Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 441-460 z 698.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Skojarzenia v. 0.3
Postogame
-
Cytat od dexPL: „Cytat od Avinashi: „ale to też dziwne, bo sojusznik jeszcze PRZED aktualizacją, która miała usunąć tenże błąd, użył dopalacza (30 min) i nie wydłużyło mu badania. Badanie miał włączone na klasie generał przy aktywnym technokracie. W momencie używania dopalacza miał oczywiście aktywną klasę ODKRYWCY i nie miał ani technokraty, ani też nie było eventu z krótszymi badaniami ” Czyli prawidłowo - tak obecnie działają dopałki. Dla wyjaśnienia: "Wygląda na to, że zmnieniony został spos…
-
Skojarzenia v. 0.3
Postfoch
-
Skojarzenia v. 0.3
PostTopka
-
Skojarzenia v. 0.3
Postpchły
-
Rynek - dyskusje
PostCytat od ciap: „PS. Możesz ticketa z prośbą o sprawdzenie kogoś wysłać. ” A mogę wysłać ticketa na każdego po kolei?
-
"Bug" wynika z typowej dla tej aktualizacji dezinformacji. Art przed podaniem wzoru zakomunikował wszystkim wszem i wobec, że bonus odkrywcy spada z x4 na x0.5 standardowej wartości. Zapomniał tylko dopowiedzieć (albo sam nie wiedział) że nie chodzi tu o łączny bonus, ale o jeden z parametrów wzoru. Później pojawił się wzór, który niedokładnie opisany wprowadził część osób mających z tyłu głowy magiczne x0.5 w błąd, ponieważ próbowali oni go tak przeliczać by tyle właśnie dodatku dla odkrywcy wy…
-
Rynek - dyskusje
PostTak tylko w ramach żarciku przypomnę, że ewentualne "joiny" będą tworzyły te same osoby co rynek;)
-
Rynek - dyskusje
PostCytat od LSD: „Ludzie, w XXI wieku żyjemy. Dla samego developera jest to banalna sprawa, wszystko wisi w bazie, wystarczy zbudować odpowiednie zapytanie, wyciągnąć te dane, odpowiednio sformatować i dać do analizy operatorom aby mieli na czym działać. Nie takie rzeczy można ogarnąć.. ” Zakładając że baza danych jest w jednym miejscu (a nie np porozrzucana po kilku serwerach) oraz współcześnie zaprojektowana (ogame to stara gra). Pamiętam, że przy okazji łączenia uniwersów nie szło łatwo załatwić…
-
Rynek - dyskusje
PostCytat od 19dawid45: „Ciekawe czy dojda do pochomikowanej sury na lewych kontach czy nie... ” Oby, ale szczerze mówiąc trochę zmartwiła mnie aprobata @ciap w stosunku do pomysłu backupu... tak jakby sama nie wierzyła, że całą lewą surkę idzie namierzyć. A w końcu jest GO więc na narzędziach dostępnych administracji się raczej zna
-
Cytat od Arsey: „Czesc, Przepraszam z góry, jeżeli to pytanie już tutaj było, ale przeszukiwałem wątek i nie znalazłem odpowiedzi. Czy zmienił się wzór na wydobycie deuteru na wersji 7.x ? Mam takie samo wydobycie deuteru na planecie z temperaturą: 1°C jak i z -9°C. Wyglada tak jakby teraz byly jakies "zakresy" temperatur, a nie konkretna wartość, ponieważ na innych planetach gdzie mam 15, 16 oraz 21 stopni wydobycie jest mniejsze niz na tych planetach z 1 oraz -9, jednakże ciągle jest takie sam…
-
Cytat od 19dawid45: „CZyli pozostaje w ramach bezpieczeństwa wysyłać ticket za każdy handel za każdy farming za każde starcie.... wtedy jesteśmy powiedzmy że bezpieczni:) Każde zdarzenie jeden tichet haha A ja mam pytanko może Ciap czy Ruda odpowiedzą w sumie powinny TO AKURAT WIEDZIEĆ Gdzie jest ART? ” Ja tam co prawda sondami w ciągu godziny-dwóch oblecę wszystkie idlaki w galaktyce, ale jeśli chcą na każdego ticketa... no spoko, nie ma co się sprzeczać
-
Jak dla mnie to obecnie nie ma w regulaminie reguł, które by umożliwiły nakaz zwrotu surowców w jakiś sposób powiązanych z rynkiem. Zacytowany przez @ciap punkt mówi o oddaniu surowców zdobytych co prawda legalnie, ale których pochodzenie całkowicie legalne już nie jest. Problem w tym że punkt regulaminu traktujący o bugach zawiera słowo "świadomie" co czyni go "prawnie" bezskutecznym wobec narzędzia jakim jest rynek. O świadomym korzystaniu z błędu można by mówić, gdyby GF wydało jakiś komunika…
-
Cytat od ciap: „Cytat od Art: „Uzyskanie surowców od osoby, która pozyskała je z naruszeniem Zasad W momencie stwierdzenia przez Obsługę, że darowane surowce pochodzą z naruszenia Zasad (np. z pushu) otrzymane surowce muszą zostać zwrócone przez końcowego odbiorcę, nawet gdy zostały one otrzymane zgodnie z Zasadami (tzw. paserstwo). ” ” A tak z szczerej ciekawości... które reguły narusza osoba, która pozyskała nadmiarowe surowce z rynku nieświadomie?