Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 461-480 z 852.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Nie, poszukiwana jednostka jest troszkę starsza ;) Rejon działań blisko, ale to jeszcze nie to.

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Pytanie już poprawione, bez moich skrótów myślowych, od jutra mnie nie ma więc zgadujcie szybciej ;P

• Znani i lubiani ludzie

Igła - - Nauka

Wyczuwam gdzieś haczyk. Podobnie jak buleon przejrzałem "urodzili się" na wiki, znalazłem partnerki albańskich przywódców, polityków zambijskich, n-tą żonę któregoś tam szacha Persji, więc albo poszukiwana osoba nie jest znana ( w końcu miałaby stronę na wiki :D ) albo nie jest Belgiem ^^ Btw, 70% osób znajdujących się w rubryce "urodzili się" to księża/kardynałowie/męczennicy etc, chyba łatwiej o nich pytac ;P

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Cytat od Igła: „której historia sięga kilku wieków wstecz.” Cytat od .:Senth:.: „Brytyjskie siły ekspedycyjne (ang. British Expeditionary Force) ?” No cheba nie...

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

źle, boże ostatni raz układam zagadki lecząc przeziębienie, nie 36 a 34 :E

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Cytat od Igła: „której historia sięga kilku wieków wstecz.” Cytat od .:Senth:.: „Hmm... SAS - Special Air Service ?” No cheba nie ^^

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Pierwsze sparingi: Hertha - Juventus 0-2 Juventus - Benfica 1-1 Milos Krasic sprzedany do Fenerbachce za 7 mln Euro.. Jakby ktoś chciał poczytac o cyrku we Włoszech, to: goal.pl/228169-wloski-sad-kapturowy.html

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Jedna z najsłynniejszych brytyjskich jednostek wojskowych, której historia sięga kilku wieków wstecz. Wsławiła się walkami w czasie niemieckiej ofensywy, gdy ratowała skórę amerykańskiej 34 Dywizji. E: Poprawiłem 36 na 34 i pogrubiłem fragment którego Senth stara się nie zauważyc ;) E2: Aspiryna zabija komóki mózgowe, lol

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Łatwe było, chodzi o M4 Sherman, które używały armaty na burząco odłamkowe pociski. A tłukli tak Japończyków, szczególnie na największych wyspach (w Pacyfiku jest kilka scen).

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Trofeo TIM za nami, turniej wygrali piłkarze Interu dla których będzie to prawdopodobnie jedyne trofeum w tym sezonie :E Zawody okupione kontuzjami Caceresa i Pepe (pierwszy 45 dni pauzy, drugi 20). W 3 pierwszych sparingach straciliśmy 2 bramki, obie po fatalnych kiksach Lucio. Póki co nie zapowida się na wzmocnienie, dużo lepiej od niego prezentuje się młodziutki Masi.

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Jak kończy się mały błąd w tej licytacji pokazuje przypadek Viviano, który wylądował w Interze w skutek niedopisania jednego zera w sumie transferowej :E Marco Motta wypożyczony do Bologny z opcją pierwokupu po sezonie. Mimo pozbywania się szrotu ruch trochę bez sensu, bo w Bologni jest już jeden nasz prawy obrońca, młody Sorensen przez co blokujemy mu możliwośc rozwoju. Fiora wyceniła Joveticia na 30kk Euro, na co Marotta zareagował, że tyle za niego nie zapłaci, więc kwestia rasowego napastnik…

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

19letni Richmond Boakaye pochądzący z Ghany napastnik który ostatnio grał w Genoi dołączył na zasadzie współwłasności do Starej Damy. Koszt transakcji wyniesie 4 miliony Euro płatne przez 2 lata.

• Znani i lubiani ludzie

Igła - - Nauka

Cytat od buleon: „Też myślałem o Zidanie, ale gdzie trzecia bramka głową?” Wszystkie Ci Mati wyłumaczył, w końcu nie pisałem, że 3 bramki ^^ Takie podchwytliwe miało byc :P

• Znani i lubiani ludzie

Igła - - Nauka

Mati zgadłeś, zadajesz :P

• Znani i lubiani ludzie

Igła - - Nauka

Piłkarz, zdobywca 3 medali na międzynarodowych imprezach rangi mistrzowskiej, zdobywca Złotej Piłki. Zasłynął 3 celnymi uderzeniami głową w finałach mistrzowskich imprez.

• Znani i lubiani ludzie

Igła - - Nauka

Melchior Wańkowicz

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Nowy strój domowy: 209017_376412555745531_1355234869_n.jpg

• Znani i lubiani ludzie

Igła - - Nauka

Cytat od buleon: „Tom Hanks? Liczba nominacji pasuje, liczba statuetek pasuje, Kompania braci jako miniserial z małą rolą. Brakuje mi tylko drugiej miniserii. Wbrew pozorom trudne to pytanie.” Zgadłeś, druga seria też jest łatwa, ta sama ekipa ją produkowała ^^

• Znani i lubiani ludzie

Igła - - Nauka

Mój błąd, miało byc 5 :P

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Kupiony za 9mln Euro Eljero Elia, po nieudanym sezonie w barwach Juventusu przenosi się do Werderu Brema za około 5,5mln Euro.