Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 261-280 z 336.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Znani i lubiani ludzie

Aecjusz87 - - Nauka

Sven Hedin

• II wojna światowa

Aecjusz87 - - Nauka

Jak ma na imię ten przystojniak? 391340_157048314446041_1831400807_n.jpg

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

czajnik Twój

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

No to nie jest trudne pytanie Mam zadać nowe czy jak?

• II wojna światowa

Aecjusz87 - - Nauka

Luger?

• II wojna światowa

Aecjusz87 - - Nauka

Podrzuć jakąś podpowiedź. Jesteś pewien, że jeden i drugi był, koniec końców, generałem dywizji?

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Ok to pytanko: gdzie i kiedy odbył się pierwszy w historii desant piechoty morskiej Stanów Zjednoczonych? Swoją drogą na obrazach wygląda to pociesznie

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Cesarz Klaudiusz uchodzi za taką osobę.

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Tak - to zbroja Henryka II Sądząc po Twoim poście widzę, że się trochę naklikałeś, więc gratki i czajnik Twój.

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Tak chodzi o konkretną osobę, co sugeruje od razu, że chodzi o kogoś ważnego w ichnich czasach.

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Dzięki. Ja lubię foteczki. Do kogo należała ta piękna zbroja? 488137_428887380523827_1132990333_n.jpg

• Historyczny

Aecjusz87 - - Nauka

Jeżeli chodzi o wyzwoleńców to sposobów było bardzo dużo. Można było zrobić to za pomocą: - testamentu - przed pretorem - właściciel mógł też wyrazić zgodę na wpisanie niewolnika na listę cenzora, czyli obywateli - właściwie wystarczył też dokument potwierdzający wolę właściciela - wyzwolenie wobec grona świadków - oczywiście drewniany miecz też wchodzi w grę dla gladiatorów - znam też jeden przypadek, że gladiator sam się wykupił z niewoli (no pewnie było więcej takich przypadków) prócz tego ch…

• A ja polecam Atlas Chmur. 28 marca będzie miała miejsce premiera zestawu książka + film na dvd i ma kosztować jakoś 35 zł, a to moim zdaniem bardzo rozsądna cena za tak dziwną książkę. Filmu nie oglądałem ale jeżeli chodzi o słowo pisane to z trudem przebrnąłem przez pierwsze 70 stron ale potem było już tylko lepiej. Dużo humoru, czasami jakieś górnolotne stwierdzenia, nad którymi warto się zastanowić czy przegadać z rodzinką. Dużo miejsc, wątków i wyrazistych postaci + trochę sci fi i próba zar…

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Zakopane - Rzeczpospolita Zakopiańska

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Czy chodzi Ci o jakieś Państwo, które ma Krzyż Południa w symbolice?

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Podpowiedz coś

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Oddaję

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Czy chodzi o lodowy hotel, który rok rocznie budują w SZWECJI?

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Czarnogóra Pewnie nie o to Ci chodziło ale pasuje do opisu

• O jakim państwie mowa?

Aecjusz87 - - Nauka

Hehe no właśnie się zastanawiałem skąd to USA Czajnik Twój