Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 81-99 z 99.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• W mordę forum nie poznałem Wróciłem po dłuższej nie obecności, gdyż pracowałem nad dostaniem się do redakcji Film Data Base (fdb.pl) oraz pewnym z nią związanym projektem. W sumie udało się, jak i udało mi się znaleźć osobę do okładki, takiej konkretnej okładki. Sam rysunek jest już prawie ukończony. Na dniach dostaniecie na blogu zaległe kawałki czyli dokończenie rozdziału 7 i cały 8. W dniach 11-19 (może trochę dłużej) lipca mnie nei będzie w domu i nie będe mieć żadnego dostępu do neta, więc …

• Kefka, akurat sensownie się czepiasz, ale to są drobinki w sumie (w większości). Jestem teraz na wsi, wracam we wtorek więc wtedy coś dodam i odpiszę sensownie, bo tu net słabo działa. Kefcia, dostaniesz dłuuuuuugie wyjaśnienie

• Speeder dzięki za definicję A co do Vili i reszty ludków z Pegasa II to ich przygody jeszcze się trochę pociągną, nie koniecznie tak jak byś prawdopodobnie tego chciał

• No będzie bardzo mocno zaznaczone przez jednego (a nawet kilku) Bohatera o tym dziwnym i w sumie nieracjonalnym, jak na taki poziom techniczny, zachowaniu Niszczycieli. Chyba domyślasz się kto będzie o tym rozmawiał, bo to w kilku wcześniejszych fragmentach było już pokazane. Tak samo będzie wyjaśnione gdzie się podziała Armanada Niszczycieli. Jednak pojawią się też zaskoczenia, zarówno co do niektórych postaci jak i głównego przeciwnika. Zobaczymy jak bardzo uda mi się was zdziwić. Potem będzie…

• Co do lasera, to ja przyznaję że nie wszystko pamiętam z zajęć fizyki i naprawdę myślałem że laser to uporządkowany strumień elektronów. Widocznie muszę zajrzeć na nowo do podręcznika No ale poza tymi nieszczęsnymi elektronami to w czystej teorii czy taka wizja działa strumieniowego byłaby możliwa, Kefka? Co się tyczy błędów literowych, no to tylko moja wina, ale ja naprawdę czytając tekst po kilka razy często ich nie zauważam. Naprawdę ciężko mi to wszystko ogarnąć, mając w głowie kolejne kawał…

• Kolejny odcinek pojawi się w środę późno w nocy (w sumie to będzie pewnie już czwartek ). Bedzie on dotyczył głównie wydarzeń z Pegasa II, ale też co nieco będzie dalej o walkach na Ventes. Z takich smaczków moge zapowiedzieć że bitwa o Danar, zostanie niejako osobno zatytułowana "Wojna o Danar" i będzie jakby długim opowiadaniem w całym pierwszym tomie. Bedzie też zarazem najbardziej brutalną i militarnie największą potyczką w całym cyklu. Do usłyszenia za kilkadziesiąt godzin

• Kurde, byłem tak zmęczony że nie zauważyłem. Dałem opisy na Astrze-5 przed Ventes, aby to połatać czasowo, bo inaczej byłoby do chrzanu. Czyli niejako nie ma odcinka drugiego. A raczej obecny odcinek drugi to poszerzona wersja na początku o fragment na Astrze. Sorry za pomyłkę ale naprawdę mam sporo na głowie. EDIT POPOŁUDNIOWY Zrobiłem korektę. Teraz tak: - odcinek 2, to w istocie dodany wczoraj wieczorem odcinek trzeci. Zawiera on ten dodatkowy fragment na Astrze-5 oraz cała resztą która juz b…

• Dobra dodałem kolejny kawałek. Sorry za zwłokę ale nie miałem czasu. Teraz tak do Kefki odpowiedź na twój koment na blogu. - Interpunkcja wiesz że to moja słaba strona, tak więc wyłapuję to co widzę. - Frazesy i itp dodaję bo mi mówiono (kumple z roboty) że za mało ubogaceń opisowych jest a za dużo brutalności i pesymizmu. Wolałem to drugie, no ale chciałem dobrze. W każdym razie może dlatego ci się nie do końca podobała nowa wersja. Usunąłem te frazesy i jest po staremu. - rzeczywiście mało jes…

• Sorki że trochę mnie nie było, ale obecnie ganiam po trójmieście i szukam nowej pracy. Dziś w nocy dam w końcu kolejny kawałek. Kefka co do twego zapytania, to każdy blog sam sobie moderuje użytkownik. A edycji wpisu chyba nie ma Jak chcecie to dawajcie tutaj komenty, tak chyba będzie najrozsądniej.

• No dobra. Miałem krótką konwersację z Panem Devilem na PW i podjąłem decyzję. Zważywszy iż nie mam zamiaru niszczyć swej książki łagodząc ją i zmniejszając z PG13 na BO, to też będę dawał wszystko na blogu, zaś każdego czytelnika proszę o dodanie owego bloga do zakładki. Linków w temacie nie mogę zamieszczać, gdyż (tu cytat) prowadzą one do strony o treściach zastrzeżonych, czyli wulgarnych. Dlatego będę dawał tu tylko info że coś nowego zamieściłem. Czytelników zachęcam zaś do regularnego (w mi…

• Ladia, dzięki za wsparcie. Choć wśród modów czasem sporadycznie znajdą się jakieś myślące jednostki z którymi idzie pogadać. Przykład Doktorek Devil (tak ten sam który się tu odezwał). Jak go poprosiłem o zmiany to szybko je zrobił i nowego tematu się nie czepiał. Dopiero gdy Zaimer się wtrącił wszystko szlag trafił, ale czego oczekiwać od nastolatka mającego ponad 13k postów z czego większość w dziale spam i tematach typu "Zamykam temat". No litości. Do administracji nie pisałem bo to byłaby rz…

• Dobra, dodam coś od siebie jako autor tematu. 1. Na wstępie zaznaczę iż temat który prosiłem o usunięcie, mianowicie STARY tekst książki, został skasowany, zaś w jego miejscu wstawiłem nowy. Zawsze podkreślałem iż tekst jest tymczasowo, gdyż chcę (i tego dopnę) wydać powieść drukiem. Zważywszy iż jest ona trzy tomowa, pierwszy tom do czasu wydania zamieszczam w wersji roboczej tutaj, po czym zostanie on usunięty, poza pierwszym rozdziałem. 2. "Piekło kosmosu" jest powieścią wojenną z kategorią 1…

• Poniżej link do dzisiejszego kawałka. Dawajcie jakieś komentarze na blogu, to może odżyje blog.wiara.pl/vermin/2009/03/0…smosu-rozdzial-vii-odc-2/ Aha, każdego kto lubi lekkie surviwal horrory zapraszam do czytania "Cieni umysłu". Powinno się spodobać.

• Jutro przed południem. Oneli, jak mniemam masz linka do zamkniętego tematu

• Kefka to jest cały rozdział 6, ponad 40 stron No ale jak chcesz to mogę dać, ewentualnie przesłać na maila.

• Jako iż "szanowny" (czytaj jak chcesz) moderatorek po krótkiej dyskusji mnie olał, gdyż wytknąłem mu iż sam w sumie powinien wygwiadkowac bluzgi, a nie iść na łatwiznę i usuwać temat, zakładam kontynuację. W sumie będzie to temat tylko informacyjny, gdyż tekst tymczasowo będę zapodawał na swoim starym blogu, którego długo już nie używałem. Nie chcę ryzykować, ze znowu urwie się jakiś śmieć i mi temat skasuje, bo mu się tak podoba. Do administracji forum nie ma co pisać, bo oni mają to w zadzie i…

• To od razu kolejna rada (uwaga będę krzyczeć) ZAPOMNIJ O SERII "BAZIL"!!!!!!!!!! Nie wiem co za matoł ja tłumaczył, ale jak fabularnie jest marna (dla mnie) tak stylistycznie jest beznadziejnie żałosna (nie tylko dla mnie). Tam są takie debilne zwroty i sformułowania, że sie niedobrze robi. Jedynie "Eragon" jest od tego gorszy (w moim mniemaniu). Jak chcesz dobrych tekstów to po prostu weź takie z życia wzięte, typu "Synku nie kituj. ja nie okno" wykorzystano to nawet w jakimś filmie A skoro w s…

• Der, kilka dobrych rad. 1. Daj tu CAŁOŚĆ tego opowiadania. jeśli uda ci się je wydać, to wtedy skasujesz wszystko poza pierwszym postem, prosta zasada, ale daj całość. Zapodanie na publicznym forum całego opowiadani z zakończeniem zachęca potem do kupna. Powód prosty, czytelnik kupi opowieść która mu sie podobała, ma dobre zakończenie i jest poprawiona stylistycznie. Moja opowieść również zostanie tutaj dana cała. 2. Nigdy, przenigdy nie mów co będzie potem. Niszczysz tym fabułę. 3. Nie mów że j…

• Co do łapek to uwierz mi na słowo, one tak naprawdę nic nie znaczą. Pamiętam czasy jak moje opowiadanie miało poniżej 5,5 w łapkach, a czytelników i tak miałem od groma. Jak komuś się opowiadanie spodoba to po prostu nagabnie kumplowi ten z ciekawości zajrzy i tak dalej. Co do uprzedzania co się stanie to naprawdę tego nie rób. Nawet jeśli fabułą rozwija się na kilku płaszczyznach to i tak dla czytelnika większym zaskoczeniem będzie jak nic nie będzie wiedział. Możesz coś podsunąć, ale jak czyte…