Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 221-240 z 420.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
CzasNaPiwko05.04.2019 13:30:05 Hihi CzasNaPiwko05.04.2019 13:34:37 Ty to jednak figlarz jesteś Hihihi dziękuję Dziękuję Bombowemu za cel i lot Pozdrowienia dla sojuszu, buddy i discordowej ekipy korzystajcie z pogody! ... no i oczywiście najserdeczniejsze pozdrowienia dla Ciastka i jego lukrowanych guziczków Dnia 05-04-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor Guderian [NiS] ________________________________________________ Krążownik 274 _______________________________________…
-
Zajmijmy się jednym problemem na raz, ten temat dotyczy handlu i załatania regulaminu aby nie można było się pushować. W momencie, którym nam się to uda multikonta powoli zaczną odchodzić do lamusa, jeśli nie to chętnie i w tym (moim zdaniem) kilka osób pomoże @buleon jeśli nie jest to dla Ciebie proste i zrozumiałe to nie gmatwaj tego i czytaj tak jak jest napisane. W obecnym regulaminie jest napisane "GRACZ SILNIEJSZY" więc tym się wzorowałem, to chyba jasne że chodzi o konto z większą ilością…
-
Z takiej, że zaburza to równowage ekosystemu ogame. Jedni prowadzą paliwówki by mieć tańsze paliwo i w efekcie na tym zyskiwać, a inni w efekcie kupują konta, pushują się przez słupy... można wymieniać bez końca. Innymi słowy - błędne koło, które trzeba zatrzymać EDIT: link do tematu na originie klik
-
ładowność
Guderian - - DiD Nekkar
PostAntiGame Reborn
-
@Art Jest zabronione by silniejsze konto otrzymywało korzyści surowcowe dalej zwane pushem od konta słabszego. Push to między innymi transport surowców przez gracza słabszego do silniejszego gracza z większą liczbą punktów bez uzyskania widocznych korzyści dla niego. Handel musi zostać zakończony w ciągu 72 godzin. W wyjątkowych sytuacjach (np. podział ataku zwiążku, zdobyczy czy pomoc recyklerów...), musi być poinformowany Operator Gry poprzez system zgłoszeń na stronie ogame.support.gameforce.…
-
Zdaje sobie sprawę z tego jak działają zwykłe paliwówki i pushe złomowe "legalne". Słupy to słanie sobie surki poprzez idlaka? Czy przypadkiem za to kilka lat temu nie sypały się bany masowo? Domyślam się, że wszystko działa mniej więcej na podobnej zasadzie i w większości sytuacji jest w to zaangażowanych więcej niż dwa konta? Żeby opisać to w sposób, który zrozumie nawet pięciolatek potrzebuję to lepiej zrozumieć, ale spróbuję. Na ten moment jest kilka problemów, które zauważam... może jest ic…
-
Przysiadłem do regulaminu i oto co wykoncypowałem: Problemem są konta słupy, które poprzez zsyłkę i manipulacje przelicznikami wzbogacają konto główne. W regulaminie są zapisy odnośnie takiego postępowania ale nieodnoszące się bezpośredniego do tego problemu: Wspiera silniejszego gracza surowcami w ramach "handlu" stosując niezrównoważone przeliczniki. Wykorzystuje dodatkowe sposoby i możliwości, by silniejsze konto otrzymywało korzyści surowcowe od konta słabszego. Regulamin jest napisany wpros…
-
Mysle, ze przydałby się jakiś GO żeby nam pomóc to rozwiązać. Z naszej strony problem jest prosty - widzimy kogoś na falandze, widzimy jak gra, nie rosną punkty zniszczeń itd... ale jak już @ciap oraz @Art pisali support musi udowodnić złamanie regulaminu. W obecnym zapisie manipulacja przelicznikami jest dozwolona i jest traktowana jako handel. Nie możemy się o to burzyć i ich potępiać za egzekwowanie regulaminu, chociaż zgadzam się, że powinni nieco inaczej to interpretować. Na Yildunie mam ni…
-
Pisząc w tym zapisie korzyść chodzi mi o korzyści płynące z handlu po minimalnym przeliczniku z deuterówkami czyli: - Wykorzystuje dodatkowe sposoby i możliwości, by silniejsze konto otrzymywało korzyści surowcowe od konta słabszego. To nic innego jak dokładnie ten zapis. Pisząc korzyść chciałem podpiąć zapis w regulaminie dotyczący handlu i pushowania się poprzez manipulację przelicznikami dokładnie pod ten podpunkt aby nie było wątpliwości jak interpretować "brudny handel" Jeśli zmiana w regul…
-
Póki co myślałem w takich kategoriach: Handel wykraczający poza określone przeliczniki lub mający na celu korzyść gracza silniejszego będzie traktowany jako push. lub Handel wykraczający poza określone przeliczniki lub mający na celu regularne korzyści gracza silniejszego będzie traktowany jako push. W pierwszej wersji jest problem z interpretecją "korzyść gracza silniejszego" można to wypisać w innym podpunkcie gdyby ktoś był zainteresowany, chodziło mi przede wszystkim o prostotę i dostępność …
-
Każde moje słowo i każde moje zdanie próbujesz przeinaczyć. Przeczytaj ze zrozumieniem i z chłodną głową to co napisałem, proszę. Przedstawiłem swój pomysł w odrębnym temacie, zapraszam do dyskusji w tamtym wątku.
-
Witam, zdaje sobie sprawę z tego, że podobny temat już istnieje. Jednakże! Zaznaczam, że w tamtym temacie pomysłem jest aby zmienić obowiązujące w tym momencie przeliczniki handlowe oraz interpretacje zasad gry. Z mojej strony proponowałbym niewielką zmianę w zapisie, którą przedstawię poniżej. Zmiana zapisu o tych kilka słów jest o tyle ważna, iż pozwoli walkę z "legalnym pushem handlowym". W obecnym regulaminie dotyczącym pushu jest następujący zapis: Cytat od Art: „Po zakończeniu blokady za p…
-
Przyjemne tagi, przyjemny zysk, przyjemna akcja szkoda tylko, że na sojusznikach ale jak widać szybko na moją forumową odpowiedź nie trzeba bylo czekać Gratuluję obrońcom, a TIE życzę szybkiej odbudowy jak to mówią... kto nie lata ten nie wtapia
-
Szanuje, że próbujecie zrobić mi wodę z mózgu ale nie takie płotki jak Wy zjadałem na śniadanie A co konkretnie? Tylko wiesz, mentalności ludzkiej nie zmienisz. Rozumiem, że dysponujesz odpowiednią wiedzą aby wypowiadać się na temat ludzkiej psychiki oraz ewentualnych zmian w mentalności? Ok, przyjmuję wyzwanie. Rozmawiając nawet czysto teoretycznie - z podejściem, że nie da się zmienić ludzkiej mentalności nigdy jej nie zmienisz, żeby faktycznie zmiana zaistniała potrzeba na to dni, miesięcy, l…
-
Śmieszki uGalareta
Guderian - - DiD Galatea
PostNie nie, Frua to swoją drogą... potem była kontra ale somsiad pjoter się podłączył za dużo opozniajac przynajmniej było zabawnie
-
Ty tak serio, czy tylko żartujesz? Za push może być również ukarany gracz, który: - Celowo składuje surowce na planetach, aby zezwolić na ich odbiór przez atak. - Dokonuje ataku słabszymi flotami, aby powstało pole zniszczeń do odzyskania surowców. - Wspiera silniejszego gracza surowcami w ramach "handlu" stosując niezrównoważone przeliczniki. - Dokonuje podziału surowców zrabowanych w bitwie ACS bez uzyskania zgody Obsługi Gry. - Nie dopełnił obowiązku zgłoszenia pożyczki recyklerów. - Wykorzys…
-
Tak samo mogę odbić piłeczkę i odpowiedzieć - jeśli chcesz grę esportową i brać ją na poważnie to nikt Ci nie broni farmić, złomować budować, wolna droga. Ale nie przeszkadzaj innym poprzez wprowadzanie zmian przez swoje widzimisię w grze przeglądarkowej. Uważam, że trzeba zmienić coś żeby takie praktyki ukrócić ale dlaczego poprzez kastrację elementu handlowego? To część strategii - taniej kupić, drożej sprzedać, a zysk przetopić na flotę. Nie byłoby problemu gdyby nie naginanie zasad oraz ich …