Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 161-180 z 336.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Biologiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Nope - uszy mam większościowe Pytanie oddaję bo możliwe, że wyjadę na kilka dni.

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Zadajesz!

• Biologiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Guzek Darwina. Przez Ciebie zacząłem oglądać uszy.

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Ulala ja też nie mam pomysłów, a kiedy brakuje pomysłów tworzą się pytania dziwne i oto jedno z nich: Państwo to ma w godle zwierzę, budowlę oraz roślinę. Ta roślina związana jest z pewnym popularnym napojem. ;P

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

No tak

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Palau

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Państwo to wydaje piękne monety kolekcjonerskie chociaż nie posiada mennicy, która byłaby przygotowana do bicia takowych. Ponadto uzyskało niepodległość w 1994 roku.

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Nepal

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Yeap - czajnik Twój

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Oh tak - w sumie fajnie znać odpowiedź na pytanie po przeczytaniu jakiejś książki, czyli w tym przypadku "Upadku Cesarstwa Rzymskiego", a nie jak to zwykle bywa dzięki guglom. Tzn, nie mam nic do gugli - zazwyczaj sam szukam, ale czasami człek się zastanawia po co czyta te papierowe pierdoły i teraz wiem! Teraz pytanko - stosunkowo proste: Państwo o najdłużej funkcjonującym systemie republikańskim?

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Jak nazywa się teoretyczny obiekt w pełni wykorzystujący energię słoneczną, który zmieniłby jasność gwiazdy dla obserwatora położonego poza nim

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Ja bym strzelił, że chodzi o Państwo Wandalów założone na gruzach Afryki Prokonsularnej. Dzisiaj na tym terytorium znajduje się Tunezja i Algieria. Moim zdaniem to właśnie upadek prowincji afrykańskich doprowadził do ostatecznego upadku Cesarstwa zachodniego, więc stąd ten strzał. Ponadto właściwie do samego końca istniały plany odbicia tych terenów ze strony obu cesarzy.

• Nowe Filmy

Aecjusz87 - - Muzyka i Film

(Czy w tym temacie można dyskutować?) A miałeś jakieś skonkretyzowane oczekiwania wobec tego filmu? Może stąd zawód. Film pokazał kilka istotnych spraw, np jak mylne mamy pojęcie o nas samych. Nie powiedziałbym, że punktem zwrotnym był "przypadek". Może Adwokat myślał tak jak Ty, ale przypadek to nie był - to była decyzja. Między innymi o tym jest ten film. Jakkolwiek byś nie myślał o konsekwencjach, źródło zawsze leży w Tobie. Cytat od Thorgoth: „"najbardziej grafomańskie i sztuczne dialogi w k…

• Nowe Filmy

Aecjusz87 - - Muzyka i Film

Byłem na Adwokacie - póki co na filmwebie ma 5,4. Moim zdaniem ocena zdecydowanie za niska. Nie jest to Kraj Dla Starych Ludzi ale wychodzi się z kina z kacem. Czemu? Pewnie dlatego, że film jest bardzo życiowy. O konsekwencjach decyzji, chciwości, seksie, dziwnych przestrzeniach, w których się poruszamy - niby otwartych ale w istocie hermetycznych i klaustrofobicznych. Przekaz jest prosty, ale kilka fajnych cytatów da się wyjąć. Film należy do tych, które bez konkretnych aktorów by się nie obro…

• oddaję

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Tak Inkowie Czajniol Twój

• Wodą. I tylko wodą.

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Niet. No to podpowiedzi: To nie Azja. Państwo to miało wątpliwą przyjemność spotkać Hiszpanów.

• Dla mnie Lewy jest postacią zagadkową. Z jednej strony strzela bramki w Dortmundzie, ma kontrakty reklamowe i stosunkowo dobry PR w mediach polskich i zagranicznych. W reprezentacji co prawda bramek nie strzela ale moim zdaniem wyraźnie widać, że szuka on kolegów z drużyny do wykończenia akcji. W przeciwieństwie do całej drużyny bardzo się stara podawać na pewniaka i szuka też ciekawszych rozwiązań. Ale jest też drugi obraz. Obraz napastnika, który nie strzela bramek i ciągle chodzi obrażony. Wc…

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Niet.