Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 621-640 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• @ciap tu nawet nie chodzi o to, czy się coś opłaca, czy nie, lecz o to, że ludzie nie lubią jak im się coś daje a potem zabiera. Wielu już sobie poprzeliczało jakie to będą mieli wielkie przyrosty, a tu się okazuje że wraz z kolejnymi wersjami bonusy są coraz bardziej okrajane. Z dużej chmury mały deszcz...

• Czyli to wszystko staje coraz bardziej zwykłą kosmetyką.

• Cytat od agawa: „Art zgloszenie o wlaczenie urlopu? A potem wniosek i zalaczniki by go zdjac? Serio? i to może poprzez ticketa? Jak wpadłes na ten pomysl, by blokada byla do 10 rano? W dodatku ogloszona / aktywowana kiedy część ludu pracującego od dawna jest juz w lożkach w objęciach Morfeusza? ” Też chciałbym poznać motywy tej przedziwnej decyzji

• Prawdopodobnie załadują ostatni działający backup... pewnie jakiś z rana

• Dla pocieszenia dodam, że w zamian pozostałe serwery zaczęły działać tak jakby szybciej i bardziej responsywnie ;p

• Nie jestem pewny, czy po wejściu zmian w życie, w ogóle da się przewidzieć optymalną amortyzacje... rynek w końcu de facto oznacza odejście od standardowego 3:2:1.

• Cytat od NowyLepszyYossarian: „Ja moze za bardzo sie wdaje w dyskusje tutaj dlatego powiem o co mi chodzi. Nie gram na nowym uni gdzie jest nowa wersja i tylko mam kilka pytan. 1. Czy wystawiona paczke moze kupic kilku graczy w czesciach? 2. Czy handlarz ma inne widelki niz na uni bez aktualizaxji? 3. Od czego zalezy tak niska cena deu? ” ad.2 Ktoś wrzucił screena z którego wynika że handlarz jest powiązany z rynkiem ad.3 Zapewne od relacji popyt - podaż, ale dokładny mechanizm nie jest raczej j…

• Myślę że z rozkminami na temat deuteru powinieneś poczekać chociaż do momentu ogłoszenia daty wejścia aktualizacji w życie. Do tego czasu dużo się może jeszcze zmienić.

• Cytat od Elkanen: „Cytat od wampek: „Jeśli dobrze rozumiem działanie rynku, to z założenia powinien się on sam ustabilizować wraz z czasem... teraz przeliczniki są jakie są bo każdy próbuje się pozbyć nadmiaru deuteru... ale jeśli ludzie się skapną, że taniej będzie kupić potrzebny deuter korzystając z rynku niż samemu stawiać ekstratory to przebudują własne wydobycie tym samym zmniejszając podaż tego surowca na targowisku... jeśli deuteru będzie tam mniej to i przeliczniki pewnie zbliżą się do …

• Jeśli dobrze rozumiem działanie rynku, to z założenia powinien się on sam ustabilizować wraz z czasem... teraz przeliczniki są jakie są bo każdy próbuje się pozbyć nadmiaru deuteru... ale jeśli ludzie się skapną, że taniej będzie kupić potrzebny deuter korzystając z rynku niż samemu stawiać ekstratory to przebudują własne wydobycie tym samym zmniejszając podaż tego surowca na targowisku... jeśli deuteru będzie tam mniej to i przeliczniki pewnie zbliżą się do tych "standardowych".

• Ja tam wolę poczekać z miesiąc dłużej na zmiany, a w zamian mieć pewność, że chwile po wyborze klasy nie przebudują jej bonusów czyniąc mój wybór kompletnie chybionym... a jakoś nie jestem pewny, czy zostałaby mi udostępniona z tej okazji możliwość ponownego wyboru klasy.

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Ktoś napisał, że trwają prace nad większym uzależnieniem dropów z ekspedycji od wieku i stopnia rozwoju danego uniwersum... tak więc by faktycznie móc stwierdzić ile korzyści daje odkrywca potrzeba nie tylko wyników lotów osoby posiadającej tą klasę, ale również nowej bazy porównawczej od osoby bez klasowych modyfikatorów dla uzyskanych łupów.... więc jakby ktoś prowadził taką statystykę to fajnie jakby się podzielił (z określeniem, czy gra jako odkrywca, czy jako kto inny)

• Wersja 7.x - dyskusja

Mnie osobiście podoba się pomysł uzależnienia bonusu z pełzaczy od jakiegoś innego czynnika. Postawienie ich na zasadzie "wybuduj i zapomnij" daje raczej mało przyjemności i równie dobrze można po prostu zwiększyć bazową prędkość eko dla całego uniwersum... z drugiej strony powiązanie ich z ilością budynków tez jest raczej słabe... sprowadza się to do zwykłego zwiększenia przelicznika wzrostu wydobycia wraz z kolejnym poziomem kopalni. Moim zdaniem powinni uzależnić bonus pełzaczy od jakiego bad…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Munio_Uni 1: „Bez znaczenia wypisałem wszystkie budynki w grze wraz z nieosiągalnym eko i jeszcze zostało miejsca ” Kto wie, czy nie doczekamy się kiedyś kolejnych przyśpieszeń eko Dla ludzi pamiętających x1 dzisiejszy "standard" zabudowy był poza wszelkimi wyobrażeniami...

• Cytat od Munio_Uni 1: „To jak uważacie farming idlaków na Odkrywcy czy Zbieraczu ? Zbieracz dając 100% speed MT i 2 sloty stara się nadrobić stracone 25% zysku z idlaków i myślę że robi to nieźle. Ktoś napisze że speed MT i sloty da się nadrobić badaniami - otóż nie da się, zbieracz zawsze będzie szybszy o te wartości po jego włączeniu. No i na odkrywcy żal nie wysyłać ekspów zw na anty...więc zyski z idlaków mocno spadają. ” Speed mt i sloty idzie nadrobić sondami szpiegowskimi (oczywiście na u…

• Wersja 7.x - dyskusja

Jak dla mnie wygląda na to, że przeliczniki na rynku są po prostu uwolnione i symulują rzeczywisty wolny rynek... może ma to zachęcić graczy do bilansowania swojej ekonomii?

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Apofis: „Cytat od wampek: „Nawet promy kosmiczne przy manewrach wysokiej precyzji korzystają z algorytmów genetycznych, które opierają się na losowości... wszystko dlatego, że wykonują wiele próbek obliczeń zamieniając losowość w stałą wartość. ” Chyba ci się coś pomieszało, co innego jest wykorzystywanie liczenia czegoś na podstawie prawdopodobieństwa a co innego jest prawdopodobieństwo wystąpienia jakiegoś zdarzenia. Zajrzyj sobie do podręcznika z kombinatoryki i prawdopodobieństwa. ”…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Apofis: „Cytat od wampek: „Prawdopodobieństwo przy odpowiednio dużej próbce staje się regułą. ” Nie do końca tak jest, nie zawsze jest tak samo. Dlatego pojawia się ryzyko. ” A właśnie że tak jest... zajrzyj do podręcznika z matmy od liceum. Nawet promy kosmiczne przy manewrach wysokiej precyzji korzystają z algorytmów genetycznych, które opierają się na losowości... wszystko dlatego, że wykonują wiele próbek obliczeń zamieniając losowość w stałą wartość.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Apofis: „Cytat od Starrk: „@Apofis widziałeś kalkulacje? Zakładając, że na pewno trafimy na czarną dziurę, to wciąż wychodzimy na bardzo, ale to bardzo duży plus z ekspedycji. ” Jak ktoś chce to może ryzykować, to jest tylko prawdopodobieństwo, nie dla każdego odpowiednie, wolę coś pewnego farming eko złom. ” Prawdopodobieństwo przy odpowiednio dużej próbce staje się regułą.

• Zbieracz to takie satelity słoneczne