Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 41-60 z 87.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Pole zniszczeń > 40 %

Zakompleksieniec - - DiD U68

Rozumiem postawę Guderiana. Każdy gra inaczej, ale zabić uni stricte ekowe to zbrodnia.

• Pole zniszczeń > 40 %

Zakompleksieniec - - DiD U68

Agituję Bez-tytu-u.png Już lepiej dajcie speed floty x3/x4 albo eko x10 i cofnijcie badania. Cokolwiek, byle nie to. Nie po to dali ekstremalnie drogie doki i grzebali przy ładowności transporterów, żeby ostatni ekowy bastion mieszać z flociarskimi. Dziękuję, do widzenia.

• Cytat od Vegi: „Sama ankieta jak dla mnie nie forum, lecz w formie zapytania w grze tak jak ma to miejsce w przypadku wyboru konfiguracji nowego uniwersum. ” Niestety gracze z poza forum nie są zorientowani w temacie. Nie mówię, że nie, ale wtedy pozostaje kwestia szerszego objaśnienia w zapytaniu takiej ankiety o co chodzi. Cytat od Mirmir: „i będziemy się teraz przez miesiąc jarać tym jak nazwać stateczki ” Dokładnie tak. Krzywda się nikomu nie stanie. Dla mnie to dobra rzecz, że gracze mogą m…

• Może w ramach zabawy spiszmy jeszcze trochę tych nazw i Art z ekipą wybierze trzy grupy bardziej sensownych. Przydałoby się też oddawać więcej głosów niż jedna nazwa na daną frakcję, bo i tak zadecyduje top 3, a mnie podoba się wiele opcji - nie tylko moje.

• Zrobiłem sobie symulację dla wartości 100 jednostek deuteru na godzinę ze skrajnymi średnimi temperaturami, uwzględniając sumowanie dostępnych modyfikatorów wydobycia. * * Flociarz (100%*) 240°C * Flociarz (100%*) -110°C * Ekonom (120%*) 240°C * Ekonom (120%*) -110°C * Podstawa* * 100 * 400 * 120 * 480 * Podstawa + t. plaz. 20 * 120 * 480 * 148 * 576 * Podstawa + t. plaz. 20 + Geolog * 130 * 520 * 160 * 624 * Podstawa + t. plaz. 20 + Geolog + booster 30% * 160 * 640 * 196 * 768 Maj bed (egejn). …

• Intuicja mi podpowiada, że te frakcyjne modyfikatory nie wpłyną znacznie na obecne parametry. Jeśli miałbym mieć np 20% więcej wydobycia niż flociarz, to profit płynący z boostera 30% wpłynąłby wykładniczo. W takim wypadku flociarz ze 100 jednostek surowca dostawałby 130 jednostek, a ja przy tym samym poziomie eko ze 120 dostawałbym 156. Nie ma niestety czegoś takiego jak booster do prędkości floty - chyba że uznamy takim teleportery. Wydaje mi się, że te zmiany będą kosmetyczne, żebyśmy mieli b…

• Cytat od PiotrekPe: „Nie bedzie tak, że ten niby mega transporter będzie boostował wydobycie z każdą sztuką a nie faktycznie transportował jak MT i DT? ” Za bardzo pogmatwałeś pytanie. Za dużo tego "nie". Ale domyślam się o co Ci chodzi, więc przytoczę słuszną uwagę ciapusi (przy okazji trochę się podliżę). Na razie jedyne oficjalne i pewne info jakie mamy to to, że będą trzy frakcje z buffem sześciu parametrów (po dwa na frakcję). Nic więcej.

• Cytat od Elkanen: „I dobuduj bunkrow bo jak dadza statek, ktory ma niszczyc gs solo to te 15k dt za bunkrem 2-3kkk bedzie nic nie warte. A na pewno nie uzbierasz w ciagu 24h z wydobycia tyle sury by te 15k dt na kazdej planecie za bunkrem bylo Ci potrzebne. ” Zapomniałem wziąć to pod uwagę, bo tak robi się obecnie. Ale tak, owszem. Zgadzam się z Tobą w stu procentach. Trochę offtop, więc zostawiam ten temat. Straszny bajzel się robi w wątku - za dużo niejasności mamy i faktycznie jak ktoś wcześn…

• Cytat od Elkanen: „kiedy trzeba bedzie puscic ilosc statkow rowna dzisiejszym 100-200k dt przez gale czy na odleglosc w ukladach odpowiadajacej dlugosci lotu przez gale wtedy roznica w deuterze bedzie znaczaca” Wtedy rozrzucasz po 15k Dt na swoich 13 planetach. Rozumiem mankament o którym piszesz, ale to bardziej kwestia upierdliwości w złożoności większej operacji. Teraz nie wiadomo już czy będą jakieś nowe statki do użytku - i czy cała ta zabawa w wymyślanie nazw nie okaże się tylko kosmetyczn…

• Kolejna propozycja, bardziej uproszczona. Statek wydobywczy, Okręt flagowy/Fregata, statek badawczy/ekspedycyjny* * Niepotrzebne skreślić

• Cytat od ackra: „dużej wielkości ” Polska MW posiada dwa takie okręty. ORP Pułaski i ORP Kościuszko. Miałem okazję zobaczyć je na własne oczy i powiem, że małe to one na pewno nie są (Ukryta treść) Moim staniem Fregata bardziej odpowiada frakcji flociarzy.

• Mnie się ten statek bojowy kojarzy z nowoczesnymi fregatami rakietowymi. Kolosy... Myślę że to idealnie by się spasowało. Kroi się nam ładny konsensus: Gwiezdna Fregata brzmi naprawdę dobrze. Mega transporter będący pomysłem @SUNSHINEuniNEKKAR też w sumie najlepszy wg. mnie, bo pasuje do reszty cargo i brzmi prosto. A ostatni to mały statek stricte zwiadowczy jednak i w sumie nazwałbym go na wiele sposobów. Albo właśnie statkiem zwiadowczym, albo patrolowym / patrolowcem, albo statkiem ekspedycy…

• Cytat od Art: „wymyślicie coś ekstra ” announcement_ogame_pl_e53fe834c11a73d1678e4465665d4c45.jpg Mega transporter__Fregata_________Statek zwiadowczy / Statek patrolowy / Patrolowiec Najprościej = najlepiej

• Cytat od ciap: „? ” Mój błąd. Przeczytałem po łebkach.

• Cytat od farcik: „jednak flociarz później będzie musiał zmienić na ta klasę właśnie dająca jakaś tam prędkość statków bojowych ” Wszystko ładnie, pięknie, ale nie padło ani słowo o buffie floty bojowej. Cytat od farcik: „I jeszcze właśnie sprawa idli na już istniejących uni...oni sobie przecież klasy nie wybiorą, bo już nie grają. Automatycznie nowe uniwersa będą miały lepiej ze względu na to, ze ich idle będą miały większa produkcje, a przynajmniej cześć z nich. ” Słuszna uwaga. Gdyby ode mnie …

• Cytat od farcik: „No i sprawa idli, zostaną takie jakie są, czy może dostaną jakiś bonus do wydobycia? ” Też zadałem sobie to pytanie. Ogólnie to hmmm... Faktycznie tyle zamieszania Team robi wokół zmian w tym, czy tamtym, a gdy przychodzi do realnych zapowiedzi, okazuje się, że to tylko kosmetyczne zmiany w skryptach. Te bonusy najpewniej są mechanizmem zerżniętym z modyfikatorów rang. Z jednej strony jestem bardzo rozczarowany, że nie ma nic odnośnie badań, nowych statków, czy innych pierdółek…

• Nic z tych rzeczy Napisałem Ci na pw wszystko konkretnie. Btw. Proszę moderatorów o zamknięcie tematu. Ogłoszenie jest nieaktualne.

• Dlatego że można napisać go w wiadomości na forum

• Witam Wasze zacne towarzystwo! Wychodzę do Was z zapytaniem, który z szarlatanów zechciałby zostać moim mecenasem i zainwestować we mnie trochę surowców? Chcę wbić na to uni, bo z tego co wiem, jest co na nim farmić - a ja lubię farmionko. W zamian za pomoc sam też oferuję korzystną inicjatywę. Jeśli otrzymam surowce na wstępny rozwój mojego planu, to gdy tylko stanę na nogi i będę miał już bezpieczny i konkretny progres, będę zobowiązany oddać przysługę w postaci maksymalnego przelicznika dowol…

• Nie gram flotą, nie mam doświadczenia, ale chyba o to im chodzi, żebyśmy tu sobie fantazjowali Niczego nie zakładam za pewne.