Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 281-300 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Żadne zmiany w kodzie nie były robione w weekend. Dlatego możliwym jest po prostu brak szczęścia. Zamykam.

• Wieczne wczytywanie i Badania

Art - - Błędy w grze

Wczytywanie okna podglądu flot zostanie poprawione dziś o 13 w kolejnej wersji. Problem z badaniem proszę zgłosić na support.

• Proszę czekać na rozpatrzenie zgłoszenia w systemie support

• Autouzupelnianie floty

Art - - Błędy w grze

Problem jest zgłoszony do Działu Technicznego.

• Wersja 7.1

Art - - Nowości

Szanowni Gracze, na dziś została zaplanowana kolejna aktualizacja istniejącej wersji oznaczona numerem 7.1.0 rc15, zawierająca kilka poprawek. - Parametr złomu z obrony został naprawiony na universach gdzie obowiązywał - Poprawiono czas wczytywania w okienku aktywności flot - Możliwość transportu surowców dla sond szpiegowskich została przywrócona na universach, gdzie jest aktywna - Ilość wyświetlanych ofert na rynku została zwiększona z 10 do 25 Aktualizacja powinna trafić na serwery ok. godzin…

• Wersja 7.x - dyskusja

Art - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od ale cios antynazista: „no przelicznik na rynku @Art czy wszedzie tak bedzie we wszystkich krajach czy tylko w pl ? (po za leda) ” Wszędzie ma być tak samo oprócz uni eventowych. UK z tego co wiem jest zbugowane bo tam opcja trwałego przelicznika nie została włączona.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od ale cios antynazista: „napisz tylko czy tak we wszystich krajach czy tylko w pl ” Nie wiem do czego się odnosisz. Btw. żeby nie było, zaraz muszę od Was uciekać na kilka godzin, ale wieczorem się pojawię i popatrzę na sajgon Cytat od KissOfTheDragoon: „@Art czy stare uni beda mialy pozostawionego handlarza czy bedzie on zlikwidowany i zastapiony rynkiem? ” Handlarz zostaje

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od ale cios antynazista: „cos na ostatnio chwile by ostudzic nasze wqurwienie ??? panie @Art dziekujemy ” Nie chwal dnia przed zachodem i panuj nad językiem Cytat od KrzysDRJ: „Cytat od Art: „Cytat od wampek: „@Art powtórzę pytanie bo uważam je za dość istotne... czy przeliczniki u handlarza będą w jakikolwiek sposób zależne od tych na rynku? ” nie.Przy okazji dowiedziałem się ważnej rzeczy: współczynnik na rynku na istniejących już serwerach będzie ustalony na: 2.5:1.5:1 i nie będzie podl…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od wampek: „@Art powtórzę pytanie bo uważam je za dość istotne... czy przeliczniki u handlarza będą w jakikolwiek sposób zależne od tych na rynku? ” nie. Przy okazji dowiedziałem się ważnej rzeczy: współczynnik na rynku na istniejących już serwerach będzie ustalony na: 2.5:1.5:1 i nie będzie podlegał zmianom (nie dotyczy Ledy) Przy tworzeniu oferty lub odpaleniu wyszukiwania, będzie można zobaczyć oferty w zakresie +/- 30%

• Wersja 7.1

Art - - Nowości

Oto krótka lista zmian, która zostanie wprowadzona przy tej aktualizacji oznaczonej numerem 7.1.0 rc14 - Usunięto błąd powodujący pojawianie się pustych pól wrakowych - Usunięto błąd w skanowaniu falangą - Usunięto błąd powodujący brak wiadomości, gdy własne Gwiazdy Śmierci w misji niszcz zostały zniszczone. - Usunięto błąd, który powodował, że przedmioty M.O.O.N.S nie działały poprawnie - Usunięto błąd powodujący pozostawanie deuteru na planecie w momencie ucieczki z planety - Usunięto błąd, kt…

• Wersja 7.1

Art - - Nowości

Szanowni Gracze, Rozpoczął się proces wdrażania nowych ustawień serwera do konfiguracji wszystkich Universów. Proces ten może zając ok. 60 min. Po wprowadzeniu nowych konfiguracji, rozpocznie się proces aktualizacji Unviersów do wersji 7.1 Aktualizacja jest przeprowadzana kolejno we wszystkich krajach, dlatego też sam proces może zająć ok. 4 godziny, aby był aktualizacja była widoczna na każdym serwerze OGame. Proces został rozpoczęty, ale prosimy o cierpliwość Dziękujemy za wyrozumiałość.

• Wersja 7.x - dyskusja

Otrzymałem kolejną korektę do wzoru na zysk z ekspedycji: Cytat od Art: „+X% do zysku z pomyślnych ekspedycji Gdy posiada się aktywną klasę wzór obliczający zysk z ekspedycji jest następujący: (Podstawowa wartość łupu + bonus klasy) * prędkość_ekonomii Wartości domyślne dla prędkości eco 5 wygląda to tak: (1+0,5) * 5 Pionier daje bonus w wysokości x2 dla podstawowej wartości łupu na ekspedycji Oba bonusy można łączyć, zatem w przypadku Odkrywcy i Pioniera we flocie: (Podstawowy łup + bonus klasy…

• Wersja 7.1

Art - - Nowości

Szanowni Gracze, nie uda nam się ukończyć prac nad aktualizacją przed godziną 14:00. Jednak sama aktualizacja wciąż jest planowana na dzisiejsze popołudnie. Jak tylko będę znał dokładny czas, poinformuję Was w tym wątku.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Apofis: „@Art nie można karać graczy za coś co jest legalne, nie wyobrażam sobie, że kupię coś tanio w rynku a sprzedam sobie w normalnym handlu według zasad 3:2:1 i mam być za to ukarany. Nonsens, należy zmienić zasady - przeliczniki. ” Także wychodzę z tego założenia. W tym momencie to gra decyduje o przelicznikach i nie mogę zbytnio wpływać na rynek. Pytanie co ja mam zatem zrobić z przelicznikami w zwykłym handlu

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Muniek: „@Art cos wiadomo o tych przedmiotach +15 pól na ekspedycjach ? wszystkich klas / tylko odkrywcy ? ” "Można znaleźć dowolny przedmiot oprócz przedmiotu zmiany klasy" Taką informację mam. Dopytam tylko czy klasa będzie miała jakiś wpływ. Cytat od Grau: „Nigdzie nie jest napisane czy bonus od pełzaczy bedzie aktywny tylko dla klasy zbieracza i czy kupno pełzaczy przez inna klasę da im jakieś profity a jeśli tak to w jakiej wysokości ” Jak to nie: Cytat od Art: „Wzór na bonus pełza…

• Wersja 7.x - dyskusja

Na chwilę obecną podsumowanie najważniejszych zmian jest tutaj: MCO - ważne informacje zbiorcze Informacje o rynku i innych mniejszych zmianach wciąż wiszą w listach zmian wersji 7.0 oraz 7.1 Cytat od Ecc0: „Cytat od Art: „Na początku trzeba wybrać klasę ” Trzeba czy można wybrać @Art? Na Ledzie można było się wstrzymać i wybrać później klasę. A jeśli trzeba no to @pit sorry za wprowadzenie w błąd... ” Oczywiście, że wybór jest dobrowolny. Chodzi o to, aby wziąć udział w tej karuzeli bonusów kla…

• Wielu z Was zgłaszało problemy z odczytywaniem informacji, które w trakcie testów zostały rozbite na dwie wersje. Wersja 7.0 zawiera pierwotne informacje dotyczące nowej wersji, które zostały nieco zmodyfikowane w wersji 7.1 w kilku kluczowych miejscach. Zbieracz - +25% produkcji kopalni - +10% produkcji energii - +100% do prędkości transporterów - +25% do przestrzeni ładunkowej transporterów - Oferty: +2 - Niższe opłaty rynkowe - +X% bonus Pełzacza - Ilość Pełzaczy wyświetlanych w ustawieniach …

• Wersja 7.x - dyskusja

Nic z flotami się nie stanie Na początku trzeba wybrać klasę, więc bez niej można grać tak jak dotychczas.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od KrzysDRJ: „Chciałbym poznać Twoja osobista opinię czy uważasz, że wersja jest już na tyle dopracowana, że nadaje się na nasze uni? ” Pytasz się osoby, która o tym nie decyduje. Mam wgląd w proces rozwojowy, widzę trwające prace, ale nie jestem programistą oddelegowanym do pracy nad wersją, aby móc Ci powiedzieć, że wersja jest dopracowana. Jeżeli zapadłą decyzja o wprowadzeniu na serwery, ktoś uznał, że testy PTS, UK oraz universa MCO można zakończyć i wdrożyć na pozostałe serwery. Wyła…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Calipso: „Co do tego wzoru (ktory nie wiem skad macie) na maksymalną liczbę Pełzaczy na planecie?: ((metal mine level + crystal mine level + deut synth level) * y * 0,02) * 1,5 To ten 'y' we wzorze nie może byc taki maly, bo przy np. y = 7 bym mial 28,8 Pełzacza na planecie . Chyba, że ten wzor ma tam potęgowanie, albo w ogóle bedzie inaczej wygladal. ” Ostatni wzór jaki mam to: (lvl metal mine + lvl crystal mine + lvl deuterium mine) * y * 0.0002 * x y = 8 (server setting) x = 1 (if cl…