Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 301-320 z 336.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Panowie no kurcze, trochę skupienia

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Nie o Chiny mi chodzi

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Kurcze chciałem oddać ale nikt się nie pokusił tak więc zadam Będzie proste: Na terenie tego państwa znajduje się budowla, która kosztowała życie 20.000 - 30.000 tysięcy ludzi. Państwo to stało się samodzielne głównie ze względu na ową budowlę.

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

EDIT - oddaje pytanie - sory za nieporozumienie.

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Maroko ?

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Kanada ? z tym wiekowym to po prostu chciałem doprecyzować

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Włochy ? edit: wiekowa budowla - chodzi Ci o to, że ma ponad 100 lat czy, że jest po prostu stara ? sneaky.gif

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Buli nadszedł czas na podpowiedź

• A wiesz jak rozwiązali problem przesyłu energii na ziemię ? No bo bez tego ciężko mi uwierzyć w taką budowlę w 2016 roku. No chyba, że utajnili technologię, co by mnie nie zdziwiło

• Za 4 lata elektrownia słoneczna na orbicie ? Dobrze zrozumiałem ?

• Znasz tytuły tych swoich czasopism Hiperku ? Bezprzewodowe przesyłanie energii na dzień dzisiejszy jest związane ze zbyt dużym ubytkiem. Postawienie żagla na orbicie przy dzisiejszej technice nie stanowi problemu, problemem jest przesłanie energii na ziemie by budowa okazała się opłacalna. Ferowanie, że do 2030 roku ktoś na coś efektywnego wpadnie jest ... wróżbą. I mam pytanie, czy to, że mam Aecjusza w avatarku oznacza, że jestem rzymianinem wychowanym przez hunów ? o_O

• Cytat od krecik10: „Nie rozumiem Twojej odpowiedzi na pytanie Aecjusza, pytanie bardzo poważne i sam chciałbym wiedzieć skąd bierzesz te wszystkie dane. ” Hiper, skoro jesteś takim inteligentem to chyba rozumiesz czemu pytamy o źródło i chcemy dowiedzieć się tego co Ty Podałeś konkretne dane, skąd je zatem brałeś ?

• Hiper a skąd Ty bierzesz te informacje?

• Znani i lubiani ludzie

Aecjusz87 - - Nauka

Z wykładów pamiętam, że Król Polski był do końca. O caracie nigdy mowy nie było.

• No więc, poniekąd zdając sobie z tego sprawę, jestem za, byle daleko ode mnie

• To Holenderskie cudo nie jest na plażach instalowane tylko mniej więcej 150 metrów przed nią, ale mniejsza o to. Wystarczą 4 miechy bez chmur i dobra technologia zmagazynowania + przydomowa elektrownia wiatrowa i jesteś zabezpieczony na cały rok podobnie jak Twoje elektryczne autka. Nie rozumiem czemu tak ostentacyjnie każdy taki pomysł obśmiewasz.

• No prócz termojądrowych jest jeszcze ciekawy projekt Polywell czy jakoś tak, ale za bardzo się na tym nie znam. Bob, wykorzystajmy chociaż to co mamy ... Morskiej linii brzegowej mamy sporo, postawmy wiatraki gdzie to będzie opłacalne, budujmy małe elektrownie wodne, pracujmy nad tym, żeby ograniczać zużycie energii. Ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka - nie będzie to tak spektakularne jak elektrownia atomowa ale przyniesie równie dużo korzyści. Nasłonecznienie w Polsce jest wystarczające - …

• Bob strasznie emocjonalnie podszedłeś do tematu. Odpowiem Ci zatem na ostatnie pytanie. Jeżeli chodzi o elektrownie wodne to widziałem reportaż na Discovery ( lepszy rydz niż nic ), pokazujący urządzenia w Holandii zatrzymujące fale i absorbujące jednocześnie ich siłę w celu wytworzenia energii. Ochraniali tym wybrzeże pozyskując jednocześnie energię. Było tam też o takich mini-wirnikach usadowionych na dnie rzek i w wałach przeciwpowodziowych, które nie przeszkadzały rybkom. Działało to na tej …

• To zastanów się czy jedna EJ rozpoczynająca działalność w 2020 roku może rozwiązać problem z węglem o którym piszesz. Jestem ciekaw czy tej drugiej się dorobimy skoro porządnej autostrady nie możemy zrobić. Ponadto z badań wynika, że w zależności od przekazywanych informacji w mediach, za budową takiego obiektu, jest między 40 a 60% społeczeństwa. To chyba też nie jest wystarczającą legitymizacją? Niech przeprowadzą jakąś akcję informacyjną, ale rzetelną a nie nastawioną na konkretny cel a miano…

• No to gratulacje. Podejrzewam jednak, że 90% powiedziałoby nie ...