Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 401-420 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Uni Cosmos - konfiguracja?
Art - - DiD Cosmos
Postbuleon masz chyba problemy z pamięcią Jak zdarta płyta wracasz do ładowności sond na starszych Universach :x Póki nie będzie takiej możliwości do dyspozycji, to nie ma co o niej wspominać. Mam nadzieję, że w końcu zapamiętasz Co do konfiguracji Universum, nie załapiemy się już na turę sierpniową, więc zmiany o ile przejdą nastąpią we wrześniu. Jedyne opcje jakie widzę do zmiany to : Eco x7, może badania x12 przy eco x6 i pola? Coś pominąłem?
-
Cytat od Yossar: „A jakie te kary sa? Odsylka? Perm? To chyba mozesz powiedziec. No bo jezeli nie bedzie backa i ban bedzie trwal tydzien a ja mam tak jak w tym konkretnym przypadku dostac 55kkk sury zysku to ide w to w ciemno. ” Na chwilę obecną przewidujemy kilkutygodniowe kary, które będą rosły do kilku miesięcy. Bierzemy pod uwagę krótszą karę z możliwością odsyłki zysku. Jeszcze nad tematem pracujemy
-
Cytat od pl1: „serio @art? lepiej sobie odpisywac ludziokom na forum przez ktorych nalozyliscie blokade niz zajac sie realnie problemem i porozmawiac . ? latwiej odpisywac trolom z forum niz zmierzyc sie z faktami w tickiecie czy na ircu? skoro tylko tu mozna Cie laskawie zastac to moze tu powinienm pisac przy wszystkich co i jak? ” Odpisałem na PW, widać pragniesz wyciągać swoją sprawę na światło dzienne. Nie zabraniam Ci pisać na forum, aczkolwiek konwersację na temat blokady będziemy prowadzi…
-
Cytat od Elkanen: „Lag lagiem ale sam fakt wyslania przez kilka roznych kont kilkudziesieciu lub nawet kilkuset misji skanuj lub transportuj nie jest wystarczajacym powodem do wyciagniecia wnioskow? Normalne to jest, ze dlugo nic a nagle takie akcje sie dzieja w czasie ataku? ” Początkowo ten element taktyki, polegający na utrudnieniu w rozeznaniu sytuacji przez obrońcę przerodził się w zjawiska patologiczne. Nie mam problemu ze zmianą zasad czy interpretacji, chodzi o takie ich przygotowanie, a…
-
Cytat od dexPL: „Sorry, ale skoro obrońca nie mógł podnieść floty, mimo obecności - to dlaczego ma być ukarany za wykorzystanie buga przez agresorów? ” Cytat od dexPL: „@Art Prośba o odpowiedź na kilka pytań - ale konkretnie - to naprawdę dużo zmienia: 1. Zakładam że sprawa Whisky jest prosta - ban za spamowanie w okresie 6 sec. Potwierdzasz? Tak, tutaj działanie było zamierzone i spam sondami nastąpił w okresie ostatnich 6 sek. (w myśl zasady o jakichkolwiek działaniach) 2. Z jakiego paragrafu …
-
Cytat od dexPL: „Ciągle nie rozumiem (zgodnie z zasadami) na jakiej podstawie Pl1 dostał bana. Jeżeli bugusing - to flota powinna wrócić do obrońcy (i nie na zasadzie "flotę można zawsze zwrócić" tylko konkret - zwracamy albo nie - decyzja powinna być konkretna, a nie "teraz zapadnie część wyroku, a jeszcze się zastanawiamy co i jak się dzieje"). ” Co do "flotę zawsze można zwrócić" - odniosłem się do testów i nagrania potencjalnego laga. Jeśli zaś chodzi o zwrot floty obrońcy - tak jak napisałe…
-
Cytat od dexPL: „@Art - czy jesteś w stanie dokładniej opisać proces karania w takich przypadkach? Oczekiwałeś, aby ktoś ryzykował flotą i dostarczył wam dowodów na bug - a tymczasem można wnioskować, że takie dostarczenie dowodów oznacza złom własnej floty. No naprawdę, piękna sprawa. ” Procesu samego nie mogę opisać, gdyż tak jak napisałem bywa on uzależniony od sytuacji i ilości informacji jakie posiadamy. Flotę zawsze można zwrócić prawda? Tak czy inaczej, nasze wewnętrzne testy także nie po…
-
Cytat od Yossar: „Jak tylko znajde czas i checi i kilku sojusznikow to nagram ci ten filmik tylkoco on ma dowiesc? Ze jak jest rw sek po sekundzie to nie da rady podniesc floty? Nie da rady. Mozesz w łatwy sposob zabronic lagowania. ” Chętnie takowy zobaczę. Rozumiem, że mówimy tu o skanowaniu atakowanej floty czy totalnie innych koordynatów? Bo jeśli tych samych, to normalnym jest, że taka wysyłka sond uwiązuje atakowaną flotę w walce. Cytat od Yossar: „Wystarczy odstep miedzy skanami 3 sekundy…
-
@Yossar, faktycznie nie wiesz. Odnoszę się do innego problemu poruszanego przez Was - czyli spamowania gracza sondami DO momentu złotych 6 sekund. Próba uregulowania tego prowadzi do nadużyć, co zostało też zauważone np przez @Starrk. ad.1 Tak nie wiemy tego, opieramy się zatem na ocenie każdej ze zgłaszanych sytuacji z osobna. Przepis jest, ale nawet on daje pole do nadużyć o czym wspomniałem wyżej. Dlatego podchodzimy do spraw ostrożnie. ad 2. Nie odnoszę się do sprawy pl1, gdyż nie zakończyli…
-
Cytat od dexPL: „W moim przypadku spam byl przez 3 min, ponad 150 skanow na moon- cel ataku. Powstal lag, przez ktory nie moglem ( 3 min) zabrac floty. Mam rozumoec, ze to jest normalne zachowanie, zalecane przez Team. Bo przeciez nic sie zlego nie dzieje, co z tego ze leci flota atakujaca. ” Nie rozumiesz. Nawet jeśli doświadczyłeś laga, nie mamy możliwości sprawdzenia tego. Wszelkie proponowane zabiegi na ukrócenie praktyk spamowania prowadzi do tworzenia kolejnych luk do wykorzystania. Jeśli …
-
Cytat od dexPL: „Jaki przewidujecie scenariusz dla takiego przypadku? Przeciez to spamowanie zgodne z regulaminem. I co z tego, ze obronca byl od poczatku lotu. Ja probowalem podniesc flote przez 3 min, w tym czasie dostalem 150 skanow. Czy takie zachowanie jest dopuszczalne? A co gdyby mi sie nie udalo podniesc floty przez 8 min. Jaki bylby rezultat? Ban tylko dla kont spamujacych ostatnie 6 sec. No przeciez wiadomo. Dlatego tez karane powinno byc KAZDE zastosowanie spamowania atakami, a nie ty…
-
Kupony
Art - - Zadawanie pytań
PostSprawa się przeciągnęła z powodu choroby/urlopu osób odpowiedzialnych. Firma zaprzestała oferowania E-pinów w PL już jakiś czas temu. Adresy stron powinny zostać wkrótce usunięte z interfejsu płatności. Po prostu kupony nie miały wzięcia, przy innych alternatywnych metoda płatności. Firma nie planuje przywrócenia oferty e-pinów.
-
ech, niektórym trzeba tłumaczyć jak w podstawówce. @gardze wami doskonale pamiętam sprawę z GO Wims i nie było tam żadnego przekrętu. A relacje w stylu: "Tata, a Marcin powiedział, że jego tata powiedział" mnie średnio przekonują. Poza tym widzę, że trzeba rozwijać pewne myśli, bo doskonale idzie Ci wyciąganie fragmentów: Zespół nigdy nie jest krystalicznie czysty i przejrzysty, bo wynika to ze specyfiki Zespołu. Wszystko opiera się w dużej mierze o zaufanie. Co do spraw związanych z backupami, …
-
Cytat od sorro03: „widzisz @Art gdybys zareagowal przy pierwszym rw zrobionym przez lagowanie atakami nie mual bys teraz takiego problemu ! Znow za pozno zareagowane i tylko wiekszy syf i gownoburza sie z tego zrobila ! ” Każdą zgłoszoną do nas sprawę rozpatrujemy. Wypowiadanie się na forum akurat w tym temacie nie podnosi sprawie rangi. Czy byłby to pl1 czy ktokolwiek inny, podchodzimy tak samo. Cytat od Mr.Riddler: „Dlatego jestem w stanie uwierzyć, że przez 10 lat od tamtej pory zmienili się …
-
Cytat od gardze wami: „Gracz markus i Amstel grają w sojuszu w którym grają administratorzy forum: Ruda, Toadie. Ruda była sojuszniczka Migotki z Universum Quantum. Chcesz to w jakiś normalny sposób wytłumaczyć nie używając słowa nepotyzm? ” <smiech> To normalne jest, że członkowie Zespołu grają. Ale nie ma to najmniejszego wpływu na podejmowane decyzje w sprawie backupu. O takich sprawach decyduję osobiście, w porozumieniu z Administratorami Gry. Nie będę Tobie na siłę udowadniał, że nie ma tu …
-
Cytat od Safar: „A co to za problem GO zakłada jakieś konta przypisuja sobie "X" statków robią akcje, testy i widzą co i jak sie dzieje, ale to trzeba chyba chcieć a nie udawać że jest ok. ” a świstak siedzi... Cytat od asherl: „@Art ja również miałem screeny na 6 sekund przed dolotem,stwierdziłes że nie ma bugusing więc ja już Cię nie rozumiem ” Każdą z takich sytuacji oceniamy z osobna. Krótko mówiąc nie zawsze orzekamy o bugusingu na podstawie dotychczasowych doświadczeń.
-
Cytat od Safar: „Długo nie było trzeba czekać i szambo wybiło, ciekawe jak wybrniecie z tego ” Odnoszę wrażenie, że społeczność już wydała wyrok. Jeśli nie będzie on zgodny z linią orzeczniczą to będzie hejt O to chodzi? Co do sprawy, tu chyba rozchodzi się o potencjalne lagowanie przed złotymi 6 sekundami? O takie nagranie mi chodzi.
-
Cytat od Terry: „A to chcesz zebym zawsze i nie tylko ja ale kazdy kto gra, nagrywal pulpit i w razie jakis nieprawidlowosci przesylal Ci film z tego co mialo miejsce?? ” Próbuję pokazać jak oceny takich sytuacji wyglądają z naszej strony. Chodzi też o zebranie odpowiedniego materiału w celu oceny przez QA, żeby móc w ogóle zasygnalizować problem. Pojęcie "LAGa" jest tak szerokie, że nikt bez dodatkowych informacji nie weźmie go na poważnie.