Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 541-560 z 586.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Zwiększenie ekonomi
PostRzucilem to wczesniej jako zart, ale teraz wydaje sie to byc czarnym humorem, ze Nekkar "zle wybral" i teraz nie jest kompatybilny do laczenia z nikim. Szkoda, ze taka perspektywa nie byla przez ankieta przedstawiona graczom na Nekkar . Ale zaraz! To skoro Nekkar nie jest juz teraz kompatybilny zeby sie z kimkolwiek laczyc, to znaczy, ze do tej pory uni68 mialo szanse na laczenie z Nekkar (a Nekkar z nami) i z nikim innym poza tym? Czyli jakbysmy tez wybrali 1x, to bysmy sie poswiecili w imie pr…
-
No coz, szkoda, ze tak szybko podejmujesz ta decyzje. Daj tej nowej predkosci jeszcze jakis okres probny, moze sie sprawdzi . A mysle, ze nie masz wielu przeciwnikow w grze, aktywnych i realnie ci zagrazajacych, wiec taki okres probny moze minac bez zaklocen, a pozniej kolejny tydzien, miesiac, rok itd. Zreszta co sie moze stac gorszego, niz zezlomowanie calej floty, a przeciez szukasz kogos do wielkiej finalowej bitwy dla swojej floty? Nie wyszlo by wtedy na to samo . Takze moze dopoki sie taki…
-
Zwiększenie ekonomi
PostZgadzam sie z opinia, ze bylo by milo miec troche wiecej czasu na przemyslnie decyzji. Chociaz wydaje mi sie, ze przy wiekszosci poprzednich zmian nie dostawalismy wiele czasu na decyzje, bo czy bie bylo tak, ze (prawie)zawsze pojawialo sie ogloszenie o zmianach w grze i 2-3 dni na decyzje, czy na juz samo wprowadzenie zmiany? Ja odczekalem 2dni zanim oddalem glos w tej pierwszej ankiecie, dlatego wlasnie nie oddalem glosu na x1 jak mialem w zamiarze w pierwszej chwili, a dalem x5. Moze jakby by…
-
Zwiększenie ekonomi
Post@Genek Myślenie życzeniowe - kliknij w linka i sprawdz sobie definicje i zadaj sobie pytanie: Kto z nas 2 prezentuje myślenie życzeniowe? Zakladasz, że beda laczenia co 4 lata, że połączą nas z Nekkar, w koncu że inne uni jak beda z nami laczyc, to beda ich do nas dostosowywac, albo że jeśli GF przestanie się to opłacać, to czegos odgornie nie zmieni, albo nie zakonczy gry bez pytania nas o zdanie . Ja akurat mysle, ze UF beda pojawiac sie coraz czesciej (moze co 2 latga), im starsze bedzie Ogam…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Genek: „ BTW. Ciągle nie widzę 1 postu, który faktycznie opisywałby plusy x5... ” Cos slabo czytales . Ja napisalem kilka takich postow i w sumie sprowadza sie to do tego: Zrobic x5 teraz, bo jak za 2-3 lata polacza nas (A WTEDY PYTAC NIE BEDA!) z uni x2 czy x3 (a moze od razu x5 ), to bedzie placz, ze my sie 15 lat na x1 rozwijalismy, a oni 5-6 lat (czy iles) na x2 czy na x3 (czy na x5) i nie mamy z nimi szans, bo sa silniejsi, a przeciez to gramy w Ogame najdluzej i nie powinno tak by…
-
Zwiększenie ekonomi
Post@horch Piszesz tak, jakby w 2005 roku były uniwersa x4 , że do stycznia 2007 roku osiągnęły stan jaki my mamy teraz? Nie przypominam sobie Twoja logika jakoś sie nie składa. I ty grasz 12 lat w Ogame? Prawidłowo by bylo kiedy, np.: w styczniu 2020 roku (kiedy juz nam narzuca np. Speed x5 Eko) napisal byś, że w styczniu 2018 obronilismy x1 i te 2 lata sa stracone, bo zrobiliśmy tylko 2 lata, a speeduni x5 zrobiło 10 lat i, że to polaczenie z nimi w styczniu 2020 i podniesienie nam Eko do x5 spraw…
-
Zwiększenie ekonomi
Post@Dokotorss Nie wiem jak FSy robiles z tymi surowcami, ale tutaj szukaj zrodla swoich "ksiezycowych" klopotow . Edit.: Napisz do Zefira po korepetycje . On kiedys tlumaczyl jak zbiera na badania, a jak pewnie widziales za czasow uni67, musial duuzo zbierac na niektore badania, o wiele (kilka razy) wiecej niz sie na kopalnie zbiera i jakos go to nie zabilo . Mozna? Mozna.
-
Zwiększenie ekonomi
Post@Dokotorss Myslisz ,ze tak latwo sie ksiezyce zdejmuje? Ze ogranicza cie tylko cena GSow? Kippei pisal w tym temacie jak go to wlasnie denerwuje, ze nie moze zdejmowac ksiezycy jak mu sie podoba, bo sa inne ograniczenia, ktorych chyba nie bieresz pod uwage. Speed eko tylko lagodzi strate GSow. Natomiast wroce do czegos, o czym wspomnial Mili, a co jest argumentem przeciw kolejnym ankietom. Wczoraj mi ktos cos podobnego sugerowal w pm, wiec wrocilem do tego. Mili napisal, spytal, ile bylo kont sp…
-
Zwiększenie ekonomi
PostHorch ciagle minusuje, a nie ma wielu argumentow. Ja wiem dlaczego gornicy mogli glosowac na x1 a nie na x5. Z lenistwa. Przyzwyczaili sie, ze "Raz w tyg, po sobotnim obiedzie", czy "w niedziele po kosciele" maja zaplanowane zwozki i pozniej mozna sobie tylko zajzec na 5min w pozostale dni, poslac ekspy (jak im sie chce, a cos czuje, ze chyba polowie sie nie chce nawet tyle) i WIELKIE OZYWIENIE przezywaja, jak im sie zbiera surowce na nastepny poziom kopalni i wtedy musza sie POSWIECIC i pare go…
-
Zwiększenie ekonomi
PostJa winie uni Nekkar, ze nie bedzie fuzji z nimi. widzieli co my wybralismy . Co do pol na planecie, ze ktos planowal na 10 lat itd... Po przyspieszeniu x5 wcale nie zabuduje sie tak wielu dodatkowych pol i te 25 bonusowe, ktore dostalismy po fuzji wystarcza . A poza tym ja wiem, ze ludzie nie mysleli o tym jak beda sie rozbudowywac i mieli male kolonie juz 10 lat temu i wcale nie NAGLE TERAZ im by zabraklo. - Kazdy argument na "nie" dobry. Szukanie dziury w calym. W ogole to zgadzam sie z calym …
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od dawca punktów: „Na chłodno patrząc - ankieta na u68 była skopana, na szczęście społeczność nekkar miała łatwiej i wybór prostszy Wracając do eko x5 dla u68 to preludium do połączenia ze speedami i jak ktoś tego nie dostrzega jest ślepy. Fajnie będzie się przez jakiś czas na eko x5 potuczyć, ale potem jak was wezmą w obroty weterani ze speeduni jakiegoś to chętnie popatrzę na entuzjazm bohaterów od zwiększania speeda, zwłaszcza gdy w pakiecie dostaniecie jeszcze zwiększenie prędkości flo…
-
Zwiększenie ekonomi
PostNie wiem czy beda nowe ankiety, czy nie beda, a jesli beda, to czy stanowisko wobec losow Uni68 sie nie zmieni, ale w obecnej sytuacji "ze dostajemy eko x5": Wcale bym sie nie zdziwil, jesli mimo tego, ze uni68 bedzie miec eko x5, a Nekkar x1, to przy nastepnej fuzji sie i tak spotkamy . A jak nie przy najblizszej, to przy kolejnej. W takim wypadku niektorzy pekna ze smiechu, a inni ze zlosci . Dla mnie to nie przeszkoda czy bedzie eko x5 czy x1, czy jakies inne, ale po prostu kiedys moze byc du…
-
Zwiększenie ekonomi
PostEko najstarszych kont z uni1 (jesli sa takie) to jakies 2,5 roku grania na speed x5 gdyby podzielic ich staz przez 5 . Dla jednych to argument zeby nie laczyc sie z nikim, bo pokazuje dlugosc naszej gry i wyjatkowosc naszych kont. Dla tych, ktorzy mysla, ze i tak nas ze speed polacza, to argument zeby zawczasu przyspieszyc z rozwojem kont (albo chociaz przestac zostawac w tyle) i w efekcie zajac "nalezne" nam miejsce, jako najstarszej grupie graczy na Ogame.pl
-
Zwiększenie ekonomi
PostZgadzam sie z przedmowcami, ze taka zmiana dla 12sto letnich kont jest dosyc drastyczna i tez sie przeciw niej buntuje, ale to tylko jesli sie mysli o graniu przez najblizszy rok-dwa. W tym czasie jesli nie bylo by przyspieszania tych uniwersow, ktore maja predkosc x1 i standardowe ustawienia, musi nastapic ich fuzja i polaczenie w jedno. A potem albo bedzie UF tego ostatniego uni x1 ze speeduni i nie bedzie zmiluj, bo Niemcy nie znaja tego slowa, co juz doswiadczylismy parokrotnie , albo... alb…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od ciap: „Cytat od JTR: „Cytat od kyss90: „Skoro ilosc glosow rozlozyla sie miedzy x2 a x5 powinien byc jakis kompromis i czyli w tym wypadku x3 lub x4. Byla wczesniej mowa o czyms takim. Nie mozna tak po prostu olac glosow innych. ” Chyba żartujesz? Dlaczego miałaby wygrać opcja na którą głosowało najmniej osob? ” Hmm.Bo zmiana speed przebiega od-do, są różne wartości tego samego typu. Wybór prezydenta to jest albo A, B albo C. Nie da się uśrednić tych wartości. Człowiek to nie liczby, to…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od horch: „Górnicy z topki dziękują naiwnym za wybór x5. Widze tu kilku flociarzy oraz graczy którzy mają daleko do czolówki co poparli x5. no ładnie sie bedzie scigało co niektórych na uni i na innych uniwersach. gra idzie w stronę rozwałki moze to i lepiej pobawimy sie i nie zal bedzie potem jak zamknął ten plac zabaw. ” Horch, akurat zle piszesz, co juz Ciap dowiodla, poparla wyliczenami i tlumaczeniami. Jest to w tym temacie wczesniej, w kilku postach nawet. OBECNIE nizsze top z czasem…
-
Zwiększenie ekonomi
PostCytat od Vysogota: „Czyli co, mając dwa skrajne obozy i rozpiętość prędkości od x2 do x5 w przypadku wygranej jednej z opcji i rozkładzie głósów 258 (x2i x3 ) do 332 (x4 i x5) Nie wybierzemy czegoś pośrodku lub choćby x4 tylko dostaniemy skrajność? Proponowałbym nie ignorowac zdania 43% zainteresowanych. ” Czyli nie ignorujmy zdania 43% zainteresowanych i zamiast tego zignorujmy glosy 57%? Tak jak pisal Hani: tak dziala demokracja. A jakby ktos zauwazyl co pisal Art, to by wiedzial, ze ci ludzie…
-
Zwiększenie ekonomi
PostW sumie i dobrze, bedzie spokoj na Swieta i Nowy Rok. Chociaz szkoda, ze wydobycie bedzie przez ten czas z 26 dni, a nie efektywnie ze 130 , ale jednak tak od razu, dzisiaj, bylo by ciuut za szybko .
-
Zwiększenie ekonomi
PostSkoro kippei dal wyniki do 2giej ankiety, to ja dam do 1wszej, zeby byla jasnosc dla tych, ktorzy pokasowali wiadomosc o ankiecie w grze. Total votes per each option TOTAL688 * Option * Votes * x2 * 71 * x3 * 45 * x4 * 16 * x5 * 284 * nie chcę zmiany prędkości (obecnie: x1) * 272 Teraz jasno widac, ze wygrana byla niewielka iloscia glosow, ale jednak to 5x wygralo, a nie 1x.
-
Zwiększenie ekonomi
PostA jak ja zasugerowałem, że być może w pierwszej ankiecie nie wygrała opcja 1x, to zostałem wściekłe zminusowany. Za samą sugestię! . A patrząc jak niektórym wstretna była "agitacja" ciap pomyślałem wtedy, że być może wygrała opcja x5 i po prostu później zniknęła ukryta w sumie 423 głosów. A mogło być 420 na x5 :E