Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
A ja po dłuższej przerwie od Ogejma chętnie pogram na jakimś świeżym uni i popatrze jak wygląda obecna społeczność OG Ciekawe ile będzie znajomych osób
Cytat od theARTur: „włączcie universum: flota x1 ( albo 2 ) eko x5 pz 50% pola + 25” ganimed ma bardzo podobna konfiguracje.. x1 flota / x4 eko... przez jakis czas było spoko, ale uni szybko się wyludnia... już teraz gra tam mniej ludzi niż na starych uni sprzed 2-3 lat... więc nie ma co robić uni dla 50 ekowców, którzy beda sie scigac w kopalniach
Cytat od Art: „Nowe uni za pasem, przekażę następującą konfigurację: Cytat: „eko x3 flota x3 pz 50 % pola +25 7 gal po 499 us” ” Jak miło,że drugi raz z rzędu przekażesz GF moją propozycję Mam nadzieję, że tym razem się uda
Cytat od Sierżant Zimny Lód: „to jest błędne myślenie, że jak jest się na speed uni x5 przykładowo to traci się mniej czasu. Właśnie chodzi o to, że traci się dużo więcej.” Dlatego najlepsze będzie coś po środku.. nie x1... nie x5... a x3
Żadna grupa nie powinna być faworyzowana.. Uni ciekawe jest kiedy jest zarówno dużo ekowców jak i flociarzy.. na uni x4 eko x2 flota moglaby byc juz znacznie wieksza dysproporcja.. dlatego jestem dalej tego zdania, ze opcja z ta sama predkoscia obu systemow jest lepsza.. ewentualnie zeby ekowcy lepiej sie czuli eko mogloby byc o jedno oczko wyzej niz flota, ale wynagrodzone powinno to być większym pztem, tak aby wszyscy byli szczęsliwi
Tori ma rację. Najlepszym odzwierciedleniem tego jaka konfiguracja byłaby najlepsza, pokazałyby wyniki ankiety. Ale myślę, że na speed uni x1 już mało kto chce grać. Grę napędzają głównie uni gdzie aktywnie się lata, czyli ten speed x2/x3. Żeby zrównoważony był poziom eko i floty speed tychże dwóch kategorii powinien być ten sam. A pz powinien być ponad przeciętny ażeby zachęcić wszystkich do latania czyt. aktywnej gry. CZyli pz w granicach 50-70% Już przy tworzeniu poprzedniego uni proponowałem…
Spróbuj spróbuj Bo przy takim eko więcej pól by na pewno się przydało. Zapewne też i przydałoby się większy % pz przy tej predkosci floty wzgledem eko... co by wiecej flociarzy było i żeby równowaga na uni została zachowana. Powodzenia
Marcinysa, a dlaczego najgorsza ? To jaka byłaby najlepsza Twoim zdaniem ? Ja uważam, że swietna propozycja mógłby być ciut większy pz, ale i tak jest super.
brak acs w obecnych czasach ogame to porażka, bo antygracz przez baaaardzo długi czas będzie nietykalny, a jak się postara to i na zawsze... a debris z obrony... chyba nie sprawdza się, bo uni z tą konfiguracją nie cieszą się wielką popularnością.. jeżeli będzie pz z floty 50-70 % to debris z obrony nie będzie potrzebny