Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 121-140 z 336.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Nowe Filmy

Aecjusz87 - - Muzyka i Film

Dlaczego genialny?

• Nowe Filmy

Aecjusz87 - - Muzyka i Film

A ja byłem, i tutaj nie będzie zaskoczenia, na Hobbicie. Film mi się podobał, zdecydowanie lepszy od pierwszej części. Dużo fajnych potyczek, wymyślna scenografia, ciekawe nowe lokalizacje. Niestety i na drugiej części nie opuściło mnie wrażenie, że to odcinanie kuponów i niektóre sceny wydłużono absolutnie tylko po to by starczyło materiału na trzecią część. Owszem przydługawe sceny czasami rodzą klimat w filmie, ale w Hobbice robi się po prostu nudno co w filmie z tego gatunku uważam za niedop…

• A nie chodzi po prostu o Esgaroth? Co prawda miasto tylko pośredniczyło, ale nie da się ukryć, że to od nich płynęło winko.

• Znani i lubiani ludzie

Aecjusz87 - - Nauka

Colbert?

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Odpowiadam: Prędkość światła można przekroczyć np w środowisku wodnym ;x Oddaję pytanko :XP:

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

A Wy ciągle o teorii... Kolejna podpowiedź: Jak najlepiej przekroczyć prędkość światła? Obniżyć tę prędkość! Dodajcie do tego poprzednią podpowiedź o zmianie środowisko i już powinno być łatwiej.

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Cytat od dareczek: „Natomiast o cząstki obdarzone masą (wg Einsteina) nie mogą szybciej,” To teraz zapytajcie siebie w jakim środowisku nie mogą i potem je zmieńcie tak by mogły. Mówiłem, że chodzi o pewne oszustwo.

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

W podanym filmiku autor popełnia błąd logiczny bowiem punkt odniesienia dla obserwatora obrotu kołka z laserem jest inny niż dla obserwującego kropkę lasera na krawędzi domniemanej miski. Prędkość oznacza zmianę położenia w jednostce czasu. W tym eksperymencie nie można porównać obu wielkości bo odległość do pokonania w przypadku kołka a kropki lasera jest zgoła inna (inny wektor). Poza tym wyobraź sobie, że siedzisz na tej misce oddalony od środka o te 600.000 kilometrów. Kropka lasera dotrze d…

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Niestety - lużny kabel w CERNie to błąd a nie oszustwo. Swoją drogą co za dekle, żeby odtrąbić takiego newsa a potem cichaczem się z niego wycofać. Cytat od menel984345: „Czyli struktury niezwiązane grawitacją mogą osiągnąć względem siebie prędkość większą od prędkości światła” Ale ja nie pytam o teorię tylko o fakt. Grawitony, fotony, czy jak Ty to nazywasz, struktury przestrzenne i ich ewentualna obserwacja to teoria. Natomiast ja pytam o eksperyment, który można przeprowadzić na ziemi, i któr…

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Bardzo ładnie Igła

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Jakie Państwa roszczą sobie prawa do skarbu Priama i dlaczego, każde z nich uważa, że takie prawo posiada?

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Jeżeli mówisz o prędkości rozszerzania wszechświata to ona nie przekracza prędkości światła. Cytat od menel984345: „Niemniej nie jest to prędkość, którą może osiągnąć materia” O widzisz - błąd Jest eksperyment, który udowadnia, że cząstka posiadająca masę może osiągnąć prędkość nadświetlną. Związane jest to z małym oszustwem.

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Cyrena.

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Czy możliwe jest zaobserwowanie prędkości nadświetlnej (wyjaśnij)?

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Świąteczny strzał: Pitekusaj

• Astronomiczny

Aecjusz87 - - Nauka

Zazwyczaj o perseidach, geminidach czy innych leonidach mówi się, że ich "radiant leży", więc podejrzewam, że chodzi o radiant.

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

tak!

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Nazwa tego Państwa wywodzi się z języka Indian, od których otrzymaliśmy również nazwę pewnej fryzury. O jakim państwie mowa?

• II wojna światowa

Aecjusz87 - - Nauka

Ale ta operacja jest związana z SOE lub OSS?

• Gra o Tron

Aecjusz87 - - Rozrywka i hobby

Ja oddaję Lajtmanowi