Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 281-300 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Poka Bydlaka Smierdziela: „Teraz chociaż nie ma dyskusji czy większą ilość anty jest dopiero od 00:01 czy już 00:00. ” Myślę, że zostało to już ustalone ;). A propos... do kiedy trwa event?

• Cytat od El Baaboollo: „Oj nie będziemy tutaj pisać o statystyce. Szkoda czasu. ” To nie wiem o co Ci chodzi w takim razie. Ekspedycje opierają się na statystyce... nawet jeśli algorytm jest bardziej złożony niż proste losowanie (w co wątpię).

• Cytat od El Baaboollo: „Przy rzucie monetą możesz mieć szczęście i wyrzucić 5 razy ten sam wynik pod rząd. I możesz sobie robić statystyki. ” Przy pięciu tak... ale im więcej rzutów tym bardziej prawdopodobieństwo uzyskania przykładowo reszki będzie zmierzać ku 1/2. Jest to podstawowe prawo statystyki. A co do algorytmu... być może jest on bardziej skomplikowany niż nam się wydaje. Tylko na logikę... po kiego miałby taki być? Poza tym jeśli jego założenia są stałe, to też wygeneruje on jakiś roz…

• Skojarzenia v. 0.3

wampek - - Spam

garniturek

• Wersja 7.x - dyskusja

Tyle tych błędów jest, że ciężko wytypować

• Można się kłócić, czy 1000 to dobra próbka, czy też nie (w sondażach wyborczych jakoś starcza ), to na pewno jest lepsza niż obserwacja z jednego tygodnia. Cytat od Marys: „Twoja baza będzie miała wwiększy zakres, ukształtuje Ci się coś innego, że nie ma reguły ” Reguła jest zawsze... bo niby na jakiej zasadzie Twoim zdaniem działa skrypt komputerowy? Co do czarnych dziur... ja od dwóch tygodni nie miałem żadnej.

• Dodaje się do każdej planety

• Wersja 7.x - dyskusja

Jeśli uda się odnaleźć uniwersalny schemat postępowania prowadzący do wywołania tego błędu to wtedy dopiero będzie zabawa. Rynek chociaż zostawiał ślady w logach, ale czy w tym wypadku GO również będzie w stanie odnaleźć obdarowanych? Jestem ciekaw.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od dexPL: „oraz że mnożone jest to co BYŁO na moonie ” Flota wraca na księżyc, ale mnożone jest to co było na planecie, a nie księżycu

• Wersja 7.x - dyskusja

Stacjonuj na 10%... błąd zauważyłem tylko przy późno wieczorowych lotach... ale też nie za bardzo testowałem inne.

• Dzisiaj (w sumie to już wczoraj) po raz kolejny zaznałem cudu duplikacji surowców na planecie. Przy czym jestem już praktycznie pewny, że to błąd gry, a nie żadne moje niedopatrzenie. Jeśli ktoś chciałby sprawdzić, czy uda się mu osiągnąć na swoim koncie podobny efekt, to podaję skrócony przepis który wyróżniał w moim przypadku "happy days" od zwykłych dni. Około pierwszej w nocy z księżyców wszystkich planet wysłałem transporty z surowcami (z około 2 dni...typowa zwózka) na jedną docelową plane…

• Cytat od Qnick: „Ktoś tu kiedyś pisał o pomnożeniu surowców na planecie @wampek to Ty? Udało Ci się wyjaśnić jak do tego doszło? ” Jedyne co przychodzi mi do głowy to związek z zawracaniem floty Za każdym razem gdy stwierdziłem "nadmiar" surowców tego samego dnia kilka godzin wcześniej wróciła mi na daną lokalizacje zawrócona flota (co ciekawe na księżyc, a nie na planetę). Na co dzień nie korzystam z tego mechanizmu przy zwózce dlatego rzuciło mi się to w oczy. Dzisiaj kolejny razem pomnożyło m…

• Ilość max punktów się raczej nie zmieniła... po prostu przemnażasz ewentualny możliwy łup (a więc i pojemność wysyłanych statków) przez bonusy które posiadasz. Wysłanie pionera wiąże się z bonusem x2. Klasa odkrywcy dodatkowo przemnaża przez prędkość uniwersum (czyli w praktyce x7).

• Cytat od Starrk: „@wampek relokacja za darmo była tylko jeśli przeniosło Cię o X układów. Jeśli tylko zmieniło pozycję w US to nie było relokacji ” Ta... to dlaczego ja takowe otrzymałem?

• Ja tylko uzupełnię te informacje o fakt, że za każdą zmianę pozycji planety przy przenosinach rozdawali po jednej relokacji za darmo (przynajmniej ostatnio)... więc biorąc pod uwagę, że temperatury się nie zmieniają to można na tym zrobić dobry interes. Niektórzy nawet specjalnie tak kombinowali, by jak najwięcej planet pozmieniało im koordynaty.

• Biologiczny

wampek - - Nauka

Zgadza się... teraz ty zadajesz

• Biologiczny

wampek - - Nauka

Problem się zgadza, ale chodzi mi o inne owady... ostatnio w mapach GPS zaczyna się stosować ten algorytm. Dla ułatwienia dodam, że te robaczki coś wydzielają.

• Biologiczny

wampek - - Nauka

No to z mojej strony taka zagadka... zachowanie których owadów przyczyniło się znacząco do optymalizacji zadania, jakim jest odnalezienie najkrótszej drogi pomiędzy grupą rozrzuconych po mapie miast (problemu z którym nie radzą sobie nawet dzisiejsze komputery).

• Skojarzenia v. 0.3

wampek - - Spam

ciasto

• To może jakieś przykłady spróbujmy omówić? Np, jakaś zależność wielkości pz od punktów floty pierwszej setki rankingu?