Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 181-200 z 264.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Astronomiczny
s.df[;-.9r=kl;^ - - Nauka
PostAlbo Saturn przeskoczył koło Urana i Neptuna, albo sam Uran z Neptunem się zamieniły. Warto podkreślić jeszcze raz słowo "prawdopodobnie". A nawet rzekłbym, że to tylko i wyłącznie mglista hipoteza.
-
Biologiczny
PostBo sole wapnia związują to dziadostwo i czynią nierozpuszczalnym. Potem taki "unieszkodliwiony" związek zostaje wydalony z organizmu.
-
Biologiczny
PostWszedłeś jak w masło, Asfalt. Czyń honory.
-
Biologiczny
PostNom, a jak się te komórki zowią?
-
Chemiczny
PostLitowce. Wszystkie grupy są nazwane od pierwszego pierwiastka, litowce od drugiego.
-
Chemiczny
PostZnakomicie. Pan wyznacza.
-
Chemiczny
PostJaki pierwiastek dominuje w składzie chemicznym trzeciego największego księżyca, drugiej największej planety układu słonecznego?
-
Biologiczny
PostNa podstawie poziomu ilości tych komórek, określa się na przykład jak dobre jest mleko.
-
Chemiczny
PostDefinicję już podałaś. A kryje się za nią Ostwald'owskie prawo rozcieńczeń.
-
Chemiczny
PostCytat od mala Mi 86: „kadaweryna?” Tak, właśnie popijam. >:)
-
Chemiczny
PostJuż prawie masz. Substancja o którą mi chodzi, powstaje w procesie autolizy. Zaczyna się na literę K.
-
Poradnik pierwsza klasa. Wkład pracy budzi respekt. Ale ten punkt jest dla mnie niezrozumiały: Cytat od zawisz: „3.2 Na ile godzin słać floty? Zwiększenie długości ekspedycji powoduje, że wzrasta szansa na trafienie eventu (dobrego, złego lub neutralnego), ale nie ma wpływu na jego rozmiary. Innym słowem, jeśli wyślemy ekspedycję na 5h mamy większą szanse na znalezienie jakiegoś surowca niż gdyby flota badała teren przez 1h, ale to ile surowca znajdziemy jest niezależne od długości trwania ekspe…
-
Geograficzny!
PostCytat od Cezarcfc: „Perdido Regional Host w Zatoce Meksykańskiej” This one. Prawie trzy razy wyższa niż Khalifa.
-
O jakim państwie mowa?
PostOddaję kolejkę Panu Cezarcfc.
-
Geograficzny!
PostNo tak, w sumie największy brzmi dwuznacznie. Może być i wzwyż i wszerz. Nawet wzdłuż. Mi chodzi o taki wzwyż.
-
Chemiczny
PostAminy.
-
Chemiczny
PostDigoksyna nie śmierdzi jak składowisko radioaktywnych pampersów.
-
Geograficzny!
PostA takiego wała. W Dubaju jest największy budynek świata, a nie konstrukcja.
-
Geograficzny!
PostJaką nazwę nosi miejsce, w którym znajduje się największa konstrukcja budowlana świata?
-
Chemiczny
PostToadie mi wybaczy. Substancja o silnym powodującym odruch wymiotny zapachu, ma konsystencję oleju, podobny też kolor, nieco bardziej bezbarwny. Jest silnie trująca i po przedostaniu się do organizmu w pierwszej kolejności "dezaktywuje" jego układ krwionośny.