Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 321-340 z 852.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Nie :E Obaj panowie nosili tytuł hrabiego.

• Historyczny

Igła - - Nauka

Firedesky zgadłeś z tym Henrykiem ;)

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Dużo łatwiejsze bylyby Borussia czy Malaga, a nie główny kandydat do wygranej, ale nie ma co narzekac. Obie drużyny przy dobrym układzie (przy czym Bayern na pewno) będą się mogły skupic na przygotowanaich do cwiercfinałów, bo w lidze jednak przewaga obu rośnie. Przed Juve trudny wyjazd na Bolognę, ale trzeba zdobyc 3 pkt, żeby miec już względny spokój.

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Zamach dobry, możecie próbowac dalej ^^ Ale sie nawet nie spodziewałem takiego zbiegu okoliczności :E

• Cofam swoje słowa, Bayerna zagrał dziś żenująco. I nie ważne jak to się skończy, ileż można nie strzelic Fabianowi. I takie pytanie po co trzymac na boisku gracza jak Robben, chłop jeśli nie strzeli bramki w I połowie, to partoli wszystko w II. Szansa na otrzymanie podanai od niego spada wprost proporcjonalnie do zmniejszania się odległości od bramki.

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

No bez jaj :E Nie o nich mi chodziło, ale pasują idealnie :E

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Kuzyn skazanego na śmierc za udział w zamachu na Hitlera Generala Dywizji. Nosił to samo nazwisko, dosłużył się tego samego stopnia. Dostał się do alianckiej niewoli gdzie dożył końca wojny. O kogo chodzi?

• Cytat od Zimny: „Arsenal jeszcze nie odpadł. :> Choć bez Dżaka będzie strasznie trudno, to i tak odrobimy stratę z Londynu.” Jak się przewróciłem tak wstac nie mogę :E Wiara wiarą, ale nie przesadzajmy z naiwnością :E Fabian czy Manonne na bramce? Ja się dziwie że buki nie wycofały handicapu na Bayern :E Milan daje dupy po całości, szkoda :/

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Bracia Niland ;)

• Historyczny

Igła - - Nauka

Cytat od buleon: „Anabaza Ksenofonta?” Si zadajesz :)

• Historyczny

Igła - - Nauka

Cytat od Fireredsky: „Homer i Iliada? ;)” Nieee, zbyt trudne jest ustalenie miejsca narodzin Homera ;)

• Historyczny

Igła - - Nauka

Będzie łatwe Autor dzieła, w którym opisuje dzieje pewnej "Wycieczki krajowznawczej" :E Pochodził z miasta wrogiego miastu, z którego pochodziła większośc uczestników tejże wyprawy. W swoim rodzimym mieście skazany na banicję za współpracę z wrogiem. Kto to i o jakie dzieło chodzi?

• Cytat od Thorgoth: „Nie ma najmniejszego znaczenia czy widział czy nie widział. Kartka "miękka", na pograniczu żółtej i czerwonej, ale sędzia się wybroni. Trochę podobna sytuacja do tej Lewandowskiego; jak nie masz pewności że nie zahaczysz przeciwnika to nie robisz flying tackle. Albo robisz, ale wtedy licz się z czerwoną.” Jest znaczenie, nieumyslny a umyslny atak ma różnicę. Nazywasz to "flying tackle"? Brawo. Przy flying tackle nikt nawet słowem by się nie zająknął o czerwieni. Zagranie Nani…

• Historyczny

Igła - - Nauka

Marrakesz

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

W obu chodziło o wyeliminowanie Francji, nikt nie lubi wojny na dwa frony :E Zamiast zagłębiac się w szczegóły wystarczyło napisac o różniących się osiach głównego natarcia, no ale zadawaj ;)

• Historyczny

Igła - - Nauka

Si, zadajesz ;)

• Liga typerów - dyskusje

Igła - - Piłka Nożna

Cytat od ^Zaborca63^: „32 podliczona ;)” Ekstraklapa startuje a tys nam angielską zaserwował :(

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Cytat od menel984345: „Pierwotnie Niemcy chcieli zaatakować Francję w październiku 1939 a ich plan był podobny do Planu Schlieffena” Ja się pytam o rożnice ;)

• Historyczny

Igła - - Nauka

A mówili, ze gry się do niczego nie przydadzą, ale jednak jest pożytek z Medivala :D Republika istniejąca 133 dni, na jej czele stal dziennikarz żydowskiego pochodzenia. W jej rozbiciu oprócz wojsk lojalnych poprzedniemu rządowi wzięły udział wojska jednego z sąsiadów, z którym państwo to po likwidacji tejże republiki miało bardzo wrogie stosunki, które w końcu doprowadziły do wojny o pewien region. Jak się nazywała ta republika, jak nazywał się jej przywódca i o jakiego sąsiada chodzi?

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Wiedziałem, że chodzi o śmigłowce ale musiałem googlowac jak się nazywał ptaszek :E Jakie były różnice między pierwotnym planem ataku III Rzeszy na Francję a jego ostateczną wersją?