Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 241-260 z 802.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Ja sceptycznie podchodzę do wszystkiego. Równo. Zarówno więc do tych, którzy nazywają mnie covidianinem (bo noszę maseczkę), jak i do tych, którzy mówią, że ten koronawirus jest najstraszniejszą rzeczą, z jaką przychodzi nam się zmagać. Prawdą jest, że teraz rzadko kto umiera na coś innego, niż na covida i niezaprzeczalnie jest też tak, że w tej chwili wszystko idzie w taką stronę, że nawet jak się uporamy z pandemią, to z gospodarki nie będzie czego zbierać, a ludzie zaczną łazić po śmietnikach…
-
Cytat od Muniek: „Ja duzo wiecej zyskuj na odkrywcy, mam bardzo duzo idlaków z ktorych mam 75% i kazda fala ma 25 slotow. Zarabiam z tego bardzo duzo, do tego expy cywilne. wychodze na tym lepiej niz zbieracz wiec odkrywca jest lepszy. ” Przykro mi, muszę jeszcze pokarmić. Wyjaśnij mi, Muniu, jak Ty wysyłasz ekspy, kiedy masz zajęte 25 slotów farmieniem? Dodatkowe sloty na 8 ekspów masz, czy Komputerową na 30. poziomie? I jeszcze wysil mózg i przelicz, czy naprawdę Zbieracz, który puści tyle far…
-
Cytat od Muniek: „mało expisz mało farmisz ” Nie, @Muniek, właśnie chodzi o to, że się mylisz. Dużo ekspię i trochę farmię, a już teraz słabsi gracze, stawiając kolejne domki, w zysku zaczynają mi dorównywać. Opłacalność odkrywcy kończy się w pewnym momencie. Podwójną antymaterię zabrali, piratów zabrali, zostały większe planety - raz skorzystałem przy piętnastej planecie, szesnastą pewnie będę kolonizował za trzy lata, to sobie znowu zmienię na Odkrywcę Aha, jeszcze coś. Przy cywilnych ekspach,…
-
Ależ, Muńku, pisałem przecież, że latam na idlaków, ale konkurencja jest bardzo duża. Równie dobrze mógłbym latać jako Zbieracz i miałbym to samo. A ja piszę, że to, co zdobywam z ekspów z ledwością przegania to, co kolega z sojuszu zbiera na wszystkich planetach, nic nie robiąc i posiadając jedną planetę mniej i ciut słabsze eko. Czego jeszcze nie rozumiesz?
-
Ale ja nie pisałem o farmieniu tylko o wydobyciu. Latam po idlakach jak mam czas, ale konkurencja jest taka, że cieszę się jak 50kk wszystkiego z nich wyciągam. Z ekspów mam koło 100kk metki, koło 40kk krysi i koło 10kk ropy dziennie. Plus statki, oczywiście. Bombki i niszczarki puszczam potem jednemu gościowi zwykle za minimum czegokolwiek, cenę ustala on (jak da więcej, to mam więcej, jak chce za minimum, to bierze za minimum), ale to jest pomijalny zysk. Przy dobrze rozbudowanym eko, powyżej …
-
Gram na Taurusie. Sojusznik Zbieracz ma nieco słabsze eko od mojego, ja mam mniej więcej 40/35/37 na 15 planetach, on troszkę mniej na 14 i ma dzienne wydobycie lepsze o 50 baniek złomu, prawie 30 baniek krysi i ropy ma mniej, bo ja mam wszystkie planety bardzo zimne, a on nie. Pewnie ten metal wynika też z tego, że planety ma zwykle pośrodku układu, ale widać z tego, że na starszym uni Zbieraczem można chyba więcej zyskać niż Odkrywcą.
-
Czym farmić idlaków?
bobro - - Zadawanie pytań
PostCytat od MBT: „Pole wrakowe działa tak, że 37% statków się odbudowuje czy jak? Czyli ze 100k transporterów bym miałbym zwrot 37k czy o co chodzi? ” Tak
-
Czym farmić idlaków?
PostJak na fali jest czysto, to puszczam raczej mt, jak muszę zdążyć przed kimś, to lecą pionki. Z tymi mt jest taki kłopot, że Zbieracze mają je o wiele szybsze ode mnie i jak w tym samym czasie puścimy, to przegrywam.
-
planety na 17
bobro - - Błędy w grze
PostJak wszyscy mają turborecki, to kolejny poziom już dużo nie zmienia - raczej jest "kto ma bliżej i leci, ten bierze"
-
planety na 17
bobro - - Błędy w grze
PostNa Taurusie wyszło tego 56 sztuk, na Librze wychodzi na to, że ponad 150 sztuk wyszło. Ciekawy podział, nie powiem...
-
planety na 17
bobro - - Błędy w grze
PostCytat od Ruda: „Na Librze są co 24 układy. Może już pozbierali? ” Czym Libra zasłuzyła sobie na taką ilość anty? Dlaczego na uni Taurus, które ma podobną ilość graczy pz są co 80 układów? Od czego to zależy?
-
Ekspedycje - co wysyłać?
PostTemat wałkowany tysiące razy. Najlepiej wysłać jednego pioniera, jednego rozpruwacza (ewentualnie bombowca lub niszczyciela, ale te są wolniejsze) i tyle mt (ewentualnie dt, ale te są wolniejsze), żeby zmieścić maksymalną możliwą nagrodę. Są też głosy, że ta maksymalna nagroda zdarza się tak rzadko, że nie warto aż tyle wysyłać i wysłać tylko po połowę maksymalnej nagrody - oszczędzasz wtedy ropę, a zyskujesz w zasadzie tyle samo. Rozpruwacz (niszczarka, bombka) jest po to, żeby przywieźć z eksp…