Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 101-120 z 336.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Gra o Tron
PostTak - najważniejsza chyba była Valyria Zadajesz
-
Gra o Tron
PostPo śmierci Balona na wyspy wrócił Euron Wronie Oko - gdzie przebywał ten miły Pan ze swoimi statkami?
-
Liga typerów - dyskusje
Aecjusz87 - - Piłka Nożna
PostNiemożliwe rezultaty w tej kolejce. Podejrzewam, że jakby trafić 3 wyniki to byśmy nie musieli robić nic przez najbliższy rok.
-
Gra o Tron
PostCholera dobrze pamiętam, że mieli czarno - białe kubraczki? To strzał bo serio kojarzę jakąś szachownicę, ale nie wiem czy to było w PLiO nawet.
-
Gra o Tron
PostA co to Braavos, żeby się wpychać w kolejkę? Spoko, żarcik - kompletnie mi z głowy wyleciało, że miałem pytanie podać. Lanek zadawaj, bo odpowiedź chyba jasna.
-
Astronomiczny
PostTak - brązowa. Czajniol Twój
-
Astronomiczny
PostNie zapominaj o planetoidach trojańskich. Pytanko: Amerykańskie zdjęcia z powierzchni księżyca pokazują, że jego powłoka jest srebrna. Chińskie zdjęcia pokazują inny kolor. Jaki? :D
-
Astronomiczny
PostMoże myślę zbyt łopatologicznie, ale jeżeli satelita czy pocisk wytraca prędkość to zaczyna spadać. Prowadzi to do konkluzji, że ziemia zbliżyłaby się do słońca, aż do wchłonięcia?
-
Gra o Tron
PostBoros Blount
-
Astronomiczny
PostAle, że od razu? Tak pstryk i już? Doszłoby do przemieszczania płyt tektonicznych. Sądząc po aktualnym wpływie grawitacji księżyca, również woda by wystąpiła z brzegów - tzn zaczęłaby się przemieszczać, ale gdzie to nie powiem, chociaż strzelam, że w kierunku równika bo siła odśrodkowa byłaby mniejsza. Pory roku by się zmieniły + ogólna temperatura na świecie przez szereg czynników. Kiedyś czytałem, że skoro prędkość wirowania by się zmniejszyła to i grawitacja by się zmniejszyła i doszłoby do r…
-
Astronomiczny
PostHmmmm zaliczam odpowiedź ale Ogólna Teoria Względności ma w sobie wiele pomniejszych. Zdaje się, że to konkretne prawidło grawitacji zawiera się w teorii równoważności. Czajnik Twój i dzięki za linka!
-
Astronomiczny
PostTo nie wiedziałem, że one tak często występują. Ja widziałem je raz w życiu i to w dodatku na zachodniej półkuli. Swoją drogą gdyby mi ktoś nie powiedział, że to satelita, pomyślałbym, że to bolid i tyle. Pytanie: Która teoria mówi o tym, że grawitacja nie zależy od struktury lub natury ciała?
-
Astronomiczny
PostChodzi Ci o flary systemu Iridium? Tzn te błyski mają pochodzenie sztuczne czy naturalne? Flary, o których wspominam pasują do Twojego pytania tylko niestety nie wiem jak często one występują.
-
Gra o Tron
PostOczywiście - wychodek Twój
-
Ogarnąłem w przerwie świątecznej INFERNO Dana Browna. Ten autor zatrzaskuje mnie w swoim świecie i czytanie jego książek autentycznie mnie wciąga. Po Zaginionym Symbolu i teraz się nie zawiodłem. Inferno dotyka ciekawego problemu przeludnienia na świecie. Faktycznie w natłoku informacji dotyczących dzietności Polaków można zgubić istotną kwestię tego, że do 2050 liczba ludności na świecie może dosięgnąć 9mld. Taka sytuacja może rzutować właściwie na wszystko co nas otacza TYM BARDZIEJ, że dystry…
-
Gra o Tron
PostJak Tyrion udowodnił, że jego ojciec jednak nie "sra złotem"?
-
Nowe Filmy
PostNo właśnie, ja jestem wyjątkowo tolerancyjny jeżeli chodzi o kino i dosyć łatwo mnie zachwycić, a jednak ten Hobbit czasami mnie nudził, co powinno u każdego zrodzić wątpliwości. Z Legolasem i orkami trafiłeś w 10tkę. !!UWAGA HOBBICI SPOILER!! A nie uważasz, że druga część i tak była lepsza od pierwszej? Ja miałem takie wrażenie. Może pozostało ono po postaci smoka i tego jak zmierza spalić śmiesznie zarządzany Esgaroth. Swoją drogą ten smok był całkiem rozgarnięty, ja na miejscu Bilbo zapytałby…
-
Nowe Filmy
PostHaha - no właśnie, grunt to zadowolone dziecko i że można przysnąć. Ej - czyli to prawda, że niektórym w IMAXIE kręci się w głowie? Zawsze myślałem, że to jakaś ściema. Ja w IMAXIE ostatnio byłem na Hubble`u czyli kilkanaście miesięcy temu. Właściwie chodziłem tam na filmy tylko takie, na których mogło mi "urwać" głowę, czyli o kosmosie albo inne Avatary. Odkąd jednak oglądam filmy w HD na dużym tiwiku w domu, kino jakoś wizualnie przestało robić na mnie wrażenie. Ostatnio jedynym plusem takiego…
-
Gra o Tron
PostPrzydupasa królowej Selyse - Ser Patrek`a z królewskiej góry czy jakby to przetłumaczyć.