Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 361-380 z 444.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• A co myślicie, żeby przyspieszyć GS-y, a regularną flotę zostawić na x1? odświeżać nadal można co 40min, a flociarze mają większą szansę czegoś do ustrzelenia

• Mam pytanie. O co w ogóle jest dyskusja? Że x1/x2 jest gorsze niż speed uniwersa? Jak dla mnie, to nie ma sensu. Każdy gra tam, gdzie lubi i ma na to swoje własne argumenty. Dopóty ludzie będę chcieli grać na wolnych/szybkich unierwsach, dopóki będę takie owe tworzone i tyle w temacie.

• Galatea ma nieco ponad 2 miesiące i są tam turbo recki, więc nie wiem skąd ten rok czasu, żeby do nich dojść

• Dyskusje na temat

Das140 - - DiD Taurus

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nie gram tutaj, ale zauważyłem, że Wasze uniwersum jest otagowane jako spokojne, czyli bardziej preferowany jest styl grania eko. Nie wszystkie uniwersa są przecież dla flociarzy. Taka mała moja dygresja z mojej strony

• Rozwijam podpunkt szósty: Ale te surowce są na serwerze, nie ważne u kogo. Przy mniejszych szybkościach i tak prędzej czy później zostaną wydane (albo przez posiadacze, albo przez agresora, który w końcu ukradnie mu surowce). Nie wierzę, żeby ktoś trzymał w fs-ie np. roczne swoje wydobycie i nie znalazłby się nikt, kto za wszelką cenę mu tego nie odbierze A jak już mówiłem, złomy prowadzą do utraty ogólnych zasobów uniwersum, więc jeżeli uni chce gonić inne, musi przestać atakować i rozbudować e…

• @Mari 2) Przez to, że szybciej można rozwalić moon-a to wystarczy wiedzieć kiedy ofiara idzie spać i nie trzeba do tego jakiś wielkich obserwacji. Ja bym się bał grać na takim uni 4) Ktoś jeszcze na to lata, kiedy farming daje większe zyski? 6) Nie znam statystyk, ale czy przypadkiem efekt nie jest odwrotny? Więcej złomów = mniej surowców (bo nie ma złomu z deuteru i nie jest 100%). Inną sprawą jest, że jest mniejsza szansa na zorganizowanie obrony.

• Muli ogame ?

Das140 - - Błędy w grze

Jestem zalogowany na Zibalu i na razie śmiga

• @Conradus Ars Humana % odzysku floty z doku zależy od % złomu na danym uni. W innym wypadku dochodziłoby do absurdalnych sytuacji, w których po starciu jest więcej floty niż było na początku

• Symulator ilości pkt honoru

Das140 - - Gra

W symulatorze walki przecież wszystko widać Cytat od Revenine: „w przypadku ataków 1v1 gra przecież "widzi" co wysyłamy. ” Liczba punktów honoru nie zależy od tego co wysyłamy, ale od tego, co zniszczymy, więc ewentualnie można dodać w raporcie szpiegowskim liczbę potencjalnych PH do zdobycia.

• Symulator ilości pkt honoru

Das140 - - Gra

Dla walk 1 vs 1 jest wzór na liczbę uzyskanych punktów honoru: Cytat od Sirius: „Ilość PH = ( wartość zniszocznych jednostek ^ 0.9) / 1000 (zaokrąglone w dół) ” źródło: board.pl.ogame.gameforge.com/index.php/Thread/8-Wzory/ Co do ACS, to na forum na pewno gdzieś jest o tym wzmianka, ale trzeba będzie pokopać

• Nie do końca. Dobra, już ogarnąłem o co chodzi xd Problem pojawi się wtedy, kiedy flota wraca szybciej niż GS lata

• A ja mogę spalić mojego własnego moon-a własnymi GS-ami? Jeśli tak to inna bajka

• Ale jaki to ma sens? Agresor po prostu zaatakuje planetę a nie księżyc, a gsy lecą nie porównywalnie dłużej niż regularna flota

• Nie takie było moje pytanie. Czy mogę porzucić moon, kiedy jest na nim ruch moich flot?

• Można porzucić moon-a, do którego wraca nasza flota? Jeśli tak, to czy agresor wleci w porzucony moon, a nasza flota na planetę? Moderator kruszynka:Pytanie wydzielone jako osobny temat z innego wątku

• Podsumowując, przeoraliście spory bunkier (może największy na zibalu?) i macie nieco mniej niż -800kk zysku do podziału? beaten.gif Przecież już raz mieliście przyjemność spotkać mechanika w akcji, więc czemu lecąc na taki bunkier nie sprawdziliście uprzednio, czy aby go XYZ nie posiada?

• Przemyślałem sobie sprawę i stwierdzam, że liczba punktów jest wynikiem wszystkich parametrów uni, więc tym trzeba się kierować. Tzn. że pomysł tworzenia grup na podstawie średniej punktów to dobry pomysł. Otrzymaną liczbę podzielić można przez pomysł ciap, czyli liczbę dni uni w przeliczeniu na x1. W taki sposób otrzymamy wskaźnik wzrostu uni. EDIT: ten wskaźnik trzeba jeszcze pomnożyć przez faktyczny wiek uni, bo inaczej młode uni może wpaść do grupy razem z np. U68 z racji tego, że mogą mieć …

• @ciap Gdyby Nekker wiedział, że będzie podczas fuzji łączony z innymi serwerami x1 to zapewne ankiety by nie było, a tych serwerów nie było, bo w ankietach dotyczących szybkości eko na nowych uni dominują zwolennicy szybkich uniwersów Ale dobra, nie będę dalej spamował, bo tutaj to o bunkrach się rozmawia Pomysł @ciap wydaje mi się dobry, ale o szybkości rozwoju uni nie decyduje tylko prędkość eko, ale też złom z floty i obrony, może też trzeba to uwzględnić?

• Przepraszam bardzo @ciap, ale według mnie punk drugi wywodzi się z punktu pierwszego Gdyby więcej ludzi lubiło wolne serwery, takie owe byłyby tworzone i fuzje byłby robione tylko między nimi, a nie z serwerami x7

• Artefakty z ekspedycji

Das140 - - Gra

To skomplikowany pomysł i złożony jeżeli chodzi o wprowadzenie do gry, ale jestem za Na razie zacząłbym od zwiększenie zysku z ekspedycji, jeżeli chodzi o znajdowaną flotę i surkę. Pomnożyłbym to przez prędkość eko na uni