Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 141-160 z 323.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Błąd handlarza złomu

Damaon - - Błędy w grze

U mnie jest bez NaN. Wyskakuje upierdliwe, menelskie 0.

• Błąd handlarza złomu

Damaon - - Błędy w grze

Brodaty nie chce przyjąć całości wybranych statków/dział za jednym kliknięciem szczałek ">>", ani z samej ikony. Trzeba wpisywać ręcznie. Działa poprawnie dopiero po pierwszym wykonaniu złomowania. Tak abstrachując - podobnie jest z wyświetlaniem ruchu flot z górnego paska. Klika się szczałkę "▼" i działa dopiero po przeładowaniu strony. Zaraz po logowaniu nie działa. Domyślam się więc, że błąd jest bardziej kompaktowy i nieprędko to naprawią.

• Skomentowałbym to, ale od okolic początku maja zrozumiałem, że przez najbliższe miesiące będzie stopniowo wprowadzany Nowy Porządek Świata. W płaską ziemię nie wierzę, ale wiem, że Twoja przygoda jest tylko jednym z wielu składowych tego, co chcą nam zrobić. Szczerze, rzadko wypowiadam się na ten temat, bo mój próg emocjonalnego zaangażowania się w "zbawianie świata przez internet" został przekroczony. W to, że chcą nas zaczipować i wycować pieniądz gotówkowy wierzę.

• A mnie już suszy po wczorajszej imprezie. Nigdy więcej!

• Wtyczka na Android

Damaon - - Zadawanie pytań

Stosowałem wszelkie znane powszechnie, stockowe opcje - w lipcu. Mój poprzedni post, w związku z powyższym nie jest wiążący.

• Ja bym kciał zaznaczyć, że Bresilla użyła formy czasu przeszłego. Wiem, że miała nick 0o0pusiaMimusia0o0 i często się udzielała na forum, w dziale gotowanie. A tak wogle dzińdybry, alo alo ...do tyreczki wio!

• Przywitanie z Uniwersum QUASAR

Damaon - - DiD Quasar

Zaraz, zaraz - bo (przyznam się do ignorancji) nie czytałem nawet szczegółowo. Czy on napisał "muzgu"?

• Cytat od cokolwiek: „Skoro GF zmusza graczy do fuzji” Grałem rok temu na angielskim x1x1 i to uni wymagało fuzji już po pierwszym miesiącu, bo nikt nie chciał grać. Wiesz na pewno dobrze po co fuzje są i to chyba jest bardziej kwestia zachowania grywalności przez aktywne konkurowanie, niż kaprysu GF.Cytat od cokolwiek: „Ale zazwyczaj prostszym sposobem jest zrobienie przenosin po łepkach” Inaczej się nie da. Pozycje to jedno - do tego dochodzą na przykład prędkości, czy rozrzut planet pod zabezp…

Damaon - - DiD Quasar

Cytat od Siara: „co wam nie pasuje w tym ze tu gram ” Tu nie grasz, tylko piszesz posty... Cytat od Siara: „hola hola jeszcze zobaczymy ” ...tego typu. Jeśli udajesz, to daj coś lepszego niż szczekanie. Jeśli nie udajesz - aż nie wiem co powiedzieć, a co dopiero o tym myśleć Cytat od Siara: „SIARA i wszystko w temacie ” ColossalArtisticBustard-max-1mb.gif

Damaon - - DiD Quasar

Ja czekam aż pojawi się wątek rekordów na tym uni. Jeśli "młody" nie jest jakimś znanym z forum klaunem (aka oklepanie brzmiąco - trollem), to czeka nas sielanka w czytaniu kolejnych tego typu postów (o ile rozsądny mod nie skasuje całego wątku), bądź kolejnych tego typu wątków. Ogólnie to jest się przy czym odmóżdżyć. (Ukryta treść)

• Dlatego mówię... Więcej by zarobili, gdyby dali ostry rabat na anty i relokację tuż po fuzjach. To nie powinna być sytuacja do zarobku, bo dość ich poza fuzjami. To wyjątkowa sytuacja i myślę, że chociaż w tym się zgodzimy.

• Faktycznie. Dlatego mój pomysł odpada, bo nie chciałoby im się uściślać w skrypcie, że można relokować tylko na pierwotne pozycje. No ale pomarzyć zawsze można.

• Ale ja napisałem o tym, że serwer widziałby zmianę pozycji i przyznawałby w takim wypadku darmową relokację. Czytaj uważniej proszę - staram się wyrażać w miarę prosto Jeśli gracz jest na 4. i przenosi go na 4, to nie dostaje relokacji. Tu nikt nie byłby stratny, ani faworyzowany. Cytat od Starrk: „Co GF miałoby w zamian? ” Teraz sobie pomyślałem, że mniej biadolenia na forach, że ktoś utopił anty. Dla niektórych nawet 2 dychy na grę to majątek iks de.

• Wiem co masz na myśli. Też o tym pomyślałem. Jednak tak czy inaczej warto czasem głośno pomyśleć.

Damaon - - DiD Quasar

Właśnie...

• W tych rozważaniach wyłapuję jedną kompromisową konkluzję: warto by było wprowadzić automatyczny kalkulator, który liczy ile planet gracza zmieniło pozycję na inną i serwer sam przyznawałby taką samą liczbę darmowych relokacji. Finalny efekt byłby taki, że nic w tej kwestii by się nie zmieniło, prócz drobnych wahań temperatur +/-, oraz małego prawdopodobieństwa, że ktoś szybciej wyniuchał sobie daną pozycję w momencie aktywnej relokacji 24h. Gmeranie w skrypcie, który zliczałby takie planety i p…

• Z jednej strony faktycznie fuzja to okazja do wyciśnięcia z graczy kasy za anty, żeby wydali na relokacje, z drugiej, skoro zdarza się raz na X lat, to nie jest jakiś wielki wydatek odczekać na bonus +30 lub +50% anty, a potem -50% za relokacje. Ogół ludzi, którzy nie rzucają gry po paru miesiącach posiada te 12-13 planet i tylko niewielka część 14-16. Gdybym był skłonnym do kompromisów decydentem w sprawach organizacji zasad fuzji, dałbym po 4 darmowe relokacje i w okolicach dni tuż po fuzjach,…

Damaon - - DiD Quasar

Uwielbiam kiedy używam metafory i występuje syndrom małpy, palca i księżyca - pokazujesz małpie księżyc, a ta gapi się na palec. Nie chodzi mi o samego CS'a, tylko o mentalność ludzi, którzy traktują grę społecznie jak postacie brazylijskich dramatów. Wy to pewnie macie na swoich brykach naklejki mówiące ile pancków i owiec zmieliliście, jak ci piloci z RAF i Luftwaffe. Poklepujecie się po pleckach w tych waszych dziwnych sojach (co jest jeszcze spoko i to rozumiem), ale używanie takiego tonu i …

• Na chłopski rozum - nie można mieć wszystkiego