czy tak po prostu sobie tutaj krzyczysz? Ja ekspy puszczam cały weekend z przerwami i surowce mam tak 3x na 12 slotów, to nie jest tak, że masz 12 slotów ekspedycji i 10 wróci tobie wypchanych... uważam, że poziom bonusów z ekspedycji jest nierówny, powinien dostać buff generał i proporcjonalnie mniej zbieracz (bo ma stały bonus), ale też trzeba pamiętać, że: - nie każda ekspedycja to sukces - możn…

• Wersja 7.x - dyskusja

Zacznij robić jakieś PORZĄDNE wyliczenia, to może za tobą też zatęsknimy

• Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od Das140: „Cytat od KissOfTheDragoon: „sa nieaktualne:) ” Skąd pomysł, że % wartości floty piratów/obcych się zmieniły?faktem jest, że szansa na piratów/obcych mogła się zmienić, bo dodano nowe zdarzenie "znajdowanie itemu".Jednak podejrzewam, że jest to % zabrany z zdarzenia "nic". ” sory ja juz sie nie bede udzielac. mam za maly staz w ogame, za male doswiadczenie, nie gram i co tam jeszcze mi zarzucali. grajcie sobie sami w ciszy i spokoju bez mojego "wymadr…