Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 81-100 z 274.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Rynek - dyskusje

Mirmir - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Mefist: „Polowa populacji ogejme na pewno odejdzie więc tylko gratulować ” Ta ,odejdą setki tysiące graczy Bez urazy nikt się nie przejmie tym czy ty czy ktoś inny odejdzie od tej gierki , ani GF ani reszta graczy ,która po załataniu błędów dalej będzie grać. Za każdym razem ta sama śpiewka , należy się przyzwyczaić do tego że tą grę i pewnie inne gry GF , tworzą amatorzy i potrzebują trochę czasu na naukę i poprawę błędów.

• Rynek - dyskusje

Cytat od El Baaboollo: „Powiedzmy wreszcie prawdę - żeby dostać miliony na rynku trzeba uderzyć 2 razy patelnią w monitor i wcisnąć jedną ręką lewy ctrl i p na klawiaturze (kto ma za krótkie palce ten odpada !!!) ” dzięki ,działa:)

• Rynek - dyskusje

Witam Co się dzieje z towarem ,który do mnie dotarł z rynku ,jak go nie odbiorę ?

• Cytat od ciap: „Smoki napisała że czekamy na odpowiedź. Więc co mam napisać? Zmyślić? Zadajecie pytania na które sama nie znam odpowiedzi. Pomagam na tyle ile mogę. Ja nie pracuję w GF. Nie mogę podejść do szefa GF i z nim pogadać. Nawet nie znam języka angielskiego. Google translator? Nikt mnie nie rozumie wtedy choć staram się pisać prostymi zdaniami. ” Rozumiem to wszytko i nie mam do Ciebie żadnych pretensji ,jesteś jedyną osobą która stara się coś wyjaśnić jednak nie zmienia to faktu ,że dl…

• Cytat od dexPL: „Tak to działa obecnie - @Art miał się dowiadywać czy taki był zamiar. ” Jak taki miał być zamiar to gratuluję geniuszu.Wstawiasz sprzedaż stateczków za max i dostajesz po kosztach,wstawiasz towar z mniejszym zyskiem i dostajesz poniżej zysku. Wystawiasz towar i nie wiesz czy cię nie ograbią ,zupełnie legalnie. Super zamiar ,kolejny genialny pomysł. Mam nadzieję ,że szybko ogarną błędy w zasadzie sam zamysł rynku podoba mi się,tylko te błędy i brak jakiejkolwiek reakcji jest żenu…

• Cytat od ciap: „Jak ktoś mnie pyta o bycie w Team to odpowiadam że Teamu nie można traktować jako pracy. To jest forma gry. Inny poziom wtajemniczenia ale nadal to jest rodzaj gry ” Z tego co wiem ART bierze za to kasę ,a i Ty i reszta dostajecie za to co robicie jakieś bonusy.Wy jesteście dla nas bezpośrednimi przedstawicielami GF czy tego chcecie czy nie.Nie dziw się więc ,że pretensje są kierowane do Was ,a o Arcie to już nie wspomnę bo szkoda słów.Ty przynajmniej starasz się coś wyjaśnić ,a …

• Ale Wy naiwniaki jesteście Zamkną ogame bo parę osób zrezygnuję z gry,guzik się tym przejmą. Ogame nie przynosi im zysku ,po tym co tu czytam wątpię. Trochę to potrwa ,połatają rynek,bany dostaną ci najbardziej rzucający się w oczy a reszta zostanie,tak jak po handlowej niedzieli .Zwrócili wtedy wszyscy towar ,guzik prawda. Cytat od psycho: „kupowalem wszystko jak leci, byle tylko byc upierdliwym i utrudnic sprawe. kogo zbanowac? mnie? prosze bardzo. osoby ktore skorzystaly z tego ze ja bylem up…

• super mam to samo jak wystawiam cenę 2,5 mln a dostaję 1,9 mln cyt.Po długich przygotowaniach .... śmiechu warte dopóki nie naprawią ,rynek pozostaje zamknięty

• Cytat od dexPL: „Może coś zmienili? A może to np autooferta jest - i ona działa inaczej ” Mam dwa konta na jednym zbieracz na drugim odkrywca wstawiam 10 kk kryształu na sprzedaż w tej samej cenie i tu i tu jest taka sama opłata

• Cytat od dexPL: „Są inne - zbieracz mniej więcej połowę płaci - jak wystawia ofertę. ” No własnie nie bardzo Opłata rynkowa 355.000 Deuter ,oczywiście przy takiej samej ilości towaru sprzedawanego taka sama opłata jest u Zbieracza i Odkrywcy

• Tak z innej beczki zbieracz ma w jednej z cech klasowych taki wpis: niższe opłaty rynkowe to czemu te opłaty są takie same jak w klasie Odkrywca

• Cytat od dexPL: „Co do lmów - jasne, większość uni tyle ma. Ja nie. Trudno, latam po 500k, buduje, kupuję - stopniowo wzrasta. W długim okresie czasu im więcej tym lepiej - ale czy chciałbyś stracić np 2kk lmów pierwszego dnia? No właśnie. Dlatego pisząc posty założyłem owe 500k lmów. Wysyłasz 2kk? Wystarczy pomnożyć cyferki x4 - i tyle. Nie wpływa to na jakość oszacowania. Wysyłasz 100k? Dzielisz przez 5. To samo - wynik jest mniej więcej liniowo zależny od liczby lmów (mniej więcej - bo choćby…

• Cytat od dexPL: „Na koniec - MUSISZ mieć te lmy - i nie możesz ich urzyć w walce. Więc dla części flot to jest duża wada. Dodatkowo to tylko statystyka - trzy czarne dziury w tydzien i po zyskach. A na koniec końca - ładnie to wyglada na papierze - ale 2k dt nie trzeba pilnować - a 500k lm - juz tak. To tez troche zmienia. ” Pierwsze : na starszych uniach niedługo będą latać ,albo już latają nie 500 tyś LM tylko 1 mln LM i nie ma tu problemu z ich ilością tylko jak pokazali na Librze z szybkości…

• Cytat od bobro: „piraci/obcy - 10,8% (64x) ” Napisałeś że 64 razy trafiłeś piratów/obcych i tylko raz wsiąkła Ci flota dajmy na to wysyłasz 200tyś LM trafiasz na obcych/piratów-20% złomu to jakieś 120kk towaru x 64=7640kkk minus straty własne itp podzielmy to na pół to daje 3820 kk zysku strata 1 czy dwu flot ,można sobie pozwolić Na Librze piszą o wynajęciu stoczni innych graczy ,bo mieli duże starcie i stracili dużo LM ,otóż nie cały sojusz gra klasą odkrywcy wysyłają masę LM i nie nadążają ic…

• Cytat od dexPL: „Bierzesz swoją liczbę lmów. Dzielisz to na 7 (tyle masz slotów expedycji). ” 7 slotów ,więcej nie można mieć? szukałem tabelki jak to wygląda z astro ,jaki poziom ile ekspedycji ,ale jakoś nie mogę znaleźć

• Cytat od Elkanen: „Nie kusi mnie opcja zbijania kokosow na ekspach a mam na cos takiego sie szczypac? Albo grubo albo wcale ” No to o co Ci chodzi jak sam twierdzisz ,że nie ma o co się szczypać ,o takie małe nic.Po co więc wklejasz te nic.

• Cytat od Elkanen: „Hehe atrakcyjna cena mowicie? Spoko mamy godzine 23:10, ciekawe kiedy te atrakcyjne oferty zejda. Ilosci nie sa duze, topowi gracze raczej maja to z wydobycia a nie na fs-ach. ” Bierz i kupuj Okazyjne ceny masz:)

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Art: „Ale to nie powód, żeby wieszać na mnie psy ” Za sposób wprowadzania zmian na ogame pl,niekompletne informacje ,zmiany bez żadnych dokładnych informacji ,odpowiadasz TY i to jest powód na wieszanie na tobie całego stada psów.

• Cytat od Apofis: „90 mln lm ? co to za uni na normalnych prędkościach chyba nie zbudowane. Pewnie Qua ” No trochę mnie poniosło ale np na takiej librze są flotki po 30-70kk(choć jest jedna albo już i dwie zbliżające się do 90kk) ,a takich po 10kk lm jest sporo i to już wystarczy. Zmiany podobały mi się w jednym kontekście ,będą promowały aktywnych ,grających graczy a nie urlopowiczów,a tu znów to samo wielkie floty kilkanaście ekspedycji i urlop

• Cytat od Drakean: „900kk lm ? no ładnie się bawimy- bierz połowę tego co bierzesz bo to Ci szkodzi. ” Sorki miało być 90kk ale spoko przy takich ustawieniach 900kk będziemy mieć niedługo Co do rachunku prawdopodobieństwa pooglądaj sobie trafiejki w dziale dotyczącym klasy odkrywcy. na 700 ekspedycji 6 czarnych dziur to można powiedzieć ,że to nic.