Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 381-400 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Harry Potter
PostWładysław Zamojski?
-
Cytat od NolanColton: „Naszła mnie taka myśl - jak wiemy, innej opcji niż płatna aby stać się baronem deuterowym biorąc pod uwagę rozwinięcie planety/terra i relokacje dopiero na 15. Jak wiemy klasa odkrywcy ma +10% - na uni z +25/+30 pól planetki 211 pól trafiają się dość często o czym przekonałem się na własnej skórze. Myślicie, że jest sens budować takie konto od zera na 15? na pewno amortyzacja znacząco się wydłuży bo bonus z -130'C dopiero zacznie przynosić korzyść zanim wybuduję fuzję/plaz…
-
Cytat od cokolwiek: „Odkrywca ma 20% pz z piratów i widzi złom. Dodatkowo ma 10.5x lepsze expy (z pionierem 21 x) - co na dalekim etapie prawie nic nie zmienia - ale zanim osiągniesz 1kk lmów / slot - robi różnice. Zbieracz i generał maja 10%pz z piratów i nie widzą zlomu. Brak widoczności swojego zlomu to żaden problem - ale owe 10% robi różnicę. Przy 20% pz z samych piratów po ~400 expach podwajasz slot (wysyłasz 100k lmów na slot - czysty zysk na 200k lmów i raz wtopisz - czyli zyskałeś 100k …
-
Coś tam robią, na Quasar i Rosalind faktycznie nie ma rynku, podnoszą dochód z przedmiotów najwyraźniej. Tym samym spowalniają uni, ale to szczegół. A surowce można sprzedawać transportem, deuter zawsze się przyda odkrywcom. Co prawda na niektórych uniach zużycie odkrywców powoli przekracza ogólne wydobycie deuteru na serwerze, co mocno ograniczy dochód z ekspedycji, jeśli skasują tam wymianę surowców za antymaterię. Przy czym w takim wypadku nie ma pola do popisu dla multikont tak samo jak dla …
-
Cytat od El Baaboollo: „Największą popisówkę w ekspach mają te wszystkie łajzy multikonciarze, pusherzy od wymian handlowych na surowce i statki. ” Tak tylko dodam, że multikonto wymaga od jednego gracza gry na kilku kontach. Możesz mieć porównywalne zyski, gdy inni gracze będą Ci pomagać, tzn. budować Ci statki i sprzedawać surowce po najniższym możliwym przeliczniku.
-
Co do przedmiotów i ich usunięcia z rynku, trochę rozumiem GF. Tam nie ma głupców, a nawet jeśli jakaś niekompetencja się zdarzy, to niemożliwym jest, żeby wszyscy zajmujący się projektem byli niekompetentni. Przy dobrym układzie multikonto złożone z 4 pushówek na odkrywcy mogło dać kontu głównemu 360 przedmiotów miesięcznie + 90 darmowych z konta głównego. Mogło nawet więcej, jeśli nie wydawało antymaterii, tylko kupowało przedmioty (np. detroidy) podczas eventów. Antymateria z konta głównego w…
-
Wiedźmiński
PostZa szybko, dopiero pół roku zgadujecie Obaj nazywali się tak samo. Zacząłbym od bogini.
-
Gra o Tron
PostJuż nie pamiętam, ale chyba tak.
-
Opłacalność Odkrywcy
PostCytat od sta111siu: „wam myśleć nie kazano? nie rozumiem jak można tracić na odkrywcy? odpowiedź tylko gdy nie zna się podstaw logiki a co do ogame po odkrywcy to już zupełnie inna gra bowiem punkty na uni nie zależą już od ilości i poziomów kopalni ” Normalnie. Jeśli lata się całą flotą i bez końca powiększa się sloty, to przy skrajnym pechu można wtopić flotę, którą miał przed wejściem klas. Punkty na uni zależą teraz od ilości flot na ekspedycjach. Ciekaw jestem w sumie czy na takim Virgo sum…
-
RW w sumie widziałem znacznie wcześniej, ale nie na forum. Dla porządku gratki, lataj dalej i nie odpuszczaj Protip: on gdzieś tam sondy trzyma chyba
-
W sumie też byłem za tym, żeby to gracze zdecydowali, kto gdzie chce grać, ale jak widzę co niektóre posty, to chyba jednak lepiej, żeby to Team zdecydował. Ostatnio nie było tragedii. @Ojczyznoslaw chyba Kassiopeię (x2) łączyli z jakimś x1 albo odwrotnie, w każdym razie Kassiopeia mi się jakoś tak kojarzy.
-
Ekspedycje (raporty)
PostJest jakaś odpowiedź?
-
Opłacalność Odkrywcy
PostNie ma przecież nakazu gry odkrywcą, jeśli ktoś uważa, że się nie opłaca (punktowo/surowcowo), to zapraszamy na zbieracza Jest nawet piękna, pasywna premia. Myślę, że to jeszcze nie koniec WeTeHa w swoim filmiku wspominał o zmianach, które nadchodzą w sojuszach. Tutaj jest ogromne pole do manewrów, bo nie czarujmy się, sojusze w grze są relatywnie niepotrzebne. Poza komunikatorem nie ma z tego zupełnie nic. A że komunikator jest po prostu mierny, to ludzie przenieśli się na discorda. Na wymarłym…