Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 281-300 z 698.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od El Baaboollo: „Przy rzucie monetą możesz mieć szczęście i wyrzucić 5 razy ten sam wynik pod rząd. I możesz sobie robić statystyki. ” Przy pięciu tak... ale im więcej rzutów tym bardziej prawdopodobieństwo uzyskania przykładowo reszki będzie zmierzać ku 1/2. Jest to podstawowe prawo statystyki. A co do algorytmu... być może jest on bardziej skomplikowany niż nam się wydaje. Tylko na logikę... po kiego miałby taki być? Poza tym jeśli jego założenia są stałe, to też wygeneruje on jakiś roz…
-
Skojarzenia v. 0.3
Postgarniturek
-
Można się kłócić, czy 1000 to dobra próbka, czy też nie (w sondażach wyborczych jakoś starcza ), to na pewno jest lepsza niż obserwacja z jednego tygodnia. Cytat od Marys: „Twoja baza będzie miała wwiększy zakres, ukształtuje Ci się coś innego, że nie ma reguły ” Reguła jest zawsze... bo niby na jakiej zasadzie Twoim zdaniem działa skrypt komputerowy? Co do czarnych dziur... ja od dwóch tygodni nie miałem żadnej.
-
Dzisiaj (w sumie to już wczoraj) po raz kolejny zaznałem cudu duplikacji surowców na planecie. Przy czym jestem już praktycznie pewny, że to błąd gry, a nie żadne moje niedopatrzenie. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić, czy uda się mu osiągnąć na swoim koncie podobny efekt, to podaję skrócony przepis który wyróżniał w moim przypadku "happy days" od zwykłych dni. Około pierwszej w nocy z księżyców wszystkich planet wysłałem transporty z surowcami (z około 2 dni...typowa zwózka) na jedną docelową plane…
-
Cytat od Qnick: „Ktoś tu kiedyś pisał o pomnożeniu surowców na planecie @wampek to Ty? Udało Ci się wyjaśnić jak do tego doszło? ” Jedyne co przychodzi mi do głowy to związek z zawracaniem floty Za każdym razem gdy stwierdziłem "nadmiar" surowców tego samego dnia kilka godzin wcześniej wróciła mi na daną lokalizacje zawrócona flota (co ciekawe na księżyc, a nie na planetę). Na co dzień nie korzystam z tego mechanizmu przy zwózce dlatego rzuciło mi się to w oczy. Dzisiaj kolejny razem pomnożyło m…
-
Ja tylko uzupełnię te informacje o fakt, że za każdą zmianę pozycji planety przy przenosinach rozdawali po jednej relokacji za darmo (przynajmniej ostatnio)... więc biorąc pod uwagę, że temperatury się nie zmieniają to można na tym zrobić dobry interes. Niektórzy nawet specjalnie tak kombinowali, by jak najwięcej planet pozmieniało im koordynaty.
-
Biologiczny
PostZgadza się... teraz ty zadajesz
-
Biologiczny
PostProblem się zgadza, ale chodzi mi o inne owady... ostatnio w mapach GPS zaczyna się stosować ten algorytm. Dla ułatwienia dodam, że te robaczki coś wydzielają.
-
Biologiczny
PostNo to z mojej strony taka zagadka... zachowanie których owadów przyczyniło się znacząco do optymalizacji zadania, jakim jest odnalezienie najkrótszej drogi pomiędzy grupą rozrzuconych po mapie miast (problemu z którym nie radzą sobie nawet dzisiejsze komputery).
-
Skojarzenia v. 0.3
Postciasto
-
Czy Programiści Ogame wyrównają klasy aby zniwelować przepaść między Odkrywcą a innymi klasami????
PostTo może jakieś przykłady spróbujmy omówić? Np, jakaś zależność wielkości pz od punktów floty pierwszej setki rankingu?