Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 181-200 z 264.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Astronomiczny

s.df[;-.9r=kl;^ - - Nauka

Albo Saturn przeskoczył koło Urana i Neptuna, albo sam Uran z Neptunem się zamieniły. Warto podkreślić jeszcze raz słowo "prawdopodobnie". A nawet rzekłbym, że to tylko i wyłącznie mglista hipoteza.

• Biologiczny

Bo sole wapnia związują to dziadostwo i czynią nierozpuszczalnym. Potem taki "unieszkodliwiony" związek zostaje wydalony z organizmu.

• Biologiczny

Wszedłeś jak w masło, Asfalt. Czyń honory.

• Biologiczny

Nom, a jak się te komórki zowią?

• Chemiczny

Litowce. Wszystkie grupy są nazwane od pierwszego pierwiastka, litowce od drugiego.

• Chemiczny

Znakomicie. Pan wyznacza.

• Chemiczny

Jaki pierwiastek dominuje w składzie chemicznym trzeciego największego księżyca, drugiej największej planety układu słonecznego?

• Biologiczny

Na podstawie poziomu ilości tych komórek, określa się na przykład jak dobre jest mleko.

• Chemiczny

Definicję już podałaś. A kryje się za nią Ostwald'owskie prawo rozcieńczeń.

• Chemiczny

Cytat od mala Mi 86: „kadaweryna?” Tak, właśnie popijam. >:)

• Chemiczny

Już prawie masz. Substancja o którą mi chodzi, powstaje w procesie autolizy. Zaczyna się na literę K.

• Poradnik pierwsza klasa. Wkład pracy budzi respekt. Ale ten punkt jest dla mnie niezrozumiały: Cytat od zawisz: „3.2 Na ile godzin słać floty? Zwiększenie długości ekspedycji powoduje, że wzrasta szansa na trafienie eventu (dobrego, złego lub neutralnego), ale nie ma wpływu na jego rozmiary. Innym słowem, jeśli wyślemy ekspedycję na 5h mamy większą szanse na znalezienie jakiegoś surowca niż gdyby flota badała teren przez 1h, ale to ile surowca znajdziemy jest niezależne od długości trwania ekspe…

• Geograficzny!

Cytat od Cezarcfc: „Perdido Regional Host w Zatoce Meksykańskiej” This one. Prawie trzy razy wyższa niż Khalifa.

• O jakim państwie mowa?

Oddaję kolejkę Panu Cezarcfc.

• Geograficzny!

No tak, w sumie największy brzmi dwuznacznie. Może być i wzwyż i wszerz. Nawet wzdłuż. Mi chodzi o taki wzwyż.

• Chemiczny

Aminy.

• Chemiczny

Digoksyna nie śmierdzi jak składowisko radioaktywnych pampersów.

• Geograficzny!

A takiego wała. W Dubaju jest największy budynek świata, a nie konstrukcja.

• Geograficzny!

Jaką nazwę nosi miejsce, w którym znajduje się największa konstrukcja budowlana świata?

• Chemiczny

Toadie mi wybaczy. Substancja o silnym powodującym odruch wymiotny zapachu, ma konsystencję oleju, podobny też kolor, nieco bardziej bezbarwny. Jest silnie trująca i po przedostaniu się do organizmu w pierwszej kolejności "dezaktywuje" jego układ krwionośny.