Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 281-300 z 852.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Cytat od Thorgoth: „Brawo. Z ciekawości - po czym do niego trafiłeś?” Po stwierdzeniu, ze nie ma go na polskiej wiki :p Wszedłem od razu w ang -> lord hau hau -> brytyjscy kolaboranci III Rzeszy ^^ Świetnie się zapowiadający myśliwiec o napędzie niby konwencjonalnym, ale jednak nie do końca. Zepsuty w skutek żądania Hitlera, by zrobic z niego samolot szturmowy.

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Douglas Berneville-Claye

• Legia Warszawa

Igła - - Piłka Nożna

Cytat od Thorgoth: „Bramka Ljuboi powinna być uznana, bo bramkarz wcale nie wykopywał piłki, tylko ją sobie kozłował i kretyńsko się uśmiechał. Daniel nawet go nie dotknął.” Nieznajomośc przepisów szkodzi ;) A nawet tuba propagandowa Legii uznała to za dobrą decyzję ;) Cytat: „Przewinienia wobec bramkarza: Zawodnik drużyny przeciwnej musi być ukarany za grę niebezpieczną jeśli kopie lub usiłuje kopnąć piłkę w momencie zwalniania jej z rąk przez bramkarza. Wcześniej, w tym samym miejscu: Bramkarz…

• Cytat od Mysterious: „Nasuwa mi się tylko jedna myśl- po co Bayernowi Guardiola? Poza aspektem marketingowym...” Zacytuję Pola z Twittera Cytat: „Dyrektor sportowy Bayernu do zwolnienia! Naściągał na nowy sezon nowego trenera, jakichś piłkarzy. Tylko zepsuje ten idealny mechanizm...” Chyba najtrafniejsze było porównanie Barcy do Najmana, liczba bezużytecznych podań w tym meczu osiągnęła miliony. Przy posiadaniu piłki ponad 60% byc drużyną tak bardzo słabszą to już jest coś.

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

1-0 z Milanem po meczu, który mógl się podobac koneserom footballu (bardziej szachy niż piłka, ale emocjonujące ^^ ). Jedyny gol padł po perfekcyjnie wykonanym przez Vidala rzucie karnym (ciekawe ile razy sie zdarzyło, żeby ktoś z 11 metrów zasadził tak idealne okno?). Główna zasługa przy zdobytej bramce należy się jednak rezerwowemu bramkarzowi Milanu, Marco Amelii. W sytuacji, gdy marzeniem Asamoaha było wywalczenie rzutu rożnego chłop wbija mu się w nogi bez żadnego celu :E Wczoraj 3-5-1-1 zd…

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Po zasłużonym odpadnięciu z LM w żenującym stylu wygraną z Lazio na wyjeżdzie 2-0 Juve jest co raz bliżej mistrzowskiego tytułu. 11 pkt przewagi nad drugim Napoli na 6 kolejek przed końcem to chyba wystarczająca przewaga. O meczu z Lazio ciężko coś napisac, na drugą połowę najlepiej opuścic zasłonę milczenia, takiego odpuszczenia gry w Serie A jeszcze nie widziałem. A już w niedziele mecz na szczycie, do Turynu przyjeżdża osłabiony AC Milan.

• Historyczny

Igła - - Nauka

Buleon, zadajesz ;) Chodziło o Tyr.

• Historyczny

Igła - - Nauka

Zdobyte przez wielkiego wodza po 7 miesięcznym oblężeniu miasto, ze względu na opór (jako jedyne w regionie się przeciwstawiło) jego ludnośc zostaal wycięta w pień lub sprzedana w niewolę. Zupelnie zapomnialem o historycznym :p

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Si, zadajesz!

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Bedzie łatwe: Jedna z legend lotnictwa, rekordzista w liczbie zestrzeleń na woim froncie, zginał w wyniku pechowego wypadku.

• Legia Warszawa

Igła - - Piłka Nożna

Cytat od Kar(L)ik: „Naucz się pisać nazwy klubów.” Karlik, nie wymagaj za wiele od durnia na poziomie nożowników z Krk... Przy n-tej powtórce, faktycznie karnego nie było. Jarzębak mim wszystko bohaterem miesiąca, bo takiego bawoła walnąc to trzeba miec talent. Tak dziś oglądając B-klasę doszedłem do wniosku, że nie ma sensu wymagac od sędziów na najwyższym poziomie zbyt dużo, skoro na B-klasie nie potrafią trzymac lini z ostatnim obrońcą. Ciekawe oprawy, Legia będąc w gościach się pokazała kart…

• Cytat od Skawua Resurrection: „i są gnębienie przez zasrańców z uefa.” Aż wkleiłem ten cytat, bo idealnie pasuje do dzisiejszych wyczynów sędziego Thompsona :E Jeden z najlepszych meczów tej edycji epicko spartolony przez sędziego, tyle błędow to rzadkośc mimo wszystko. Boczny na dole ekranu w pierwszej połowie chyba ze 3-4 ewidentne auty pomylił, potem ta bramka na 1-2, z drugiej strony bramka dla Borussi na 3:2 to przy centrze cała trójka na pół metrowym spalonym no i ten brak kartek dla Bende…

• Historyczny

Igła - - Nauka

Wenecja. polemizowałbym z wikipedystycznym rozumieniem tej kwestii, ale się mi nie chce :P

• Historyczny

Igła - - Nauka

Idąc za radą wikipedii stawiam na San Marino

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Czyżby chodziło o nimeickie samobieżne moździerze Karl Gerat 040 (dwa pierwsze z Adama i Evy zostały przemianowane na Baldura i Wotana)

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Si zadajesz!

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Co to jest i w jakim kraju powstało? panzerka.jpg

• Juventus Turyn F.C.

Igła - - Piłka Nożna

Dwa ważne mecze za nami, trzeba coś napisac. Miało byc bez hejtowania na sędziow, ale że ostanio pecha mamy do głupich decyzji, alo konczy sie tak jak dziś, że Cambiasso za bandycki atak bez piłki w nogę Gio, który mógł się skończyc poważnym załamaniem dostaje mecz zawieszenia to krew człowieka zalewa. 2-1 w derbach Italii więc na plus, w zasadzie te 9 pkt przewagi to już spokój do końca sezonu, szczególnie że można się już powoli godzic z grą na jedyn froncie. Wczorajszy mecz z Bayernem był chy…

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Nie chciało mi sie przepisywac więc skopiowałem :P Cytat: „Pytany później przez dziennikarzy o to skąd wystartowały samoloty, prezydent Roosevelt odpowiedział: "Wystartowali z Shangri-La". Ze względu na tajemnicę wojskową, nie mógł ujawnić, że start odbył się z lotniskowca. Samo Shangri-La to w mitologii tybetańskiej ukryta kraina-raj, które do amerykańskiej kultury masowej wprowadził James Hilton w powieści Zaginiony horyzont wydanej w 1933.” Chodzi oczywiście o okoliczności Rajdu Dolittle'a i …

• II wojna światowa

Igła - - Nauka

Si zadajesz