Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 301-320 z 363.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Historyczny

indigo - - Nauka

Człowiek ten jako jedyny uczestniczył przy podpisywaniu traktatów, które zakończyły I i II wojnę światową.

• Historyczny

indigo - - Nauka

Albo jazda tatarska

• Historyczny

indigo - - Nauka

Jazda kozacka

• Historyczny

indigo - - Nauka

Tak

• Historyczny

indigo - - Nauka

Jeden z najwybitnieszych i najdłużej żyjących władców pewnego państwa. Jego panowanie było okresem dobrobytu i stabilizacji oraz wzrostu potęgi. Stoczył serię wojen z innym potężnym państwem o pewną krainę, w trakcie których doszło do sławnej bitwy i sławnego traktatu. Twórca pewnej sławnej, "przeniesionej" budowli, wpisanej na listę UNESCO.

• Historyczny

indigo - - Nauka

Donatio Constantini, Konstantyn Wielki

• Historyczny

indigo - - Nauka

Dokładnie tak to brzmi, i jest to cud domu brandenburskiego. Zadajesz.

• Historyczny

indigo - - Nauka

W trakcie wojny dwóch koalicji, państwo z pierwszej koalicji musiało, z racji swego położenia praktycznie samotnie stawić czoła większości państw drugiej koalicji, dużo od rzeczonego państwa silniejszych. W jej trakcie doszło do serii wydarzeń, które zostały nazwane pewnym określeniem. Armia pierwszego państwa została pobita i rozproszona w bitwie, ale opieszałość armii państw drugiej koalicji dała władcy możliwość zebrania rozproszonych oddziałów i dalszej walki. W następnej kolejności zmarł wł…

• Historyczny

indigo - - Nauka

Myślałem o czymś innym, ale rzuciło mi się w oczy... kampania sześciodniowa, Napoleon.

• Historyczny

indigo - - Nauka

Tak

• Historyczny

indigo - - Nauka

Co kryje się pod pojęciem "wspaniałe koty"?

• Historyczny

indigo - - Nauka

Nicefor Fokas

• Historyczny

indigo - - Nauka

Zgadza się

• Historyczny

indigo - - Nauka

Nie, tym królem nie jest Władysław III, a ten generał nie jest Polakiem, więc Władysławy, Kazimierze itp. odpadają.

• Historyczny

indigo - - Nauka

Można by, można by częściej podpowiedzi dawać, mój błąd... Może tak... Ten król, od którego ów generał wziął imię, jest znany z tego, że bohatersko (albo głupio, jak kto woli) rzucił się z mały oddziałem przeciw wielokrotnie liczniejszemu przeciwnikowi i bohatersko (albo głupio) zginął.

• Rekordy Kallisto

indigo - - DiD Kallisto

Technologia plazmowa: 13 vampir [UPSET]

• Historyczny

indigo - - Nauka

Nie

• Historyczny

indigo - - Nauka

A ja nie Sam chciałem coś dzisiaj ruszyć w tym temacie, ale mnie ubiegłeś. Jakoś tak w zasadach jest, że jak ktoś nie zadał pytania, to pyta pierwszy z brzegu. A ja pozwolę sobie być tym pierwszym z brzegu. Koleżka o którym mowa był generałem pewnej armii, biskupem pewnego odłamu chrześcijaństwa i dalekim krewnym pewnego przywódcy politycznego. Został dowódcą armii, chociaż nie miał żadnego doświadczenia bojowego, ale był kumplem przywódcy swojego państwa. Militarnie jeden z najgorszych dowódców…

• Rekordy Kallisto

indigo - - DiD Kallisto

No to niech będzie, że się coś dzieje w temacie: Wydobycie deuteru: 3,987,653 Magazyn metalu: 15 Magazyn kryształu: 15 Zbiornik deuteru: 14 Laboratorium badawcze sumarycznie: 84 nick: vampir [UPSET]

• handlarz przeliczniki

indigo - - Zadawanie pytań

Leci to jakoś plus/minus tak: Metal za deu: 3:x, gdzie x ma wartość pomiędzy 0,75 a 1 Metal za kris: 3:x, gdzie x ma wartość pomiędzy 2 a 1,5 Kris za metal: 2:x, gdzie x ma wartość pomiędzy 2,5 a 3 Kris za deu: 2:x, gdzie x ma wartość pomiędzy 0,75 a 1 Deu za metal: 1:x, gdzie x ma wartość pomiędzy 2 a 3 Deu za kris: 1:x , gdzie x ma wartość pomiędzy 1,5 a 2