Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 501-520 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Czarne dziury
PostCzy wymieniasz 100 kk deu czy 4 kkk, płacisz tyle samo antymaterii. Wszystko zależy od pojemności zbiornika. Co do tego czy 1 kk LM można spawać samemu - można, tylko: a) czy to bezpieczne? b) czy to ekonomicznie poprawne? c) jak długo 1 kk LM dziennie będzie wartością znaczącą?
-
Czarne dziury
PostNo i warto zainwestować choćby w jeden wielki zbiornik deuteru.
-
Geograficzny!
PostŚlepnę. Przeczytałem Homos. A pamiętałem tylko tyle z pytania, że to z Magellanem się wiąże Zadajesz
-
UFS - dyskusja
PostCytat od bocieek: „P.S A Ty co im możesz zrobić? postrzelać rakietami ewentualnie, ale chłopaki raczej jak pamiętam stosowali sprawdzony sposób przed desperatami jak Ty - 0 obrony. ” Sensowny sposób, bo i czego taka obrona miałaby bronić? Eko, które i tak nie pracuje?
-
@Mati odpowiedział poprawnie.
-
Geograficzny!
PostNie. Chyba, że pytanie miało dwie poprawne odpowiedzi. Rozszerz odpowiedź.
-
Astronomiczny
PostNa innej Księżyc nie byłby tak wysoko raczej Zadajesz.
-
Astronomiczny
PostKsiężyc Policzyłem Słońce Ale Toadie chyba też Tak to jest, jak się bez zastanowienia odpisuje pytania Administrator Forum Toadie:Fakt, też policzyłem słońce :P
-
Astronomiczny
PostZa mało leniwie. Błąd. Miejsce 2 jest trochę bliżej Ziemi niż Wenus
-
Hmm... pewne nazwisko jest świetnie w Polsce znane. Noszą je m.in. jeden z Filarów niepodległości, rektor pewnej gdyńskiej uczelni i wielu innych znakomitych w swoich dziedzinach ludzi. Nazwisko z pasztetem też się zresztą nieźle kojarzy. Chodzi mi o konkretnego przedstawiciela tej rodziny - jako jedyny Polak przebił pewną granicę, granicę 2800. O kogo mi chodzi?
-
Astronomiczny
PostZrobię to leniwie Jaki obiekt nocnego nieba, licząc tylko te które widoczne są regularnie (komety itp. odpadają), jest na 2 miejscu pod względem maksymalnej jasności obserwowanej z Ziemi?
-
Cytat od wampek: „Madagaskar? ” Madagaskar z kimś graniczy? No i tam prawie 40 % populacji to poganie.
-
Astronomiczny
PostMars.
-
Powiem Wam, że jak mnie czasami spytacie o podpowiedź po pewnym czasie, to sam muszę swoją zagadkę rozwiązać Cytat od Qnick: „Etiopia? ” Ma ponad 30 % muzułmanów, a "mój" kraj ma 95 % chrześcijan. Poza tym gdzie Ty masz duże bagna w Etiopii? Ale to państwo ma coś wspólnego z Etiopią - oba te kraje graniczą z krajem, przez który przechodzi równik.
-
Historyczny
PostDalibyście jeszcze z pół roku na ułożenie pytania Coś prostego może: Czy II wojna światowa trwała krócej czy dłużej niż 6 lat?
-
Aktor, ojciec aktora, pierwsze skojarzenie. Kirk Douglas.
-
Geograficzny!
PostNawet dwie. Półkula południowa i wybuch I wojny światowej.
-
Historyczny
PostPowstanie węgierskie, rok 1848.
-
Biologiczny
PostPoprawnie @wampek