Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 561-580 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Historyczny

Toadie - - Nauka

Siogun, którego ród przegrał w wojnie domowej w wyniku czego większość jego rodu została stracona. On sam miał wtedy około 12-13 lat i został oszczędzony. W wyniku tego dorastał na wygnaniu. Gdy około 20 lat później wybuchła kolejna wojna domowa, stanął po stronie przeciwników klanu który wymordował jego rodzinę. Strona którą wsparł ostatecznie wygrała, a on kilka lat później został Siogunem. O kim mowa?

• O jakim państwie mowa?

Toadie - - Nauka

Nazwa państwa o które pytałem nie padła. Nie zgadza się ten odsetek plemion o których wspominałem (przyjmijmy, że kilka % to nie jest duży odsetek i musi ich być kilkanaście/kilkadziesiąt %).

• O jakim państwie mowa?

Toadie - - Nauka

Państwo z dostępem do dwóch oceanów. Duży odsetek ludności stanowią potomkowie ludów którzy rozwiniętą cywilizację tworzyli już ponad 2 tys. lat temu. Za dwa lata kraj ten będzie obchodzić dwusetna rocznicę odzyskania niepodległości.

• Historyczny

Toadie - - Nauka

Wojna kolumbijsko-peruwiańska, toczona o miasto Leticia i o kauczuk.

• @kamykmocy w Twoim ostatnim poście z raportami ostatni nagłówek pojawia się dwa razy, nad i pod raportem. Proszę edytuj post.

• Jest pierwsze podliczenie: S&D Universum Dorado Edycja 1 [13.05.2019-13.06.2019] Kolejne zapewne za około tydzień.

• Wiedźmiński

Toadie - - Rozrywka i hobby

O ile wiem, to opłakiwało królowe Cintry, ale Crach chyba odnosił się konkretnie do sztormu po śmierci Pavetty. Zadawaj

• Wiedźmiński

Chodziło mi o inną sytuację.

• Wiedźmiński

Czyja śmierć spowodowała wielki sztorm na Skellige? Według jarla Cracha, stało się tak bo morze ją opłakiwało.

• Wiedźmiński

Chyba było coś w stylu: "po cichu i tak, żeby nikt nie widział".

• Gra o Tron

Toadie - - Muzyka i Film

Po tym co nam zafundował 8 sezon, to normalne zakończenie jest miłym zaskoczeniem. Szału nie ma, tragedii tez nie. Ujdzie.

• Jak pisałem wcześniej, wszystko zostało sprawdzone u obsługi gry. Po więcej szczegółów zapraszam na PW.

• Co innego sąsiadom, co innego kontom z którymi się ewidentnie współpracuje. Zostało to dokładnie sprawdzone u obsługi gry i podjęliśmy decyzję, że takich sytuacji tolerować nie będziemy.

• Po konsultacjach z obsługą gry zdecydowaliśmy się wykluczyć z rozgrywki w obecnej edycji S&D gracza Vice Sol (na forum @GitKOles) z powodu manipulacji przy niszczeniach moonów. Wszystkie niszczenia moonów na graczu Fox zostają całkiem unieważnione, natomiast pozostałe starcia i niszczenia które wrzucił będą zaliczone jego drużynie. W związku z tym wykluczeniem drużyna Baratheon może szukać zastępstwa (oczywiście nieodbiegającego za bardzo wielkością floty).

• Skojarzenia v. 0.3

Toadie - - Spam

Kiciuś

• Sportowy

Toadie - - Sport

Ale musiałeś szukać Zadawaj.

• Sportowy

Toadie - - Sport

Pozwolę sobie reanimować quiz. Sportsmenka która w wieku 13 lat była już mistrzynią europy, a w wieku 14 lat miała na koncie 3 złote medale olimpijskie. Łącznie posiada pięć złotych medali olimpijskich, trzy srebrne i jeden brązowy. Jako pierwsza w dziejach swojej dyscypliny zdobyła maksymalne noty. O kim mowa?

• Wiedźmiński

O to chodzi, zadawaj

• Biologiczny

Toadie - - Nauka

jasne, zadawaj

• @Xerkses popraw proszę nagłówek, bo masz nieprawidłowy.