Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 336.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Nowy sezon TRUE DETECTIVE. Nowi aktorzy, nowa fabuła, nowe miasta, nowy klimat. Poleciały 2 odcinki i jest poprawnie. W poprzednim sezonie na tym etapie już byłem zauroczony. Niemniej warto - charaktery są ciekawe.
-
Nowe Filmy
PostNa razie napisałeś o wielu bzdurach, ale żadnej nie wymieniłeś. Napisz w spojlerze bo nie kumam o co może chodzić.
-
Nowe Filmy
PostThorgoth, Logicaus - bez obaw. INTERSTELLAR - Jeden z najlepszych i najtrudniejszych filmów sci-fi. Mało banialuk, dużo treści, która (mimo trudnej tematyki) nie nuży i trzyma się kupy. W ten sposób jeszcze nikt nie pokazał człowieka w zderzeniu z osobliwościami kosmosu. Okazuje się bowiem, że rzeczywistość lub nasze przypuszczenia co do jej wyglądu, jest wystarczająco ciekawa by przez 3 godziny wcisnąć w kinowy fotel. Nolanowi udało się to pokazać. Mefju trzyma formę. Dzięki niemu ten film stał…
-
Historyczny
PostTak jest - zadajesz!
-
Astronomiczny
PostEhe - i zatoka meksykańska. Czajniol Twój
-
Astronomiczny
PostJaki rejon świata przedstawia fotka niedawno wykonana z pokładu ISS? Zdjęcie zrobione z pułapu 400 kilometrów. KLYK
-
Astronomiczny
PostCzyli, że chodzi Ci o promieniowanie kosmiczne? Promieniowanie może np wpływać na chmury - zjonizowane atomy powietrza chyba lepiej skraplają parę wodną (o ile mogę tak napisać mało profesjonalnie). Oczywiście to promieniowanie jonizuje powietrze, więc istotnie wpływa na klimat poprzez "zarządzanie" chmurami. A im więcej chmur, tym np więcej ciepła zatrzymuje się na powierzchni planety.
-
Geograficzny!
PostTak jest
-
Astronomiczny
PostMała epoka lodowcowa była związana z długim okresem minimum Maundera. Nie za bardzo rozumiem pytanie bo odpowiedziałbym tak samo jak Toadie. Chyba, że chodzi o cykle Milankovicia tj. relację otrzymywanej przez Ziemię energii ze Słońca do zmieniającej się orbity naszej planety.
-
Geograficzny!
PostJan Vermeer jest zazwyczaj znany z przedstawień prostych chłopek nalewających mleko czy innych scenek rodzajowych. Znane są jednak 2 obrazy, które przedstawiają widok pewnego miasta. Co to za miasto? sneaky.gif" title=":>">
-
Geograficzny!
PostGłogów - miałem okazję nim jechać i szczerze mówiąc nie wiedziałem, że to rondo.
-
II wojna światowa
PostTak - akcja meble W zasadzie operacja polegała na transporcie mebli (również zabytkowych) NA TERENY WSCHODNIE, które według Niemców były ubogie w tego typu wygody jak szafy, krzesła czy stoły. Zadawaj pytanko.
-
II wojna światowa
PostHmmm - po części masz rację ale nie jest to pełna odpowiedź. Najlepiej rozwinąć skrót "M" i wszystko stanie się jasne.
-
Geograficzny!
PostCiocia i wujek są spoko ale ja znam trochę inne wymiary. Generalnie jednak mówiliśmy o tym samym tj. masywie Tamu. Ruffi czajnik Twój!
-
Geograficzny!
PostPodrzucisz linka?
-
Geograficzny!
PostIle kilometrów ma najszerszy wulkan na ziemi?
-
Geograficzny!
PostZa pośrednictwem naszego kurlandzkiego lenna. Była to wyspa Tobago i wysepki i skrawek lądu będące dzisiaj w posiadaniu Gambii. EDIT: XVII wiek
-
Historyczny
PostJakie obrazy wchodziły w skład "Wielkiej Trójki Czartoryskich" i co się z nimi aktualnie dzieje?
-
II wojna światowa
PostCzego dotyczyła niemiecka operacja "M-Aktion"?
-
II wojna światowa
PostOperacja Pika