Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 181-200 z 444.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
@Starrk, Wszystko byłoby super, gdyby otagowali Lede jako serwer testowy, a nie jako pełno prawny produkt W dodatku, popatrz sobie na janice org, czy Librę de (chyba to była Libra). Oni mają tam już swoje rozwinięte konta, a teraz klasy zmieniają się co chwilę (nie wspominając o błędach gry). Ciekawy czy dostaną jakieś odszkodowanie
-
@Dysoner, Szczerze mówiąc, osobiście nie sprawdzałem, bazowałem na tym: Cytat od Shoopdawoop: „Janice doesn't have the merchant anymore since the update this morning...I thought it would only be removed on new universes? ” Cytat od Museko Style: „#bringbackmerchantonjanice ” Może po prostu był błąd, albo duże poruszenie i go przywrócili?
-
Równowaga klas
Post@Ecc0, Wzrosły, ale dla każdego. Odkrywcy dostają tylko 50% więcej, niż Ci którzy nie są odkrywcami. (tak z tego rozumiem) EDIT: Albo opcja druga: Odkrywca mnoży zyski z ekspedycji przez [Eco speed], a potem jeszcze przez 50%. Czyki dla uni x7, odkrywca dostaje 350% tego co nie odkrywcy.
-
@Elkanen, Dla nowych kont najlepszym wyborem jest odkrywca. Każda klasa różni się od siebie (szok), więc w zależności od sytuacje jedna jest lepsza a druga gorsza. Bardzo łatwo obliczyć zyski z klasy zbieracza i odkrywcy, zaś generał to inna bajka, bo służy od do walk między graczami i jego dochód nie jest do przewidzenia. Łatwo zobaczyć, że zyski z klasy zbieracza rosną w czasie (nawet "dwukrotnie" ponieważ skaluje się nam eko, jaki i bonus % od pełzaczy). Zyski z odkrywcy są zależne od punktów…
-
Jak dla mnie ekspedycje teraz MOŻE tylko nieco lepsze niż dodatkowe wydobycie zbieracza. Czyli bardziej opłaca mi się wybrać zbieracza, bo nie będę musiał logować się co 90min i pilnować floty Wystarczy, że cos wypdanie mi w realu i flota ekspedycyjna będzie stała bez opieki.... high risk = super normal reward
-
Równowaga klas
Post@tereth2, To czemu nie wybrałeś odkrywcy? Parametry każdej klasy mają być zależne od każdego uni z osobna (nie mam pojęcia jak oni będą chcieli robić Uni Fusion ), więc trzeba będzie jeszcze długo poczekać na taki owy temat (zwłaszcza, że jak już zostało wspomniane, GF samo nie wie jak będzie wyglądał produkt końcowy). Z tego co się orientuje, na początek gry (w takim stadium Leda się znajduje) najlepszy jest odkrywca, więc nic dziwnego, że są w topce.
-
Cytat od dexPL: „Z tego co pamiętam to rynek nie ma jednak swobody ustalania kursów ” Zobacz sobie na link, w którym pokazałem przelicznik aktualnie panujący na Bermudzie około 1.04/0.83/1.15 To na pewno nie mieście się w przeliczniku 2.5/1.5/1 - 3/2/1 W sumie, jak już tam skończę budować hiper bunkier, to spróbuje sam zmienić przeliczniki. Zobaczymy co z tego wyjdzie
-
Cytat od ciap: „Ciężko będzie podnieść ceny na rynku bo jeżeli jakiś gracz sprzedaje po wysokim to naglę wątpię żeby sprzedał po prawie minimal. ” Chodziło mi o podnoszenie ceny rynkowej deuteru, po tym, jak zostanie on sprowadzony do 1:1:1, a nawet niżej. @dexPL, Nie wiem jeszcze, jak szybko ceny u handlarza reagują na zrealizowane handle przeprowadzone poprzez rynek, ale wydaje mi się, że natychmiastowo. Gdyby tak było, to wystarczy po ~1min od wprowadzeniu zmian sprzedać 10mln dexu za minimum…
-
Nie wiem czy wiecie, ale na Bermudzie (PTS) handlarz ma przeliczniki zależne od cen panujących na rynku. Obecnie wygląda to tak: przeliczniki u handlarza Z tego co się orientuje, na handlarza mają wpływ tylko transakcje wykonane na rynku, więc wymiany pomiędzy graczami nie są brane pod uwagę. Co z tego wynika? A to, że jeżeli ktoś szybko sprzeda deuter po taniości 1:1 za metal na rynku, to ustawi właśnie taki przelicznik. Co za tym idzie, nikt nie kupi go drożej, bo po prostu może wymienić u han…