Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 221-240 z 698.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Rynek - dyskusje
PostCytat od Void: „Cytat od dexPL: „poleciał także pancami na gracza B (który jak się okazało grał z tego samego IP co gracz A) ” Ale bądź poważny. Jak to "się okazało"? To ktoś nie wie, że z jego internetu korzysta inny gracz Ogame? Bez przesady. Jeśli ktoś gra ze swojego domowego internetu to nie ma się czego obawiać, bo takich sytuacji nie będzie. ” Choć prawdopodobieństwo nadal znikome, to jednak dość łatwo znaleźć sytuację gdzie możemy nie wiedzieć, że ktoś gra na takim samym ip jak my np. aka…
-
Rynek - dyskusje
PostCzy wprowadzona do regulaminu zmiana odnośnie kontaktu flot należąch do dwóch grającym na tym samym ip kont dotyczy w jakikolwiek sposób rynku?
-
Cytat od dexPL: „W późniejszym etapie uni większość floty sprzedawana jest po minimum - co i tak zazwyczaj daje więcej niż rozbijanie ich o bunkier. ” Niekoniecznie... u mnie na Xanthusie nie mam problemu ze sprzedażą statków nawet po wyższej cenie niż koszt produkcji. W takiej sytuacji zazwyczaj kupujący lokuje się gdzieś w 2-3 setce rankingu. Moja teoria? Takie oferty zgarniają konta słupy, które następnie odsprzedają te statki dalej już po zapewne znacząco niższej cenie swojemu mocodawcy. Dla…
-
Cytat od Muniek: „Witam serdecznie Szanowne Grono Profesorów z Oxford. Niezmiernie miło czytać mi posty światowej czołówki do spraw statystyki, fizyki i astronomii. Czy kwestia tego że w czwartek Jurkowi wypadła czarna dziura a w niedzielę trafił ją Janek została już wyjaśniona ? NASA czeka na informacje, czeka cały świat. ” @Muniek najpierw piszesz, że nie masz czasu czytać tego spamu, a teraz się okazuje, że jednak to zrobiłeś... i po co Ci to było?
-
Broniłem definicji "statystyki" jako takiej. Niektórzy tutaj ewidentnie nie potrafią sobie wyobrazić jak ona działa. Odnoszę się do całej "dyskusji", od momentu wzmianki o rzekomej zmianie prawdopodobieństwa na piratów. Poza tym z tego co pamiętam, a nie chcę mi się już przeglądać całej tej rozmowy, @dexPL również wspominał o wartościach skrajnych, więc raczej nie miał na myśli, że "każdy" się obłowi w tym samym czasie.
-
Cytat od .:czubulus:.: „Cytat od wampek: „Cytat od .:czubulus:.: „a co w momencie braku szczecią w losowaniu. ” Tak jak napisał @Ojczyznoslaw... zostanie przejechany na chodniku. ” No to statystyki ida psu w budę w takim przypadku. I taki jest finał tej prawdopodobnej rozkminki. ” Statystyka nie składa się tylko z wartości "środkowych" zawiera też w sobie skrajności. Ktoś straci flotę, inny w tym czasie się mocno obłowi. Widząc statystyki każdy sam oceni, czy opłaca się mu ryzykować. To trochę p…
-
Cytat od .:czubulus:.: „- okres jest znany nie ilość powtórzeń ( dex grał nie cały miesiąc na odkrywcy ) - moneta ( czyli wartość floty ) rośnie z czasem powtórzeń, wiec i strata większa. A o ty mowa. ” 1) Na forum jest już mnóstwo opracować na temat prawdopodobieństwa wystąpienia danego zdarzenia na ekspedycji. Na czymś w końcu @Starrk opiera swoje wyliczenia. 2) Wraz z wartością floty rośnie też zysk z piratów. Jeśli te dwie zmienne rosną liniowo względem siebie, to nie zmieniają one ogółu.
-
Cytat od .:czubulus:.: „A to ciebie w tej samej szkole uczyli co dexa i zagubionego że "Cyfry to Liczby" i macie odmienne pojecie statystyki i prawdopodobieństwa. ” eti.pg.edu.pl/ - tu mnie uczyli pojęcia statystyki i rachunku prawdopodobieństwa. Dla takich jak ty proponuję proste ćwiczenie. Przygotuj słoik, z 25%kuleczek białych, 75% kuleczek czarnych oraz stosik monet. Kuleczki wrzuć do słoika. Przebieg doświadczenia: losuj kuleczkę, jeśli wypadnie czarna to weź sobie jedną monetę z stosika, j…
-
Cytat od Elkanen: „@wampek z matmy to mi się jedynie tabliczka mnożenia w życiu przydaje. Żadne sinusy, logarytmy, ułamki i inne nie znalazły u mnie w życiu praktycznego zastosowania. Nie każdy potrzebuje tej matematyki w ogólnym tego słowa pojęciu by móc normalnie żyć i funkcjonować. Jak żyje 28 lat tak jeszcze żadna statystyka nie okazała się dla mnie w 100% wiarygodna. ” Z tego co widzę, to znajomość statystyki właśnie by Ci się przydała... przynajmniej nie zadawałbyś głupich pytań, oraz co w…
-
Skojarzenia v. 0.3
Postremont
-
Cytat od Setharet: „niektóre badania i tak trwają nawet kilka dni, ” Kolega widzę, nie raz jeszcze dozna szoku w tej grze.
-
Skojarzenia v. 0.3
PostPandemia