Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 661-680 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Państwo to rozciąga się na obszarze około 500x400km. Kraj ten dołączył do ONZ tego samego dnia, którego jedne z największych krajów naszego globu nawiązały stosunki dyplomatyczne. Przedmiotowe państwo jest jedynym, które dołączyło do ONZ w tamtym roku.

• Znani i lubiani ludzie

Mati - - Nauka

Tak jest! Jedyna taka klata (Ukryta treść)

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Dunedin w Nowej Zelandii, imax=ok. 35%.

• Znani i lubiani ludzie

Mati - - Nauka

Aktor, ale także piosenkarz - jego utwór utrzymywał się na listach przebojów w kraju jego przodków tygodniami. Pod koniec lipca tego roku poślubił już trzecią kobietę w swoim życiu, a ślub odbył się we Włoszech. Co ciekawe - gdy brał pierwszy swój ślub, jego obecna partnerka miała ok. 3 lat. W wersji polskiej za jego odpowiednik można by wybrać połączenie Wojewódzkiego i Egurroli Z sukcesów w karierze aktora ma m.in. nominację do Złotej Maliny

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Ta informacja o stolicy każe mi myśleć o Węgrzech... Ale nie mam wiarygodnych źródeł o zmianie wysokościowej tego państwa.

• Znani i lubiani ludzie

Mati - - Nauka

Co się naszukałem to moje... Kristján Eldjárn, prezydent Islandii w latach 1968-1980. Dobranoc o/

• Geograficzny!

Mati - - Nauka

Niesamowite, ale tak!

• Czego w tej Chwili Słuchacie ?

Mati - - Spam

youtube.com/watch?v=RXrIPCyV8x0

• Geograficzny!

Mati - - Nauka

Nie o niego chodziło, ale jak uzasadnisz i spełnisz wszystkie punkty to wiadomo, że ok

• Geograficzny!

Mati - - Nauka

Masyw wulkaniczny składający się z dwóch szczytów - jeden jest położony ok. 30% wyżej nad poziomem morza od drugiego. Wyższy z wierzchołków jest bardzo wybitny - wznosi się powyżej otaczających równin bardziej niż nawet Mt Everest! Rok po dokonaniu pierwszego wejścia na szczyt na terenach Polski wybuchło powstanie.

• Geograficzny!

Mati - - Nauka

<ziew mode on> Erciyes Dağı <ziew mode off>

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Chodziło o Bhutan.

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Jeżeli chcesz zostać obywatelem państwa, które jest przedmiotem zagadki to nie będzie to taki proste. Normalnie wymagane jest 20 lat mieszkania w tym kraju oraz brak dowodów na to, że kandydat źle wypowiedział się na temat władcy tego państwa. Nawet jeśli tylko jedno z naszych rodziców byłoby obywatelem tego państwa to nie dostalibyśmy obywatelstwa od ręki - jedynie wspomniany powyżej czas oczekiwania skróciłby się do 15 lat.

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Ordem e Progresso... Brazylia

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Chyba coś pomyliłem, ale wyszło mi karzełkowate diwy Bo jako hasło do krzyżówki nic innego się nie udało znaleźć. 8bf03a65-07fd-46bf-82e4-78be71a4379d.png Idę przeglądać mapę, jak coś znajdę dam znać

• Toadie

Mati - - Członkowie Teamu

No cześć. Okienko transferowe w sumie zamknięte, więc możemy poogarniać co i jak. Cytat od Toadie: „Kto wg Ciebie: a) zostanie Mistrzem Polski? Lech Poznań Pudło, 0/1. b) zostanie królem strzelców Ekstraklasy? Carlos Daniel López Huesca Pykło, 1/2. c) zostanie Mistrzem Świata? Hiszpania Nie wydaje Ci się teraz to śmieszne? 1/3 d) zostanie królem strzelców Mundialu? Cristiano Ronaldo Zaczął dobrze, ale potem wyrównał do poziomu Portugalii... 1/4 e) zostanie Mistrzem Włoch? Juventus Bez niespodzia…

• Sportowy

Mati - - Sport

Zgadł to! Heros.

• Astronomiczny

Mati - - Nauka

Paralaksa?

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Komory.

• O jakim państwie mowa?

Mati - - Nauka

Małe państwo, którego nazwa kojarzy się z liczbą mnogą określenia małego pomieszczenia lub części ludzkiego serca.