Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 81-100 z 101.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Siemanko! To ja Ardnas , 21 kwietnia 2020 roku powróciłem do Ogame. Wcześniej grałem w latach 2005-2010 o czym więcej napisałem u siebie na blogu: Po 10 latach wróciłem do Ogame - Gra która uczy pokory, zarządzania czasem... Pozdrawiam wszystkich świrów z UNI 1 - sojuszników z "Walka i Honor", cytując klasyka: "kurła, kiedyś to było..." Gdzie gram? Na serwerze Aquarius! A czemu akurat tam? Bo jestem z urodzenia zodiakalnym wodnikiem i tym sugerowałem się przy wyborze serwera. Cytat od Albert Ein…
-
Moja playlista z utworami (50 piosenek): youtube.com/watch?v=6Q-wZpCXtr…Yku6spF8USoTudKF-i5oZnpHO A tu "longtimy" (około godzinne lub dłuższe): youtube.com/watch?v=Ce6uCsnJgb…Yku62Zn4EdM0VsdVdHTUv0ynO
-
Taaa... Tylko z flociarzami bywa tak, że dopóki flota jest to i jest gra... do czasu złoma. Później kaplica, ciach, finito - urlop (ewentualnie wyloguj i pojawiają się idlaki) aka (czyt. ej kej ej) "muszę odpocząć" i zmiana serwera na nowy - koło zamknięte - powtórz cykl. Ogame to gra dla wytrwałych starych listów. Niech sobie każdy gra jak mu wygodniej, czas pozwala czy ma zamiłowanie do "x" stylu. Czasy się zmieniły, kiedyś internet był tylko w kompach, teraz większość ma go pod ręką w swoich …
-
Cytat od cokolwiek: „@El Baaboollo Nie usuniesz flot. ” Cały sęk w Tym, że oni przetapiając nawet te 20% swojej floty u handlarza mają zastrzyk surowcowy na bezustanny na wszystkich planetach rozwój np. kopalń czy badań. Do tego zmiana klasy w takim przypadku na Zbieracza, tworzy tych graczy totalnie poza zasięgiem reszty. Wypacza to zdrową grę fair-play i zbiorowy wyścig w rankingach. Szczerze to na ten moment - sam nie bardzo wiem jakby to rozwiązać.
-
planety na 17
Ardnas - - Błędy w grze
PostZapewne przyczyną problemu było to, że jednym momencie były dwa Eventy... na tej samej pozycji i zapewne algorytm "kodu" głupiał mówiąc prostym językiem. Wydaje mi się, że powinna pojawić się jeszcze jedna dodatkowa pozycja czyli 18. Dzisiaj na moim Aquariusie chyba najbardziej wyludnionym serwerze zdobyłem: 18x3.137 co daje łącznie 56 466 antymaterii.
-
Idźmy dalej... Na ile godzin ekspedycji wysyłać? 1H czy 2H czy 18H? Latać na tą samą galę po kilka razy te same kordy, czy o długość tu chodzi jak z siusiakiem? Pod uwagę jest brana ładowność statków czy ilość (sondy), a może suma punktów strukturalnych? Gdybanie Panie... Ja przez tydzień latania, co była teraz promocja, że dopsy można było znaleźć, latałem 4x slotami jako zbieracz, latałem tak na początku 1H, 2H, do 18H i znowu od 1H, dzisiaj latałem po 1-4 H. Znalazłem bodajże 3 dopsy, flotę: …
-
Bodajże z raz (max 3), użyłem tego handlarza jak MŚBN 10 badałem i z bunkra surkę zdjąłem bo nie chciało mi się już czekać na resztę to nawet nie zdałem sobie sprawy z faktu, że handlarz daje 35% wartości - byłem za to przekonany, że 35% to jego marża (płaci 65%) - a po zapłaceniu antymaterią ten procent poleci w dół. A tu heca!
-
Powinna być jakaś aktualizacja co do sekund budowy. Mamy rok 2020, to nie to co 15 lat temu i podział sekundy nie powinien już stanowić problemu na jakieś mikrosekundy. Bo tak teraz np. stocznię zapychają budowy jakiś WR w ilości tysięcy, a kolejny poziom nanitów nic nie daje do skracania czasu budowy.
-
Pomimo, że już wcześniej o tym wspomniałem, to powtórzę jeszcze raz bo widzę, że trwa od 2 stron ostra dysputa na temat Odkrywcy i latania na Ekspedycje. Bodajże żaden z Was nie wspomniał chociażby o istotnym fakcie, a mianowicie mam tu na myśli - CZAS/DŁUGOŚĆ EKSPEDYCJI. Większość z Was z tego co można tu wyczytać stawia na ILOŚĆ lotów, zapewne tych najkrótszych 1 godzinnych. Nie śmiem wątpić, że długość ekspedycji jest zapewne zależna od pozytywnego wyniku bądź negatywnego. Dłuższy czas zwięks…
-
Odnośnie tych ekspedycji i czarnych dziur, to z tego co zauważyłem chyba większość lata na minimalny lot 1h i idzie raczej w ilość, a nie jakość lotów - czyli mam tu na myśli długość lotu. Zapewne im dłuższy lot tym większa szansa na pozytywny wynik i mniejszy na negatyw (piraci, czarna dziura itd.). Chociaż kto tam wie.
-
Odkąd gram na Aquariusie (nie wiem jak jest na innych serwerach) to w licytatorze w około 90% wygrywa jedna osoba i wygląda to mniej więcej tak jak na załączonym obrazku. Jaki nasuwa się z tego wniosek? Otóż dość prosty: - Premiuje to starych listów, wyjadaczy, silniejszych graczy którzy stają się jeszcze silniejsi. Karci za to graczy słabszych, nowych, którzy są praktycznie bez szans w walce surowcami z kimś z topu kto jest kilka poziomów wyżej. Moim zdaniem powinno się to zmienić z poziomu KTO…
-
Cytat od Void: „Ej, Gameforge, taka jedna mała sugesta. ZRÓBCIE COŚ Z TYM GŁUPIM WYLOGOWYWANIEM BO JUŻ MNIE KREW ZALEWA, W TO SIĘ W OGÓLE NIE DA GRAĆ!!!! ” Swego czasu myślałem, że to tylko u mnie. Powinni zwiększyć czas utrzymywania w przeglądarce ciasteczek: Kod źródłowy PHP (4 linie)PS. Ogólnie do tych zmian, to klasa ZBIERACZ to ma mały plus i tak, ale moim zdaniem za mały, mogliby dorzucić jak ktoś już wyżej pisał +1 plazmowej, czy +2. Pełzacze zawsze są do zniszczenia, a sam nie wiem - nie…
-
Wlot we mnie. Docelowo miało być 200 GŚ, teraz ich nie będzie w ogóle. Tak swoją drogą, na serwerze Aquarius jest mega przeskok punktowy między ścisłym topem, a resztą stawki. Nie wiem jak jest na innych UNI. To starcie, to walka rankingowej 1 z 32. Pozdro! Dnia 05-09-2020 04:22:51 następujące floty spotkały się w walce: Agresor Kupie_deuter_oddam ________________________________________________ Lekki myśliwiec 5.000.000 Niszczyciel 22.000 _________________________________________ Obrońca Ardna…
-
Cytat od Darkstar: „i tez nie uciekaja ” ... ziomy z soja flotę podstawiajooo! Właśnie taa, aha aha! Weź nawiń na ten bit, yoł! Haha!
-
Cytat od wampek: „Jestem ciekaw, czy będziesz miał podobne zdanie, gdy to Tobie ktoś skasuje flotę minutę po skanie. ” Bunkry nie latajooo...
-
Cytat od Devuriel: „pomysł kiepski bo nie złapiesz już nigdy nikogo na fali- ani nie wyliczysz bo sobie każdy może skrócić druga opcja to nie możesz operować w ogóle flotą bo co, stoję sobie na moonie idę zapalić papierosa a w tym czasie ktoś 10 razy użyje dopalacza i w 1 minutę doleci do mnie a ja nawet nie zdążę dopalić papierosa a floty już nie ma ” I jaki z tego wniosek? Ty palisz, a on nie pali i ma pieniądze na dopalacze. Morał: Rzuć palenie!