Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 561-580 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

Starrk - - Porozmawiajmy o OGame

Tylko przy okazji przykładowego usunięcia handlarza, należałoby również znieść mininalne/maksymalne przeliczniki handlowe, bo naturalną reakcją rynku będzie wywindowanie ceny kryształu w kosmos

• Wersja 7.x - dyskusja

@cichah2o tak, potwierdzam

• [ciach] @buleon no albo chmara LM vs bunkry, albo Niszczarki vs bunkry. Oba wchodzą jak w masło Super Moderator Ruda:offtop

• @EkoMan popieram Twój pogląd, ale: SD nie działa tak, że nagle Bombowiec zniszczy 5 plazm. Szybkie działa to nic innego jak szansa na powtórne oddanie strzału, więc to SD na plazmy to nic innego jak pic na wodę xD Dalej nikt nie puści bombowców na plazmy, bo plazmy kasują każdy statek oprócz ns/GS jednym strzałem. Czyli taki sam efekt jak gdyby Satelity Słoneczne dostały Szybkie działa przeciwko GS. No niby można, ale po co, skoro i tak to strzelanie do gwiazdki nic nie da?

• Wersja 7.x - dyskusja

@Munio_Uni 1 no ale jak to? Ten bonus z farmieniem idlerów jest bezużyteczny. Sprawdzi się tylko na uniwersach z ładownością sond. Wszędzie indziej wciąż Górnik da Ci w ciul więcej - większe wydobycie i szybsze mt/dt, czyli de facto przewaga w farmieniu

• Skąd info, że 500k to max? Obcy zawsze dysponowali większą i lepszą flotą, więc najprawdopodobniej wasze OW by trafiły na ichne PC/NS/GS Jak bum cyk cyk widzę tu katastrofę: Katastrofa

• @Das140 z chęcią bym zobaczył jak te 10kk lm trafia na obcych z 5kk kr lub na czarną dziurę

• Wersja 7.x - dyskusja

@buleon zauważ, że nigdzie nie zostało sprecyzowane, skąd ten PZ miałby być zbierany Z jednej strony może zbierać ten hipoteczny PZ z pozycji :16, z drugiej strony ten sam opis nie wyklucza, że ten statek będzie po prostu dodatkowo zbierał PZ z US(lub nawet sąsiednich), do którego wysłałeś expa - czyli w skrócie mówiąc, zbierałby cały kris z rozbitych sond

• Wersja 7.x - dyskusja

Ze wstępnych strzępków informacji stwierdzam, że jedynym logicznym wyborem dla wszystkich jest Górnik. Flociarz ma śmieszne premki. % przyspieszenia statków? % zebranego PZ od razu po RW? Oba przydadzą się najbardziej na początku istnienia uniwersum, a im dalej w las tym mniejszy pożytek. No i na nieszczęście przyspieszenie prędkości omija GS... Jakby stażyści pracujący nad tą grą nie potrafili dać przyspieszenia dla wszystkich misji oprócz np Niszcz (oczywiste) lub Stacjonuj (FSy itp). Zbierani…

• Wersja 7.x - dyskusja

@Art czy możecie z automatu przypisać wszystkim idlerom klasę Górnik?

• @Elkanen Zgredek, Asherl, Terminator, Therion. Piąta flota pewnie też by się znalazła. Malack na urlopie. Nikt się nie pokwapił, mimo że o zaoraniu ich multi wiedzieli już na jakieś 10 minut po RW. To chyba w takim razie mów im, kiedy mają latać, a nie mi.

• A co mi tam, @asherl tak ładnie prosił, to wystawiam Cytat od asherl: „ czekam na odpowiedni tag po odpowiedniej stronie smile.png ” No to odpowiadając na oczekiwania moich fanów, podzielę się farmingiem: WINTER vs multi WarriorS Dzięki za dex. Dnia 09-09-2019 13:13:04 następujące floty spotkały się w walce: Agresor Starrk [WINTER] ________________________________________________ Gwiazda Śmierci 6.000 _________________________________________ Obrońca Orm Rudy [knury] ____________________________…

• Wersja 7.x - dyskusja

@czubulus. moje domysły: Statek nr 1: zarys kontenerów, może tankowiec. Raczej statek cywilny. Rodzaj transportera? Drugi (duży) recykler? Statek nr2: agresywne kontury, statek bojowy. Prawdopodobnie duża jednostka. Może coś większego i lepszego od niszczyciela? Może konkurencja dla Pancernika? Statek nr 3: Kształty sugerują lekką jednostkę bojową.

• @Mari teleportem się da

• Cóż, moim skromnym zdaniem rekordy powinny być liczone tylko po speedzie eko (uwzględniając procent pz, więc w sumie systemem TD). Licząc po speedzie flot w sumie nie dowiadujemy się absolutnie nic. Post wyżej: wow, jaka wielka flota padła na x1! Wyjaśnienie: eko x7, więc i flota x7. Wszystko na OGame sprowadza się tylko i wyłącznie do eko. Kto twierdzi inaczej niech skasuje konto i idzie rozwiązywać pasjansa. Każdy statek powstaje z eko. Jeśli nie własnego, to z eko sąsiada. Zatem chyba jest ró…

• @dexPL ale rozumiesz, że to zadziała odwrotnie do tego, co chcesz osiągnąć? Agresorzy mają Cie na talerzu, więc wpadniesz z kolegami na pomysł i konta ABCD założone dzień przed zaczną Cię spamować sondami tuż przed wlotem. Efekt? No wg tego co proponujesz to ban dla agresorów i cofnięcie wyników bitwy, więc de facto uratowanie własnej dupy. Tak, coś z tym zrobić trzeba, ale myślicie w złym kierunku.

• @Bunny RW musi być na moonie/planecie z której chcesz wystartować - wtedy nie wystartujesz. W innym przypadku (startujesz z 1:1:1 a skan leci na 1:1:2) nie ma problemu z podniesieniem floty. @asherl i w Twoim i w moim przypadku wszystkie /konta pomocnicze/ dostały bany, więc nie mów, że nic nie zrobili Bo pojawia się kwestia ważniejsza: jak powiązać agresora z działaniem kont trzecich? Nie możesz wrzucić ich do jednego worka, bo zaraz strona przeciwna to wykorzysta i przy akcjach, gdzie agresor …

• @asherl jak znajdziesz sposób, to daj znać - też z chęcią z niego skorzystam

• @Fenrir jakoś ja backupa nie dostałem i pozbawiono mnie w ten sposób 80kkk zysku Całym sercem jestem z obrońcą, ale musicie pojąć to, że... To nie jest błąd. To jest specjalnie zaprojektowany mechanizm zapobiegania występowania błędu . Jakiego? Ano takich, które 3/4 z was nie pamięta, bo za krótko gra w tę grę 1. Walki odbytej z Przestrzenią Kosmiczną 2. Ucieczki w tej samej sekundzie co RW 3. Dublowania floty przy RW Zrozumcie, że wszystko zadziałało tu poprawnie. To nie skan blokuje możliwość …

• Śmiem twierdzić, że ani jedne ani drugie nie są aktualne