Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 401-420 z 671.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od FILU: „Czy wiadomo jest coś o podniesieniu nagród ? bo przy naszych ekonomach podniesienie budynku to chyba już żarcik jak i badanie przy Zefirze ” Cytat: „Stopień 3 - ponad 75kk punktów - nagroda rosnąca stopniowo do 9kk punktów jednak nie więcej niźli 3% ogólnej wartości konta ” Tak sobie to sprawdziłem i 3% wartości mojego konta to około 3,8kk punktów. W poprzednim progu (2% ~ 2,6kk) zmieściłbym tech. energetyczną, laserową, MSBN i grawitony. Po podniesieniu progu dochodzi plazmowa. …

• zefir United Cities of Space WKU [UNITED] gg - brak 381509 Flota: Lekkie Myśliwce: 300324 Ciężkie myśliwce: 5340 Krążowniki: 50536 Okręty Wojenne: 4537 Bombowce: 70 Niszczyciele: 554 Gwiazdy Śmierci: 131 Pancerniki: 20017 W poprzednim S&D zabrakło mi jednego starcia, aby załapać się na nagrodę drużynową. Może tym razem się uda, choć z czasem na grę kiepsko

• Rekordy u68

zefir - - DiD U68

@szczwany lisek, był konkurs na nowego prowadzącego temat z rekordami po UF, ale nie było żadnych poważnych zgłoszeń, więc i wygląda na to, że nasze uni takiego tematu mieć nie będzie

• zefir [UNITED] vs. Mormo [DOM] ~ 643.59% Dnia 01-12-2018 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Pancernik 10.000 _________________________________________ Obrońca Mormo [DOM] ________________________________________________ Mały transporter 1.551 Lekki myśliwiec 42 Ciężki myśliwiec 225 Krążownik 128 Okręt wojenny 506 Statek kolonizacyjny 2 Recykler 1.230 Sonda szpiegowska 1.500 Niszczyciel 10 Gwiazda Śmierci 2 Panc…

• Nasze małe RW: solo 500%, ACS 800%

zefir - - DiD U68

Zdaje się, że ubiłem krążki, wyjęte przez obrońcę z doku po środowym ST ancymona... zefir [UNITED] vs. zygusiek [Emeryci] ~ 1558.15% Dnia 23-11-2018 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Krążownik 30.000 _________________________________________ Obrońca zygusiek [Emeryci] ________________________________________________ Mały transporter 26.743 Lekki myśliwiec 698 Krążownik 9.658 ___________________________________…

• zefir [UNITED] vs. cezy [Leonardo] ~ 474.14% Dnia 11-11-2018 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Mały transporter 15.000 Krążownik 8.000 _________________________________________ Obrońca cezy [Leonardo] ________________________________________________ Mały transporter 29.217 Duży transporter 100 Lekki myśliwiec 113 Recykler 1 _________________________________________ Po bitwie... Agresor zefir [UNITED] _________…

• Nasze małe RW: solo 500%, ACS 800%

zefir - - DiD U68

Cytat: „Wyrzutnia rakiet 50.000 Lekkie działo laserowe 1.000 Ciężkie działo laserowe 200 Działo Gaussa 100 Wyrzutnia plazmy 2.500 Mała powłoka ochronna 1 Duża powłoka ochronna 1 Przeciwrakieta 100 ” 2627 rakiet później... zefir [UNITED] vs. Ignacy Domejko [HQ] ~ 896.17% Dnia 10-11-2018 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Pancernik 5.000 Mały transporter 21.000 Lekki myśliwiec 100.000 ____________________________…

• Problem z spalaniem recyklerów.

zefir - - Gra

Tak jak pisał @Fenrir we wrześniu 2016 roku urodził się pomysł, aby każdy nieparzysty poziom technologii nadprzedstrzennej, począwszy od poziomu 9 dawał recyklerom, MT i DT dodatkowe 20% ładowności (w ten sposób 17 poziom podwajałby ładowność wszystkich tych statków - żeby zebrać daną ilość PZ wystarczyłoby wtedy wysłać o połowę mniej recyklerów niż wcześniej). W listopadzie 2016 roku GF pomysł zaakceptowało, nadając mu niestety jednocześnie status: wprowadzimy w bliżej nie określonej przyszłośc…

• Zmiana parametrów relokacji.

zefir - - Gra

Cytat od dorsz: „Pamiętaj, że chodzi tu o przeniesienia z fuzji (zarówno tych z exodusów jak i docelowych) a nie te kupione za pieniądze, o których pisałem osobno. ” Uważasz, że GF poświęci czas swoich programistów i utopi pieniądze w ich wynagrodzeniach na coś, co zostanie tylko tymczasowo wprowadzone w grę? To nie miało by sensu. Jeżeli już coś mieli by zrobić, to jako stały element, już na zawsze dostępny dla każdego - i tych z darmowymi przenosinami i tych z antymaterią.

zefir - - Gra

@Truck driver, @dorsz, mój pomysł miał być kompromisem. Z jednej strony miał dać graczom coś, czego wcześniej w grze nie było. Z drugiej strony dać GF kolejną możliwość zarobienia na antymaterii. Nie ma co się oszukiwać, w grze nie pojawi się NIC NOWEGO, jeżeli GF nie będzie widziało w tym jakiegoś zysku. Ponadto fakt, że pola miały by się zmieniać podczas relokacji (w sensie, że planety by malały) mógłby przemówić jako argument do osób przeciwnych przenoszeniu dużych planet na skrajne pozycje, …

zefir - - Gra

@Daneku25, a co byś powiedział na takie rozwiązanie. Przenoszenie planet pomiędzy pozycjami 4-12 a 1-3 oraz 13-15 dozwolone, czyli duże planety na zimne/ciepłe pozycje, ale w odróżnieniu od standardowych relokacji, gra poza temperaturą losuje również maksymalną ilość pól nowo przeniesionej planety. Losowanie odbywa się z zakresu możliwych wielkości na danej pozycji. Czyli jeżeli ktoś przenosi planetę z 240 polami z pozycji 8 na np. pozycję 13, to może liczyć na to, że po przenosinach jego planet…

• Wszyscy się witają, to ja też Starcie w moim klasycznym stylu, choć ilość wystrzelonych rakiet tym razem niewielka. Obrona przed moimi odwiedzinami: Cytat: „Wyrzutnia rakiet 50.000 Lekkie działo laserowe 7.000 Ciężkie działo laserowe 300 Działo Gaussa 60 Działo jonowe 600 Wyrzutnia plazmy 400 Mała powłoka ochronna 1 Przeciwrakieta 50 Rakieta międzyplanetarna 20 ” 1248 rakiet później... zefir [UNITED] vs. Urbi [CoEU] ~ 364.98% Dnia 02-11-2018 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agres…

• Rekordy Uni68 Speed x5

zefir - - DiD U68

OBRONA NA KSIĘŻYCU * Lekkie Działo Laserowe=1.009.000 zefir OBRONA NA KSIĘŻYCU SUMARYCZNIE * Lekkie Działo Laserowe=2.353.000 zefir * Wyrzutnia Plazmy=26.000 zefir i to by było na tyle...

• UniFusion

zefir - - DiD Nekkar

Cytat od RAFUS1973: „W sumie dla mnie są dwie opcje 1. Albo chodzi o tą antymaterię ,i cholera wie dla czego ? ” Obecnie na wszystkich polskich Exodusach, wg strony @ciap jest łącznie 22653 graczy z (i) (I) lub (iI). Niech każdy z nich ma po 50k wykupionej antymaterii. Daje to skromne 1.132.650.000 anty. Część graczy pewnie będzie miało nieco więcej, ale przyjmijmy, że jest to minimum jakie tam jest. 75k antymaterii kosztuje 20 zł. Daje nam to łącznie 302.040 złotych zamrożonych na tych kontach.…

• @Starrk każda rakieta zabiera dokładnie tą samą ilość punktów strukturalnych. Ponieważ deuter nie wlicza się do punktów strukturalnych toteż wszystkie działka i statki, które wykorzystują go do budowy będą wypadać w obliczeniach gorzej niż te, które kosztują tylko metal i kryształ. Nie zrozumiałeś idei mojej wypowiedzi. Ja nie doradzałem, jaka obronę lepiej budować, bo nie o to pytał założyciel tematu. Przedstawiłem punkt widzenia potencjalnego agresora. Dla niego nie ma żadnego znaczenia, co do…

• @Chytry Plan jeżeli chodzi o rakietowanie, to wielkość i rodzaj obrony oraz ilość przeciwrakiet nie ma najmniejszego znaczenia. Liczy się tylko ilość surowców, które znajdują się za bunkrem oraz koszt budowy rakiet potrzebnych do wyzerowania zasieków. Jeżeli w bunkrze jest więcej surki, niż koszt rakiet, to taki bunkier znika. Przy silosie na 12 poziomie agresor ma paczki po 60 rakiet. Przy odpowiednio dobranych nanitach i stoczni te 60 rakiet na prędkości x1 będzie się w normalnym tempie budowa…

• Statek Expedycyjny

zefir - - Gra

Hmm. Statek 4,5 razy szybszy niż krążownik. Z punktami strukturalnymi ponad 2,5x większymi niż niszczyciel i jednocześnie drugą największą powłoką w grze, ustępującą tylko GS. Z siłą ataku gdzieś pomiędzy CM i krążkiem i ładownością 3 DT. Mamy więc najszybszą jednostkę w grze, nie licząc sondy, na dodatek bardzo trudną do ubicia (wygrywa w walce 1x1 z OWem, z pancernikiem i bombowcem będzie remis), z jako takim atakiem i świetną ładownością. Tia.

• speed x5 - księżyce - aktualizacja 1. zefir (½) - uni 68 - 3.440.000 pkt.(10.09.2018) Wyrzutnia rakiet : 200.000 Lekkie działo laserowe : 280.000 Ciężkie działo laserowe : 10.000 Działo Gaussa : 10.000 Działo jonowe : 10.000 Wyrzutnia plazmy : 15.000 . 2. zefir (2/2) - uni 68 - 2.087.870 pkt.(10.09.2018) Wyrzutnia rakiet : 13.000 Lekkie działo laserowe : 1.000.000 Ciężkie działo laserowe : 1.700 Działo Gaussa : 110 Wyrzutnia plazmy : 340 I jeszcze jako nowy wpis takie coś znalezione na skanach (…

• Rekordy Uni68 Speed x5

zefir - - DiD U68

BADANIA *Sumarycznie: 296 badań zefir OBRONA NA KSIĘŻYCU * Lekkie Działo Laserowe=1.000.000 zefir OBRONA NA KSIĘŻYCU SUMARYCZNIE * Lekkie Działo Laserowe=1.485.000 zefir

• @Keyra ewidentnie nie zrozumiałeś moich motywów ani przesłanek, które mną kierowały. Ja z jednej strony nie chcę, a z drugiej nie mogę Ci ich podać w bardziej zrozumiały sposób, bo musiałbym Ci wyjaśniać jak robię fs'y, kiedy mogę, a kiedy nie mogę logować się do gry i ile czasu mogę na nią dziennie poświęcić. Ekonomia nie ma tu nic do rzeczy... "Jeżeli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie" Zdziwisz się, ale nasty poziom technologi laserowej też może być potrzebny. Długo nie ruszałem …