Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 221-240 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Rynek - dyskusje

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Void: „Cytat od dexPL: „poleciał także pancami na gracza B (który jak się okazało grał z tego samego IP co gracz A) ” Ale bądź poważny. Jak to "się okazało"? To ktoś nie wie, że z jego internetu korzysta inny gracz Ogame? Bez przesady. Jeśli ktoś gra ze swojego domowego internetu to nie ma się czego obawiać, bo takich sytuacji nie będzie. ” Choć prawdopodobieństwo nadal znikome, to jednak dość łatwo znaleźć sytuację gdzie możemy nie wiedzieć, że ktoś gra na takim samym ip jak my np. aka…

• Rynek - dyskusje

Czy wprowadzona do regulaminu zmiana odnośnie kontaktu flot należąch do dwóch grającym na tym samym ip kont dotyczy w jakikolwiek sposób rynku?

• Pamiętajcie że statki można nie tylko tanio kupić, ale też drogo sprzedać (powyżej ceny produkcji)... np, komuś z rodziny

• Cytat od dexPL: „W późniejszym etapie uni większość floty sprzedawana jest po minimum - co i tak zazwyczaj daje więcej niż rozbijanie ich o bunkier. ” Niekoniecznie... u mnie na Xanthusie nie mam problemu ze sprzedażą statków nawet po wyższej cenie niż koszt produkcji. W takiej sytuacji zazwyczaj kupujący lokuje się gdzieś w 2-3 setce rankingu. Moja teoria? Takie oferty zgarniają konta słupy, które następnie odsprzedają te statki dalej już po zapewne znacząco niższej cenie swojemu mocodawcy. Dla…

• Cytat od Muniek: „Witam serdecznie Szanowne Grono Profesorów z Oxford. Niezmiernie miło czytać mi posty światowej czołówki do spraw statystyki, fizyki i astronomii. Czy kwestia tego że w czwartek Jurkowi wypadła czarna dziura a w niedzielę trafił ją Janek została już wyjaśniona ? NASA czeka na informacje, czeka cały świat. ” @Muniek najpierw piszesz, że nie masz czasu czytać tego spamu, a teraz się okazuje, że jednak to zrobiłeś... i po co Ci to było?

• Bym się nie zdziwił gdyby część tych botów była pod kontrolą Gameforge... ludzi na serwerach mało, trzeba je jakoś wypełnić

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Elkanen: „A całą reszta tylko lawiruje na statystykach ” Masz racje... bardzo nierzeczowe podejście

• Wersja 7.x - dyskusja

Broniłem definicji "statystyki" jako takiej. Niektórzy tutaj ewidentnie nie potrafią sobie wyobrazić jak ona działa. Odnoszę się do całej "dyskusji", od momentu wzmianki o rzekomej zmianie prawdopodobieństwa na piratów. Poza tym z tego co pamiętam, a nie chcę mi się już przeglądać całej tej rozmowy, @dexPL również wspominał o wartościach skrajnych, więc raczej nie miał na myśli, że "każdy" się obłowi w tym samym czasie.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od .:czubulus:.: „Cytat od wampek: „Cytat od .:czubulus:.: „a co w momencie braku szczecią w losowaniu. ” Tak jak napisał @Ojczyznoslaw... zostanie przejechany na chodniku. ” No to statystyki ida psu w budę w takim przypadku. I taki jest finał tej prawdopodobnej rozkminki. ” Statystyka nie składa się tylko z wartości "środkowych" zawiera też w sobie skrajności. Ktoś straci flotę, inny w tym czasie się mocno obłowi. Widząc statystyki każdy sam oceni, czy opłaca się mu ryzykować. To trochę p…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od .:czubulus:.: „a co w momencie braku szczecią w losowaniu. ” Tak jak napisał @Ojczyznoslaw... zostanie przejechany na chodniku.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od .:czubulus:.: „- okres jest znany nie ilość powtórzeń ( dex grał nie cały miesiąc na odkrywcy ) - moneta ( czyli wartość floty ) rośnie z czasem powtórzeń, wiec i strata większa. A o ty mowa. ” 1) Na forum jest już mnóstwo opracować na temat prawdopodobieństwa wystąpienia danego zdarzenia na ekspedycji. Na czymś w końcu @Starrk opiera swoje wyliczenia. 2) Wraz z wartością floty rośnie też zysk z piratów. Jeśli te dwie zmienne rosną liniowo względem siebie, to nie zmieniają one ogółu.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od .:czubulus:.: „A to ciebie w tej samej szkole uczyli co dexa i zagubionego że "Cyfry to Liczby" i macie odmienne pojecie statystyki i prawdopodobieństwa. ” eti.pg.edu.pl/ - tu mnie uczyli pojęcia statystyki i rachunku prawdopodobieństwa. Dla takich jak ty proponuję proste ćwiczenie. Przygotuj słoik, z 25%kuleczek białych, 75% kuleczek czarnych oraz stosik monet. Kuleczki wrzuć do słoika. Przebieg doświadczenia: losuj kuleczkę, jeśli wypadnie czarna to weź sobie jedną monetę z stosika, j…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Elkanen: „@wampek z matmy to mi się jedynie tabliczka mnożenia w życiu przydaje. Żadne sinusy, logarytmy, ułamki i inne nie znalazły u mnie w życiu praktycznego zastosowania. Nie każdy potrzebuje tej matematyki w ogólnym tego słowa pojęciu by móc normalnie żyć i funkcjonować. Jak żyje 28 lat tak jeszcze żadna statystyka nie okazała się dla mnie w 100% wiarygodna. ” Z tego co widzę, to znajomość statystyki właśnie by Ci się przydała... przynajmniej nie zadawałbyś głupich pytań, oraz co w…

• Wersja 7.x - dyskusja

"A po co mi matma, przecież to się w życiu nie przyda"... a potem człowiek czyta takie bzdury. Pojęcia statystyki uczy się w szkole, a nie w głupiej internetowej grze, więc nie rozumiem tutaj argumentów co niektórych zarzucających @dexPL że obecnie nie gra. On wam teraz tłumaczy matmę, a nie grę.

• Skojarzenia v. 0.3

wampek - - Spam

remont

• Wersja 7.x - dyskusja

No i nie oszukujmy się... stare uni słabo przyciągają nowych graczy. Choć wielu zaprzecza, to jednak myślę, że dla większości miejsce w statystykach ma znaczenie.

• Badania i laboratoria

wampek - - Gra

Cytat od Setharet: „niektóre badania i tak trwają nawet kilka dni, ” Kolega widzę, nie raz jeszcze dozna szoku w tej grze.

• Skojarzenia v. 0.3

wampek - - Spam

Pandemia

• Wersja 7.x - dyskusja

Przechodzą na takie podejście, ponieważ nie mają pojęcia jak przeprowadzić fuzje, gdy każde uniwersum diametralnie różni się parametrami od pozostałych. Zamiast samemu próbować jakoś je posortować, przerzucają problem na gracza... niech sam wybiera, gdzie chce przejść.

• Wersja 7.x - dyskusja

Czyli teraz fuzje będą płatne? ;p